Connect with us

Eveniment

Piedici la mocănița de pe Valea Hârtibaciului – Asociația a rămas fără macazurile de la calea ferată

Publicat



O nouă piedică pusă de autorități mocăniței de pe Valea Hârtibaciului. Schimbătoarele de cale, pe care asociația care se ocupă de mocănița sibiană le avea de rezervă, au fost transferate, subit, la Târgu Mureș.

Asociația Prietenii Mocăniței întâmpină noi piedici. Macazurile de cale ferată de rezervă ale mocăniței sibiene urmează să ajungă la Târgu Mureș. Decizia este a Regionalei CFR Brașov.

„Una dintre întrebările care ne sunt adresate cel mai des e <<Și autoritățile cum vă ajută?>>. Sincer, ne-ar fi mult mai ușor să răspundem la <<cum vă încurcă?>>, dar pe asta nu o pune nimeni. Ultimul <<ajutor>> al autorităților vine din partea Regionalei CFR Brașov, care, deși avem solicitare scrisă către directorul regionalei pentru preluarea acestora, s-a decis să transfere ultimele trei schimbătoare de cale (macazuri) de rezervă ale Mocăniței sibiene la Târgu Mureș!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Asociația Prietenii Mocăniței.

Schimbătoarele de cale ar fi urmat să fie puse pe linia îngustă Sibiu – Agnita. În timpul în care linia a fost abandonată, cele vechi au dispărut, astfel că mocănița avea mare nevoie de ele.

„Acestea sunt schimbătoare tip 23.6, un tip foarte rar care se mai regăsește doar la liniile de mocăniță, și care se află încă (până luni) în stocul Secției L4 Sibiu. Noi am fi avut nevoie de ele pentru înlocuirea celor care au dispărut în perioada în care linia a fost abandonată, sau pentru completarea celor care au elemente lipsă, de exemplu cele din stația Benești, și ar fi servit la completarea unui monument istoric – linia îngustă Sibiu-Agnita”, se mai arată în postare.

mocanita poza 2
Lipsa inima si contrasine macaz tip 23.6, statia Benesti, Valea Hartibaciului, anul 2020.
mocanita foto 3
Lipsa ace macaz tip 23.6, statia Benesti, Valea Hartibaciului, anul 2020.

Reprezentanții asociației spun că speră ca schimbătoarele de cale sibiene să nu sfârșească la fel ca majoritatea șinelor și schimbătoarelor de pe rețeaua de cale îngustă mureșeană, „care s-au topit cu acte în regulă în urmă cu doar câțiva ani, grație unui măreț investitor local”.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Claudiu Târziu (AUR): 10 mai – întreit popas aniversar

Publicat

Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor și președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senatul României, marchează într-un comunicat tripla…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Peste 6.500 de elevi din clasele a II-a din Cluj vor SUSȚINE probele scrise din cadrul Evaluării Naționale, sesiunea mai 2024

Publicat

Peste 6.500 de elevi din clasele a II-a din Cluj vor susține probele scrise din cadrul Evaluării Naționale, sesiunea mai 2024.

„În perioada 13-29 mai 2024, la nivelul județului Cluj, 6.588 de elevi din clasele a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Expoziție de artă din provincia chineză Shandong la Cluj-Napoca. Programul include o demonstrație de arte marțiale chinezesti

Publicat

O expoziție de artă din provincia chineză Shandong, intitulată ”Civilizația fluviului Galben îmbrățișează cultura română” va avea vernisajul duminică, 12 mai, ora 12, la Centrul de Cultură Urbană Casino din…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Reguli pentru alegeri în România și țările UE. Cum arată sistemul de vot pentru Parlamentul European și care sunt diferențele

Publicat

Reguli pentru alegeri în România și țările UE: Sistemul de vot pentru pentru alegerea Parlamentului European este reglementat atât de legislaţia europeană, care defineşte normele comune pentru toate statele membre, cât şi de dispoziţii naţionale specifice. 

Acestea variază de la un stat membru la altul, conform https://www.europarl.europa.eu/.

Regulile comune stabilesc principiul reprezentării proporţionale, norme privind pragurile şi anumite incompatibilităţi cu mandatul de deputat în Parlamentul European, ce se regăsesc în Decizia 2002/772/CE, Euratom a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe