Connect with us

Eveniment

Poliția Locală din Târgu Mureș a amendat cu 140.000 de lei noul operator de salubritate din municipiul reședință

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

Primarul municipiului Târgu Mureş, Soós Zoltán, a anunţat, vineri, 11 noiembrie 2022, că a decis convocarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Mureş, asta după ce noul operator de salubritate nu a reuşit să ridice gunoiul din municipiu, în ciuda amenzilor de circa 140.000 lei aplicate în ultimele zile.

„Am decis să convoc ADI Ecolect! Există în continuare grave lacune în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor la nivelul oraşului. Deşeurile nu se colectează în ritmul potrivit, prin urmare, suntem nevoiţi să impunem sancţiuni.

În ultimele zile, Poliţia Locală a aplicat zeci de amenzi noului prestator al serviciului public de colectare a deşeurilor pentru nerespectarea graficului, în valoare totală de 140.000 de lei.

Poliţiştii locali vor continua să monitorizeze activitatea noului operator de salubritate. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a rezolva situaţia cu mijloacele de care dispunem ca să facem oraşul curat!

De aceea, am decis să convoc Asociaţia de Dezvoltare Ecolect Mureş (ADI Ecolect) pentru analizarea situaţiei! Facem demersurile necesare”, a arătat primarul Soós Zoltán, pe Facebook.

Poliția Locală din Târgu Mureș a amendat cu 140.000 de lei noul operator de salubritate din municipiul reședință. Petiție online „Stop gunoaielor la Târgu Mureş – Vrem restituirea taxei de salubritate”

Datorită situaţiei care persistă de o săptămână, consilierul local Sergiu Claudiu Maior, a iniţiat o petiţie online „Stop gunoaielor la Târgu Mureş – Vrem restituirea taxei de salubritate”, care a adunat 400 de semnături în primele două ore de la lansare şi peste 1.000 în primele 24 de ore.

„În calitate de cetăţean al municipiului Târgu Mureş, astăzi, 9 Noiembrie 2022, am depus la Primăria Târgu Mureş şi la Garda Naţională de Mediu două notificări legate de situaţia dezastruoasă a colectării deşeurilor din municipiu, care reprezintă un atentat la sănătatea publică. Totodată, am solicitat restituirea cotei părţi din taxa de salubritate aferentă perioadei 5 Noiembrie 2022 – prezent şi chiar până la soluţionarea problemei, precum şi sancţionarea contravenţională şi retragerea autorizaţiei de mediu, companiei de salubritate Brantner Veres SA pentru neîndeplinirea obligaţiilor de mediu pe care şi le-a asumat prin contractul de servicii nr. 1676/21.06.2022.

Te invit să susţii şi TU acest demers prin semnarea acestei petiţii. Fără şmecherii pe spatele târgumureşenilor! Oraşul nostru trebuie să fie curat!”, se arată în petiţia iniţiată de Sergiu Claudiu Maior, care este şi liderul filialei Pro România Târgu Mureş. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Copil de 2 ani, CĂZUT de la etajul 2 al unui bloc din Cluj-Napoca. A fost dus la SPITAL

Publicat

Un copil în vârstă de 2 ani a căzut, sâmbătă, de la etajul 2 al unui bloc de pe str. Mureșului din Cluj-Napoca. Acesta a fost transportat la spital conștient și cooperant.

„Pompierii din cadrul Detașamentului…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Nokian Tyres relochează la Oradea o fabrică de anvelope din Rusia. Construcția, aproape finalizată

Publicat

Compania finlandeză Nokian Tyres relochează la Oradea o fabrică de anvelope din Rusia, o investiție de 650 milioane euro. Fabrica este aproape de finalizare. 

Nokian Tyres s-a retras din Rusia, iar producția mondială a companiei a scăzut cu 80%, potrivit Hotnews.

Firma cu o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro pe an avea fabrici mari în Finlanda, SUA și Rusia.

Era urgent nevoie de un sit de producție așa că finlandezii au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Clujeni, VOTAȚI destinația anului în România. Cluj-Napoca și Sâncraiu, PROPUNERILE CJ Cluj

Publicat

Clujenii sunt invitați să voteze destinația anului în România. Consiliul Județean Cluj, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj, a înscris destinațiile din județul Cluj în competiția…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Concert al Corului Madrigal la Catedrala Greco – Catolică „Sfânta Treime” din Blaj. Invitat: Constantin Chiriac, directorul FITS

Publicat

Concert al Corului Madrigal la Catedrala Greco – Catolică „Sfânta Treime” din Blaj, avându-l ca invitat special pe Constantin Chiriac, fondatorul și directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. 

Concertul a făcut parte din seria de evenimente prin care Biserica Greco-Catolică marchează aniversarea a 5 ani de la Vizita Apostolică a Sfântului Părinte Papa Francisc, care a celebrat, în data de 2 iunie 2019, pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe