Connect with us

Alba

Plan de atenuare și adaptare la schimbările climatice pentru Alba Iulia, prin granturi SEE / Norvegiene

Publicat



Cu toții avem datoria de a combate schimbările climatice și efectele acestora. Municipiul Alba Iulia a înțeles din timp că schimbările climatice nu sunt doar un subiect stringent pe agenda de mediu a ultimilor ani.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor este Operator de Program pentru Programul „Mediu, adaptare la schimbările climatice și ecosisteme” – RO-Mediu, finanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European SEE 2014-2021.

În calitate de beneficiar, Primăria Municipiul Alba Iulia, în parteneriat cu Agenția Locală a Energiei Alba – ALEA,  derulează proiectul „Creșterea capacității de atenuare şi adaptare la schimbările climatice a Municipiului Alba Iulia” – acronim „CRESC Alba Iulia“, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, granturi asigurate de către Statele Donatoare,  Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Valoarea totală a proiectului este 607.938 lei (100% nerambursabilă), din care 399.282 lei este bugetul alocat Primariei, iar diferența partenerului ALEA, iar perioada de implementare este de 12 luni, până în 15 decembrie 2022.

Se înțelege de la sine că sunt necesare măsuri concrete de atenuare și adaptare.

Unul dintre documentele programatice în…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Liber la evaziune: Klaus Iohannis a promulgat legea legată de dezincriminarea evaziunii fiscale mai mici de un milion de lei

Publicat

Liber la evaziune: Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea legată de dezincriminarea evaziunii fiscale mai mici de un milion de lei.

Beneficiarii legii sunt cei care fac evaziune de până la un milion de euro. Ei scapă de pedeapsă dacă plătesc dauna produsă bugetului, plus un bonus.

Legea care dezincriminează evaziunea fiscală, dacă prejudiciul e plătit este considerată în mediul economic o ”invitație la hoție”

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea Ciucă – Ciolacu care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cum vor arăta buletinele de vot la Alba Iulia. Pe ce poziții se află candidații pentru funcția de primar și Consiliul Local

Publicat

Cum vor arăta buletinele de vot la Alba Iulia, cu ocazia alegerilor locale. În data de 9 iunie alegătorii din Alba Iulia vor merge la urne, la vot. 

Aceștia vor avea de ales candidatul pentru funcția de primar al orașului, dar și lista de consilieri locali. Asta pe lângă alegerile pentru șefia Consiliului Județean Alba, consilierii, dar și listele de euro deputați.

Cine candidează la Alba Iulia pentru funcția de primar

La Alba Iulia pentru funcția de primar vor candida:

Gabriel Pleșa (actualul primar) PNL

Voicu Vușcan PSD

Dana Nanu ADU

Călin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO 10-11 mai: Simpozionul Național cu Participare Internațională GeoCAD, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Publicat

În perioada 10 -11 mai, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia își deschide porțile pentru comunitatea geodezilor din țară și de peste hotare cu ocazia celei de-a XVI-a ediții a Simpozionului Național cu Participare Internațională GeoCAD.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc vineri, 10 mai, în Amfiteatrul A9 al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Tot vineri a fost deschisă și expoziția de aparatură de specialitate, în Corpul H, etaj I din incinta universității.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Uniunea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Reguli pentru campania electorală, stabilite de AEP. Ce au și ce nu au voie partidele să facă

Publicat

Reguli pentru campania electorală, stabilite de AEP. Ce au și ce nu au voie partidele să facă.

Autoritatea Electorală Permanentă precizează, vineri, că în campania electorală sunt permise doar anumite tipuri de activităţi şi materiale de propagandă, fiind interzisă utilizarea vehiculelor inscripţionate cu sloganuri, imagini ale candidaţilor, organizarea de spectacole, serbări, focuri de artificii, bannerele, mesh-urile, corturile, panourile, steagurile publicitare, precum şi folosirea mesajelor sau a sloganurilor discriminatorii, de incitare la ură şi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe