Connect with us

Alba

Polițiștii încă cercetează cazul sarcofagului roman, vechi de 1700 de ani, distrus cu excavatorul în cimitirul din Alba Iulia

Publicat


Descoperirile făcute de arheologi în cimintirul din Alba Iulia readuc în discuție motivul pentru care săpăturile de prevenție au început în acea zonă. 

Este vorba despre cel mai bogat mormânt (în ceea ce privește inventarul) descoperit la Alba Iulia până acum, unde au fost găsite opt bijuterii de aur, un vas de bronz unicat în Dacia, dar și alte obiecte. 

Săpătură de prevenție a început după ce un sarcofag roman, vechi…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Păltiniș Arena deschide sezonul de schi pe 30 noiembrie. Party și un concurs spectacol pe 1 decembrie

Publicat

După câțiva ani grei, în care zăpada s-a lăsat așteptată mult și bine, sezonul de schi și snowboard începe în 2023 în forță, cu o zi înaintea primei zile de iarnă calendaristică.

Stratul gros de zăpadă naturală a fost completat în ultimele săptămâni de zecile de tunuri de zăpadă, care au funcționat la capacitate maximă, iar în momentul acesta stratul de zăpadă pe pârtii este aproape perfect, măsurând câțiva zeci…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Incidentul de vânătoare de la Căpâlna: Polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare din culpă. Un tânăr a fost rănit

Publicat

Polițiștii din Alba au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, după incidentul produs duminică seară la Căpâlna.

Reamintim faptul că un tânăr de 23 de ani din Sebeș, a fost transportat la spitalul din Târgu Mureș după ce a căzut într-o râpă, în timpul unei partide de vânătoare.

Potrivit IPJ Alba, duminică, 26 noiembrie 2023, în jurul orei 12.30, Poliția Municipiului Sebeș a fost sesizată, prin 112,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Localități din Alba, fără curent electric până în 5 decembrie. Electrica anunță întreruperi din cauza unor lucrări

Publicat

electrica

Distribuție Energie Electrică România – Transilvania Sud a anunțat că în următoarea perioadă sunt programate întreruperi de curent în mai multe localități din județul Alba.

Este vorba despre lucrări de mentenanță, din cauza cărora va fi suspendată temporar alimentarea cu energie electrică.

Lista întreruperilor programate la energie electrică în localitățile din județul Alba

Marți, 28 noiembrie 2023

  • Câmpeni,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Avertizări Salvamont Alba pentru turiștii care merg la munte: Condițiile meteo se pot schimba rapid, de la un moment la altul

Publicat

Avertizări Salvamont Alba pentru turiști: salvatorii din Alba au transmis o serie de sfaturi pentru cei care se aventurează la munte în această perioadă. 

”În urma avertizărilor ANM din ultima perioadă și a căderilor de zăpadă care au acoperit în mare parte potecile traseelor turistice montane, recomandăm turiștilor care vor să parcurgă trasee turistice în zona montană a județului Alba:

  • să folosească echipament specific…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe