Connect with us

Alba

Poliția Alba a verificat peste 5.300 de persoane privind respectarea măsurilor în pandemie. Câte au fost sancționate

Publicat



Polițiștii din Alba au verificat, în ultimele 48 de ore, 5.316 persoane, privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, au controlat peste 100 de localuri, zeci de firme și mijloace de transport.

Potrivit IPJ Alba, în ultimele 48 de ore, au fost verificate 1.555 de persoane aflate în carantină, 3.172 aflate în izolare și au fost organizate 24 de acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 524 de persoane. Alte 65 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 44 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 105 terase, restaurante, fastfood-uri și 88 de mijloace de transport, din care 30 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 18 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 8 care nu au respectat interdicțiile privind libera circulație.

Poliția reamintește că, începând cu data de 25 octombrie 2021, vor intra în vigoare noi restricții, în vederea prevenirii răspândirii SARS COV 2, dintre care:

– interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, a circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Eduard Pițu, elev al școlii ”Avram Iancu” din Alba Iulia în elita olimpicilor la matematică și fizică din țară

Publicat

Eduard Pițu, elev în clasa a VIII-a C, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia a obținut, pentru al treilea an consecutiv, rezultate excepționale, atât la faza națională a Olimpiadei de matematică, cât și la Olimpiada de fizică, reușind să urce din nou pe podium alături de cei mai buni elevi din țară.

Rezultatul acestuia este comunicat de reprezentanții unității de învățământ, într-un comunicat de presă.

La etapa națională a Olimpiadei de matematică  care s-a desfășurat la Huși, Edi a obținut mențiune și medalia de aur, sub…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Dosar penal închis la Câmpeni, în cazul unei pisici străpunse cu o săgeată. Cei care au chinuit animalul au rămas necunoscuți

Publicat

Dosarul penal deschis de autoritățile din Câmpeni, în cazul unei pisici schingiuite a fost recent închis. Mai exact, la cererea procurorilor, judecătorii au închis dosarul în data de 23 aprilie 2024. 

Este vorba despre un caz petrecut în urmă cu trei ani în comuna Ocoliș.

Din câte se pare, în cursul zilei de 7 mai 2021, persoane necunoscute au rănit o pisică de rasă comună, străpungându-i corpul cu un obiect ascuțit ( săgeată fără vârf) în zona abdomenului, fiindu-i cauzate leziuni ce au necesitat acordarea de îngrijiri medicale, au notat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

2 mai 2024: Ziua Naţională a Tineretului în România

Publicat

2 mai 2024: Ziua Naţională a Tineretului. În fiecare an, în România, un oraș este desemnat capitală a tineretului. 

Aniversarea acestei zile se realizează prin textul Legii nr. 425/2004.

Proiectul legislativ privind decretarea marcării acestei zile a fost iniţiat în 2004, de 15 deputaţi din formaţiunile politice parlamentare.

Respinsă de Senat, la 1 aprilie 2004, propunerea legislativă a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor, for decizional, la 5 octombrie 2004.

Legea nr. 425 privind instituirea Zilei naţionale a tineretului a fost adoptată la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Joia Mare, Joia Neagră sau Joia Patimilor, zi extrem de importantă pentru creştinii ortodocşi. Cine este Joimărița

Publicat

Joia Mare, Joia Neagră sau Joia Patimilor, zi extrem de importantă pentru creştinii ortodocşi. Cine este Joimărița.

De asemenea, în această zi, Iisus a spălat picioarele ucenicilor săi pentru a exemplifica umilința și slujirea reciprocă.

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

În tradiția ortodoxă, Joia Mare, Joia Neagră sau Joia Patimilor este ziua în care credincioșii țin Sfânta Liturghie și participă la slujbe speciale, rememorând evenimentele dinaintea patimilor și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe