Connect with us

Eveniment

Politiștii din Harghita au confiscat peste 200 de articole de îmbrăcăminte și jocuri de societate contrafăcute, în valoare de 38.000 de lei, în urma unor controale

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

Peste 200 de articole de îmbrăcăminte și jocuri de societate contrafăcute, în valoare de 38.000 lei, au fost identificate și ridicate în urma unor controale ale polițiștilor din Harghita.

Potrivit IPJ Harghita, la data de 11 mai 2023, specialiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Harghita au acționat cu efective mărite pentru a preveni și combate ilegalitățile în domeniul proprietății intelectuale și al cinematografiei.

În cadrul operațiunii, au fost efectuate 25 de controale la agenți economici, iar ca urmare a acestora, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 64.000 lei.

De asemenea, polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor peste 200 de articole de îmbrăcăminte, purtând însemnele unor mărci protejate, și peste 40 de articole reprezentând jocuri de societate susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 38.000 lei.

În urma acestor acțiuni, polițiștii au demarat cercetări în trei dosare de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similar.

Conform Legii nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, aceste infracțiuni constituie o faptă penală și sunt pedepsite cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Harghita își continuă eforturile de prevenire și combatere a ilegalităților în domeniul proprietății intelectuale, pentru a proteja drepturile proprietarilor de mărci și pentru a asigura un mediu de afaceri corect și echitabil.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Amenzi de peste 25 milioane de lei pentru nerespectarea legislaţiei muncii în unităţi de cazare. Nereguli constatate

Publicat

impozite bani taxe

Inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de aproape 1,26 milioane de lei în campania naţională de control pentru verificarea respectării prevederilor legislaţiei muncii în unităţi de cazare.

„Prin această campanie, am verificat dacă drepturile salariaţilor sunt respectate şi dacă angajatorii vizaţi se conformează reglementărilor legale în vigoare referitoare la relaţiile de muncă şi la securitatea şi sănătatea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Accident cu 3 maşini. Un tânăr de 19 ani nu a păstrat distanţa

Publicat

Un accident în care au fost implicate 3 maşini a avut loc vineri seară în Livada.

„La data de 29 septembrie a.c., în jurul orei 20.00 a fost sesizat un eveniment rutier, produs între 3 autovehicule pe DN1C –…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Dispar mai multe instituții județene subordonate Ministerului Agriculturii. Câte mai rămân. Barbu: vor cădea sute de funcții

Publicat

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a explicat cum se va face reorganizarea la nivelul ministerului și a anunțat desființarea a zeci de instituții și a sute de funcții de conducere. A precizat și cum va fi reprezentat ministerul la nivelul fiecărui județ.

”În cadrul fiecărui judeţ, Ministerul Agriculturii va avea reprezentare prin Direcţia Agricolă, va fi instituţia care va absorbi 10 instituţii subordonate ale Ministerului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Barcă furată, recuperată de poliţiştii clujeni. Care e valoarea bărcii

Publicat

Poliţiştii clujeni din Huedin au reuşit să recupereze o barcă car fusese furată de pe lacul Tariniţa şi dusă în Mărişel.

„La data de 28 septembrie a.c. polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe