Connect with us

Eveniment

Pompierii care au participat la misiuni de stingere a incendiilor în Grecia, premiaţi de prefectul județului Harghita

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

Luni, pompierii din Harghita care au luat parte la eforturile de stingere a incendiilor în Grecia pe parcursul acestei veri au fost distinși de către prefectul județului, Petres Sandor, în timpul unei ședințe a Colegiului Prefectural.

Este vorba despre şapte angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, care au fost poziţionaţi, iniţial, în zona Attica, după care au fost dislocaţi în insula Rodos.

Prefectul le-a mulţumit pompierilor harghiteni, punctând faptul că aceştia au făcut cinste armei pe care o reprezintă şi locuitorilor judeţului.

„Aşa cum ne-am obişnuit, colegii din ISU au făcut şi fac tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a ajuta, pentru a salva vieţi, pentru a salva bunuri şi, prin acţiunea lor, aceşti colegi, în misiunea în Grecia, au făcut cinste armei pompierilor şi ne-au făcut cinste tuturor celor din judeţul Harghita.

În semn de mulţumire ne-am gândit, din păcate nu avem alte posibilităţi, să le oferim drept mulţumire şi câte o diplomă. (…)

Domnilor colegi, încă o dată vă mulţumim foarte mult şi vă dorim să aveţi sănătate, succes în misiuni şi bunul Dumnezeu să vă păzească pentru ca la rândul dumneavoastră să puteţi avea grijă de noi”, a transmis prefectul Petres Sandor.

Cei şapte angajaţi ISU Harghita premiaţi pentru „profesionalismul dovedit în acţiunea de intervenţie pentru stingerea incendiilor de vegetaţie din Grecia” sunt plutonier adjutant Paul Zaiţ, plutonier maior Iosif Ovidiu Duduj, plutonier Nuţ Silviu Constantin, plutonier Vlad Răzvan Urzică, sergent major Petru-Daniel Vîlcan, plutonier adjutant Pop Cristian Nicolae şi plutonier adjutant Nelu Mureşan-Pop.

Pompierii care au participat la misiuni de stingere a incendiilor în Grecia, premiaţi de prefectul județului Harghita. „Ziua foarte cald, 44 grade”

Plutonier adjutant Cristian Pop, de la Detaşamentul Miercurea Ciuc din cadrul ISU Harghita, aflat la prima misiune de acest gen, a declarat presei că experienţa a fost diferită faţă de cele trăite în ţară şi că principalele probleme întâmpinate au fost legate de condiţiile meteo din zonă.

„Experienţa de acolo a fost una diferită, tipul de intervenţie de acolo este puţin diferit din cauza formelor de relief şi a vegetaţiei.

Noi am întâmpinat acolo dificultăţi din cauza temperaturii atât de pe timpul zilei, cât şi a nopţii, umiditatea.

Diferenţa de temperatură de la zi la noapte, pentru că am intervenit şi pe timp de zi şi de noapte, era foarte mare, ziua foarte cald, 44 grade, iar noaptea nu depăşea 19 grade.

Incendiile se manifestau foarte violent şi rapid, distanţe foarte lungi, în timp foarte scurt.

Noi am intervenit în primul incendiu pentru protejarea unei cariere, adică a tehnicii şi utilajelor din cadrul acesteia, pentru că era posibil ca incendiul să se propage spre aceasta şi noi am izolat zona.

Pompierii care au participat la misiuni de stingere a incendiilor în Grecia, premiaţi de prefectul județului Harghita. Declarațiile pompierului Cristian Pop

Era o carieră de piatră, dar utilajele de acolo erau de ordinul miliardelor, poate, de euro, din ce am înţeles, pentru că după fiecare misiune se făcea o analiză, o şedinţă de cum au decurs intervenţia, problemele întâmpinate şi restabilirea tehnicii”, a spus plutonierul adjutant Cristian Pop.

Acesta a mai spus că intervenţiile au durat şi 26 de ore, pompierii fiind schimbaţi, după un anumit timp, de colegii lor şi că nu au fost elemente care să-l surprindă în misiunea din Grecia.

„Noi suntem obişnuiţi cu astfel de situaţii, mereu suntem pregătiţi pentru imprevizibil şi încercăm să ne facem datoria cât mai profesionist posibil”, a mai arătat pompierul.

Prezent la şedinţa Colegiului Prefectural, prim-adjunctul inspectorului şef al ISU Harghita, colonelul Ovidiu Dudu, a precizat că la selecţia pompierilor care au plecat în Grecia s-a ţinut cont de experienţa avută în misiunile de stingere a incendiilor de fond forestier, având în vedere că pompierii harghiteni se confruntă în fiecare an cu astfel de situaţii. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Bărbat din Alba care a incendiat o rulotă, plasat la locul infracțiunii cu ajutorul sateliților. Cum l-a ”trădat” cartela SIM

Publicat

Un bărbat din Alba, U.B., a fost trimis în judecată pentru distrugere, după ce procurorii din Blaj au putut proba că acesta a dat foc intenționat unei rulote, dar și a unui gard. 

Este vorba despre un incendiu care s-a produs în urmă cu mai bine de doi ani, dar care a ajuns pe masa judecătorilor din Blaj recent. 

Mai exact în data de 20 septembrie 2023, dosarul a treccut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Percheziții ale polițiștilor clujeni într-un dosar de fraudă informatică. Prejudiciu, 2 milioane de euro

Publicat

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea procurorilor din…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO VIDEO: Patru persoane carbonizate și cinci rănite după explozia unei magistrale de gaz, aproape de Focșani

Publicat

Tragedie: Patru persoane au murit și alte cinci au fost transportate la spital în urma exploziei la o magistrală de gaz în apropiere de Focșani. Victimele erau muncitori pe șantierul Autostrăzii Moldovei.

Accidentul s-a produs miercuri spre joi noaptea. Potrivit ISU Vrancea, cauza ar fi fost fisurarea magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, ca urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Vânzările de mașini electrice în țările din Europa, în creștere accelerată. Cele mai căutate autoturisme

Publicat

Ponderea automobilelor electrice pe piaţa auto din Europa a depăşit, pentru prima dată, pragul de 20% în luna august.

Potrivit cifrelor publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), vânzările de autoturisme în Europa au crescut pentru a 13-a lună consecutiv, informează AFP.

Potrivit Agenției de Presă AFP, asociaţia – care reprezintă pe cei 16 mari constructori auto din Europa, a informat că 904.509…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe