Connect with us

Eveniment

Politiștii din Harghita au confiscat peste 200 de articole de îmbrăcăminte și jocuri de societate contrafăcute, în valoare de 38.000 de lei, în urma unor controale

Publicatfotografie cu caracter ilustrativ

Peste 200 de articole de îmbrăcăminte și jocuri de societate contrafăcute, în valoare de 38.000 lei, au fost identificate și ridicate în urma unor controale ale polițiștilor din Harghita.

Potrivit IPJ Harghita, la data de 11 mai 2023, specialiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Harghita au acționat cu efective mărite pentru a preveni și combate ilegalitățile în domeniul proprietății intelectuale și al cinematografiei.

În cadrul operațiunii, au fost efectuate 25 de controale la agenți economici, iar ca urmare a acestora, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 64.000 lei.

De asemenea, polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor peste 200 de articole de îmbrăcăminte, purtând însemnele unor mărci protejate, și peste 40 de articole reprezentând jocuri de societate susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 38.000 lei.

În urma acestor acțiuni, polițiștii au demarat cercetări în trei dosare de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similar.

Conform Legii nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, aceste infracțiuni constituie o faptă penală și sunt pedepsite cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Harghita își continuă eforturile de prevenire și combatere a ilegalităților în domeniul proprietății intelectuale, pentru a proteja drepturile proprietarilor de mărci și pentru a asigura un mediu de afaceri corect și echitabil.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Noi reguli în școli, propuse de minister: ”Sală de detenție” pentru elevii care deranjează orele, note la purtare în fiecare modul

Publicat

.Noi reguli în școli sunt propuse de Ministerul Educației. Au fost puse în dezbatere publică proiecte privind Statutul elevului și Regulamentul de funcționare al unităților de învățământ.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cumpărare vechime în muncă: De la 1 iulie se schimbă suma care trebuie plătită. Costuri, acte necesare și precizări oficiale

Publicat

Cumpărare vechime în muncă: Suma care trebuie plătită va crește de la 1 iulie, din cauza majorării salariului minim pe economie la 3.700 de lei. Astfel, pentru contractele semnate după această dată, suma care va trebui plătită va ajunge la 925 de lei pe lună. 

Guvernul a prelungit cu un an această perioadă, dar din septembrie 2024, completarea...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

O nouă facultate și un nou institut de cercetare, înființate la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj

Publicat

Senatul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” (UMFIH) Cluj-Napoca a aprobat înființarea unei noi facultăți, de Asistență Medicală și Științe ale Sănătății, și a unui nou Institut de Cercetare…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Restricții de circulație pe autostradă, în Alba și în alte județe din țară. Se fac lucrări pe mai multe tronsoane

Publicat

CNAIR anunță restricții de circulație pe segmente de autostradă din Alba și din alte zone ale țării. Se fac lucrări de reparații la partea carosabilă.

  • lucrări pe calea 1 Cunța, frezare și asfaltare – banda de urgență și banda unu sunt restricționate; se circulă pe banda doi

A3 Mureș km 1+000 Ungheni – Târgu Mureș, km -1+100, până la ora 12.00

  • marcaje rutiere, calea 1 (sens Târgu...
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe