Connect with us

Alba

Plata către medicii de familie, doar pentru persoanele pe care le programează la vaccinare. Ordonanță de urgență a Guvernului

Published

on



Guvernul a aprobat modificarea OUG 3/2021, astfel încât plata efectivă către medicul de familie să se realizeze numai pentru persoanele programate la vaccinare anti-COVID şi monitorizate în intervalul de referinţă.

În nota de fundamentare a proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG 3/2021, privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii, se arată că „pentru a asigura claritatea normei în ceea ce priveşte modalitatea de calcul a pragurilor pentru a asigura trecerea la un nivel superior al tarifului pe serviciu, luându-se în calcul numărul total al persoanelor vaccinate indiferent de modalitatea de programare, se impune reformularea alineatelor (2) şi (3) ale articolului 3, astfel încât plata efectivă către medicul de familie să se realizeze numai pentru persoanele programate şi monitorizate de medicul de familie în intervalul respectiv de referinţă”.

Tot acolo se precizează că proiectul de act normativ reglementează posibilitatea ca „actualele cabinete medicale de unitate care funcţionează în cadrul unor unităţi militare să poată fi organizate ca şi centre de…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Ziua Recoltei la Aiud. Produse locale și ritmuri muzicale. Cine va cânta în cadrul evenimentului. PROGRAM

Published

on

Primăria Municipiului Aiud organizează Ziua Recoltei, eveniment la care vor participa producători locali din oraș și din împrejurimi.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, în data de 21 septembrie 2024, de la ora 08:00. 

Locația evnimentului este Piața Agroalimentară „Dr. Constantin Hagea”(Strada Iuliu Maniu, nr. 25).

Pe lângă varietatea mare de produse, vizitatorii se vor putea bucura și de un program artistic, susținut de Alexandru Bărăștean, Roxana Bărăștean, Cătălina Bichiu, Ioana Maier, Marius…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Deficitul bugetar a ajuns la 6,94% din PIB, cu aproape 30% mai mare decât cel prognozat

Published

on

Deficitul bugetului general consolidat reprezintă 6,94% din PIB, în creştere cu 1,94 puncte procentuale faţă de programul iniţial. 

Este un procent cu aproape 30% mai mare decât cel prognozat la începutul anului.

Informația este cuprinsă în nota de fundamentare a care însoţeşte proiectul de Ordonanţă de Urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2024, publicată de Ministerul Finanţelor, potrivit Agerpres.

„Veniturile bugetului general consolidat se majorează, per sold, cu suma de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Produse tip șampon, pe lista de alerte europene privind produse cosmetice cu risc chimic. Sunt vândute în magazine sau online

Published

on

Mai multe produse tip șampon, vândute în magazine sau online, apar în Alertele Europene privind produsele cosmetice cu risc chimic.

InfoCons atenționează privind produsele neconforme și posibil efecte în urma utilizării acestora.

Produse tip șampon neconforme

  • Denumire: Hair Repair capelli appesantiti
  • Marcă: Schwarzkopf
  • Descrierea produsului: Șampon, promovat ca reparare a părului și pentru părul gros, 250 ml
  • Tip de risc: Risc chimic

”Conform listei ingredientelor, produsul conține…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Zeci de șoferi testați pentru alcool sau droguri la volan în Alba, în ultimele 24 de ore. Câți au rămas fără permise

Published

on

Zeci de șoferi au fost testați pentru alcool sau droguri la volan în Alba, în ultimele 24 de ore. Ppolițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat.

Au fost efectuate, prin intermediul aplicației eDAC, 351 de verificări de persoane și 232 de verificări de autovehicule, a trasmis IPJ Alba.

În cadrul acțiunilor, au fost constatate 82 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Valoarea totală a amenzilor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement