Connect with us

Alba

Planuri pentru dezvoltarea unui parc tematic cu tiroliene, trasee de orientare și cățărare, lângă „Poiana Inimii” din comuna Ighiu

Publicat



Amplasată într-un cadru natural care îţi încântă privirea şi îţi creează o stare de bine, cu orientare spre Piatra Craivii, pădurea de stejar din apropierea satului Bucerdea Vinoasă reprezintă, pentru Primăria comunei Ighiu şi Consiliul Judeţean Alba, o oportunitate de dezvoltare a unui parc tematic, printr-un viitor parteneriat.

Anunțul a fost făcut joi, 24 februarie, de președintele CJ Alba, Ion Dumitrel

„În acest sens, împreună cu primarul comunei Ighiu, Traian Rusu, am efectuat o deplasare în teren, în pădurile de pe Valea Bucerzii.

Parcul tematic va reda elemente dintr-un sat dacic, dar va avea şi un conţinut de parc de aventuri cu activităţi de căţărare şi tiroliene, trasee de orientare turistică, traseu de cicloturism şi alte activităţi specifice şi conexe, reprezentând un mod plăcut de petrecere a timpului liber cu familia sau cu prietenii.

Acest parc se doreşte a fi o atracţie a zonei, fiind situat în imediata apropiere a Poienii Inimii care, prin forma sa naturală (de unde şi denumirea), este folosită de către Consiliul Judeţean Alba ca imagine simbol pentru turismul judeţului”, a transmis Ion Dumitrel, pe pagina de Facebook.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Bărbat din comuna Scărișoara, după gratii. Pentru ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare

Publicat

Un bărbat din comuna Scărișoara a ajuns după gratii. Are de executat o pedeapsă de cinci ani de închisoare, potrivit unei hotărâri date de o instanță din Bihor.

Acesta a fost identificat miercuri, 30 aprilie, de polițiștii Secției 9 Poliție Rurală  Câmpeni. Pe numele său, Judecătoria Beiuș a emis, în aceeași zi, mandat de executare a pedepsei privative de libertate.

Este vorba despre un bărbat de 34 de ani, din comuna Scărișoara. Bărbatul a fost condamnat la 5 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Performanță pentru un elev al Colegiului ”Lucian Blaga” din Sebeș. David Moldovan, premiu special la olimpiada de Geografie

Publicat

Performanță pentru un elev al Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș. A obținut premiu special la etapa națională a Olimpiadei de Geografie, ce s-a desfășurat în perioada 25-30 aprilie, la Constanța.

David Marius Moldovan, originar din Vințu de Jos, este elev în clasa a X-a la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș.

La etapa națională a Olimpiadei de Geografie, a primit premiul special acordat de Societatea de Geografie din România.

De asemenea, la Concursul Național ”GeoInfoVirtual”, ediția a VII-a, desfășurat la Iași, a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Dublarea punctului de pensie pentru o categorie de români. Proiect tardiv de lege, care vizează 150.000 de persoane

Publicat

Dublarea punctului de pensie pentru o categorie de români: Pensii dublate îi vizează pe pensionarii de la CAP-uri. Este vorba despre o inițiativă legislativă depusă de parlamentarii USR.

Deși tardivă, la aproape 35 de ani de la desființarea Cooperativelor Agricole de Producție comuniste (CAP-uri) de această lege ar putea beneficia totuși peste 150.000 de români.

Un proiect de lege depus la Senat propune modificarea legii pensiilor.

Concret, propunerea legislativă vizează dublarea punctului de pensie pentru această categorie pentru fiecare an muncit, de la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Un șofer din Aiud s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit pe DN 1, lângă Decea. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

Un șofer din Aiud s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit în trafic, pe DN 1 Aiud-Cluj, lângă Decea. A fost verificat de polițiștii din Aiud, în timp ce acționau pe drumul național.

Potrivit IPJ Alba,  în 1 mai, în jurul orei 19.30, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud, în timp ce acționau pe DN 1, în afara localității Decea, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din municipiul Aiud.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe