Connect with us

Alba

Postul Crăciunului: Mâncăruri sfinte şi sănătoase de post, direct din chiliile mănăstireşti medievale

Published

on



Alimentația în Postul Crăciunului: nu sunt puţine cazurile de români care ajung la urgenţă în timpul postului principalul motiv fiind faptul că nu îşi asigură suficiente vitamine şi minerale din alimentaţia restrictivă specifică acestei perioade.

Există, pe lângă clasicele mâncăruri tradiţionale de post (zacuscă, fasole, paste) şi un alt fel de reţete, la fel de lipsite de ingredientele “de dulce”, dar cu o bogată aromă şi un gust inconfundabil… acestea sunt renumitele mâncăruri mănăstireşti, pregătite cu multă răbdare şi din cele mai proaspete ingrediente.

După cum bine se ştie, mănăstirile au propria grădină de zarzavaturi şi legume, din care se fac cele mai bune ciorbe şi tocăniţe, încât uneori uiţi că mănânci de post, aşa de bună e mâncarea ce le iese.

Prima pe listă: pâinea pustnicească

Acest aliment de bază al românilor – pâinea, capătă o cu totul şi cu totul altă valoare pentru cei care s-au dedicat divinităţii. Procesul de fabricaţie însă este unul foarte diferit de cel din marile fabrici de panificaţie. Mai exact, pâinea se face din făină integrală amestecată cu puţină apă, până când se formează o cocă tare. Această cocă se lasă la dospit…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Ambasada SUA în România i-a dedicat unei eleve din Alba o postare pe Facebook. Zara Negură a studiat timp de un an în State

Published

on

Ambasada Statelor Unite ale Americii în România i-a dedicat o postare în social media unei eleve din Alba. Este vorba despre Zara Negură Damian, elevă în clasa a XII-a la Colegiul ”Lucian Blaga” din Sebeș, iar timp de un an a trăit visul american. 

Mai exact, Zara a fost bursieră a programului FLEX și timp de un an a studiat la colegiul din Richmond, Maine. De ceva vreme s-a întors în țară, iar acum este în clasa a XII-a și se pregătește pentru a aplica la universități. 

Eleva din Sebeș nu va mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Start Up Nation 2024: TVA, cheltuială eligibilă și alte condiții. Au început înscrierile pentru furnizorii de formare profesională

Published

on

Start Up Nation 2024: Joi, 19 septembrie, au început înscrierile pentru furnizorii de formare profesională care doresc să participe la program. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a amintit principalele condiții.

Noua ediție a programului Start-Up Nation va fi structurată pe două componente.

Pilonul I se adresează persoanelor sub 30 de ani. Vizează pregătirea antreprenorială pentru 25.000 de tineri, dintre care cel puțin 10% vor fi de etnie romă.

Pilonul II propune formarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Peste 30 de pompieri militari din Alba pleacă la Galați pentru ajuta la refeacerea localităților grav afectate de inundații

Published

on

Pompierii din Alba pleacă la Galați pentru a-i ajuta pe cei care au fost grav afectați de inundațiile care au distrus în jur de 7000 de case. Este vorba despre o mobilizare la nivel național în rândul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență. 

În urmă cu câteva zile de la Alba a plecat un camion cu doi pompieri militari. Joi, 19 septembrie, reprezentanții ISU Alba au anunțat că 32 de pompieri militari au plecat spre Galați, în două microbuze de transport.

”Pompierii din cadrul ISU Alba se alătură…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Accident la Crăciunelu de Jos. Un bărbat a intrat cu mașina într-un autoturism parcat și într-un gard. Ce alcoolemie avea

Published

on

Accident la Crăciunelu de Jos. Un bărbat a intrat cu mașina într-un autoturism parcat și într-un gard. Se afla sub influența alcoolului, în momentul accidentului.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 18 septembrie, în jurul orei 22.30, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au intervenit pe raza localității Crăciunelu de Jos de unde a fost semnalată producerea unui accident rutier. Acesta a fost urmat doar de pagube materiale.

Din cercetări a rezultat că un bărbat de 29 de ani, din comuna Crăciunelu de Jos,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement