Connect with us

Eveniment

Polițiștii din Harghita și Garda Forestieră Brașov confiscă peste 260 metri cubi de lemn fără acte legale. Două societăți comerciale, amendate

Publicatfotografie cu caracter ilustrativ

Polițiștii din Harghita, împreună cu Garda Forestieră Brașov, au confiscat peste 260 de metri cubi de lemn fără documente legale în urma unor acțiuni de control. Ca urmare, două societăți comerciale au fost amendate, potrivit unui comunicat emis de IPJ Harghita.

Potrivit sursei citate, primul caz s-a înregistrat în data de 8 mai, când poliţiştii Biroului pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică al IPJ Harghita, în cooperare cu specialişti ai Gărzii Forestiere Braşov, au descoperit o societate de profil din Praid care expediase, fără provenienţă legală, un transport de lemn rotund în cantitate de peste 22 metri cubi.

Pentru aceasta, firma a fost sancţionată cu o amendă de 5.000 de lei şi a fost dispusă confiscarea valorică a întregii cantităţi de lemn, evaluată la aproximativ 6.000 de lei.

Două zile mai târziu, în data de 10 mai, aceeaşi echipă de poliţişti şi specialişti silvici au descoperit că un agent economic din comuna Zetea a expediat şi primit fără provenienţă legală aproape 240 mc de lemn foc. Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 de lei şi a fost dispusă confiscarea materialului lemnos.

„Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Harghita continuă să desfăşoare acţiuni de control pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul exploatării şi comercializării materialului lemnos”, mai precizează sursa citată. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

De la 1 octombrie, inculpații aflați sub control judiciar vor putea fi monitorizați cu brățări electronice

Publicat

De la 1 octombrie, inculpaţii aflați sub control judiciar vor putea fi monitorizați cu brățări electronice. Guvernul a adoptat joi o ordonanţă de urgenţă care dă posibilitatea monitorizării cu brăţări electronice şi în cazul persoanelor aflate sub control judiciar sau arest la domiciliu, dar şi pentru persoanele eliberate condiţionat şi care au anumite restricţii.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Fost candidat la Primăria Cetatea de Baltă, bătut de un angajat al instituției. Polițiștii au deschis un dosar penal

Publicat

Fost candidat la Primăria comunei Cetatea de Baltă, bătut de un angajat al instituției. Valer Țetcu, fost candidat AUR la Primăria comunei Cetatea de Baltă, a fost bătut de angajat al instituției, în timp ce se afla în mașina personală, pe o pășune. Agresiunea s-a petrecut marți, 11 iunie, în jurul orei 21:20. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Aeroportul Cluj a scos la licitație un spațiu comercial în Terminalul plecări Schengen. Are 160 de metri pătrați

Publicat

Aeroportul Cluj închiriază un spațiu destinat desfăşurării activităţii de comercializare de produse în regim Retail – Tip Duty Paid.

Acesta este amplasat în Terminalul de pasageri plecări Schengen și se va…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Emil Boc, microbistul: Pe cine vede primarul Clujului în finala Euro 2024 și ce spune despre echipa României

Publicat

Emil Boc, un fan al fotbalului și al sportului, în general, spune că “merge pa mâna” României, la Euro 2024, dar nu atât de departe îcțt să o vadă în semifinale sau finală.

Boc, care are abonament și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe