Connect with us

Eveniment

PNRR/400 milioane de euro, pentru ''România Atractivă'' – o abordare interconectată a patrimoniului cultural şi natural

Publicat



Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) propune în componenta 5 a Pilonului IV – „România Atractivă” un buget inţial de negociere de 400 milioane de euro, pentru o abordare interconectată a patrimoniului cultural şi natural.

Potrivit documentului, discutat, vineri, în primă lectură de Guvern, scăderea turismului extern cauzat de pandemie a făcut ca turismul de destinaţie (turism local cu valoare adăugată mare, dar care necesită investiţii individuale) să devină crucial pentru supravieţuirea şi dezvoltarea sectorului turistic, devenind un domeniu predilect de intervenţie.

Printre măsurile prevăzute de PNRR se numără:

* Elaborarea strategiei de turism cultural al României

* Elaborarea unui modul de pedagogie muzeală pentru dezvoltarea capacităţii lucrătorilor din domeniu şi instruirea ghizilor pentru a fi specializaţi în turism cultural

* Refacerea peisajului cultural din Delta Dunării şi din alte destinaţii cu specific ecoturistic (ex. intervenţii asupra clădirilor publice şi private pentru recuperarea aspectului tradiţional în concordanţă cu conceptul de tranziţie verde) şi recuperarea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural tradiţional prin valorificarea rutei mocăniţelor, rutei castelelor rutei bisericilor fortificate, rutei mănăstirilor rutei culelor din Oltenia, rutei curiilor din Transilvania şi a rutei pelerinilor, precum şi a traseelor gastronomice tradiţionale, a satelor şi caselor tradiţionale puse în valoare şi extinderea la nivel naţional a Drumului vinului.

* Modernizarea şi crearea de muzee tehnice adaptate pentru educaţie interactivă ca şi modernizarea şi crearea muzeelor memoriei: Muzeul Identităţilor Transilvănene (Mutra), Muzeul Holocaustului, Muzeul Naţional al Revoluţiei Anticomuniste din Decembrie 1989 – Timişoara, Închisoarea Tăcerii de la Râmnicu Sărat şi alte memoriale. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Popescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO. FOTO. Florin Piersic a ajuns la București cu un avion SMURD. Va fi internat la Institutul „Matei Balș”

Publicat

Florin Piersic a ajuns mrți seara la București cu un avion SMURD. Actorul clujean a fost dus apoi cu ambulanța la Institutul Matei Balș unde va fi internat pentru tratament.

Florin Piersic a fost internat până…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Cele mai bune șase echipe de volei, cadete, din România își dau întâlnire la Blaj. Turneul final al Campionatului Național U17

Publicat

La Blaj va avea loc turneul final de volei al Campionatului Național U17.

Evenimentul va avea loc în perioada 8-12 mai 2024, la Alba Blaj Arena și este organizat de CSM Volei Alba Blaj.

Vor participa cele mai bune 6 echipe de cadete din țară: CSM Volei Alba Blaj, CSM Constanța, CS Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CTF Mihai I București și CSM București.

Meciurile se vor disputa, în fiecare zi, de la orele 12:00,15:00 și 18:00, iar Volei Alba Blaj U17 va juca doar de la ora 18:00. Intarea este liberă.

”Echipa noastră de cadete, care în primul an de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Primăria Cluj-Napoca a extins ajutorul pentru plata chiriei de la 3 la 5 ani. Cine poate beneficia?

Publicat

Primăria Cluj-Napoca a extins perioada pentru acordarea ajutorului pentru plata chiriei de la 3 la 5 ani. Sprijinul financiar acordat este de maxim 1.500 de lei pe lună.

Primăria Cluj-Napoca acordă persoanelor singure…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Oameni buni. Cine sunt candidatele Dreptei Unite pentru Consiliul Local Cluj-Napoca

Publicat

Cinci din primii zece candidați ai Alianței Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei) pentru Consiliul Local Cluj-Napoca sunt femei.

Cine sunt candidatele Dreptei Unite pentru Consiliul Local Cluj-Napoca: Adriana…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe