Connect with us

Eveniment

Povestea ciudată de dragoste dintre Octavian și Veturia Goga. Femeia a fost soprană de succes, translator al lui Hitler și spioană pentru două mari imperii

Publicat


Poet român, în consonanță cu vremea sa, politician „împleticit” de extremă dreapta, mason eretic, Octavian Goga s-a născut în prima zi a lui aprilie 1881 în satul Rășinari (Sibiu), casa de pe Ulița Popilor 778 fiind la o aruncătură de băț de cea a lui Emil Cioran. Era fiul preotului ortodox Iosif Goga și al Aureliei, învățătoare și colaboratoare la publicațiile „Telegraful Român” și „Familia”.

Un lamentabil politician

Avea să devină, pentru o scurtă perioadă de timp, 44 de zile, cel de-al 37-lea prim-ministru al României, ministru în diferite guverne și vicepreședinte al Academiei Române, începând cu 1920. Un literat însemnat al Ardealului antebelic, dar și unul dintre cei mai dezastruoși politicieni români…

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Felicitări de Valentine’s Day cu PISICI, inițiativa unui ONG clujean pentru iubitorii de ANIMALE care celebrează IUBIREA

Publicat

Asociația clujeană pentru animale Green Cats, a pregătit împreună cu pisicuțele o surpriză pentru toți iubitorii de feline: felicitări digitale pentru Valetine’s Day.

`Diminețile înfrigurate și gri de februarie pot să fie copleșitoare. Însă pentru că luna iubirii ne înconjoară, ne-am gândit să împrăștiem și noi magia ei, așa cum știm cel mai bine: prin pisicuțele noastre dragi!

Vrem să vă ajutăm să puneți un zâmbet pe fețele persoanelor dragi și apropiate vouă! Iubirea stă în lucruri mici, așa cum am învățat de la toți blănoșii din grija noastră, iar uneori orice semn de <<m-am gândit la tine>> face o întreagă zi mai…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Angajări la STAT: LISTA posturilor vacante în instituții publice din județul Alba. Condiții și calendarul concursurilor

Publicat

În această perioadă, se organizează concursuri pentru ocuparea mai multor posturi în instituții publice din județul Alba.

Candidații interesați de ocuparea acestora trebuie să îndeplinească unele condiții, privind studiile, vechimea de muncă și alte cerințe.

POSTURI VACANTE:

ALBA IULIA

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului / Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Alba

  • registrator de registrul comerțului

Condiții: licențiat în drept și cel puțin 5 ani vechime în specialitate juridică.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor: 10 martie 2023, ora 12.00

Concurs: 20 martie 2023 (ora va fi comunicată ulterior…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Traficul spre Cluj-Napoca dinspre Florești, BLOCAT. O zi obișnuită de luni

Publicat

Locuitorii din comuna Florești reclamă că, luni dimineață, toate drumurile către Cluj-Napoca sunt blocate, atât varianta sud, nord cât și strada Avram Iancu.

”Ii fain la Florești , de 25 minute autobuzul nu a înaintat nici un metru, nu zic de oameni care așteaptă in stație la -8 grade”, a spus o floreșteancă.

”E luni dimineață, a devenit ceva normal să fim blocați în trafic, să circulăm bară la bară, să întârziem la serviciu. Dar asta nu e normalitate”, a spus un alt locuitor din Florești.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. O asociație de locatari din Cluj-Napoca riscă să fie amendată din cauza pisicilor. Gunoaiele aruncate de oameni nu se văd

Publicat

Universitarul clujean Ioan Bolovan de la UBB se declară șocat de anuntul pus la intrarea intr-un bloc de pe malul Somesului din Cluj-Napoca de catre asociatia de proprietari/administrator.

”Dupa cum vedeti din imagini, mancarea pentru pisici este pusa (de catre fiintele bipede care mai au suflet) in 3 tavite de plastic !!!

In rest, mizeria din jurul blocului este facuta de bipezii care nu pot tolera generozitatea altora. Imi vine greu sa cred ca pisicile au adus acolo sacii cu moloz, caramizile, bucatile de table…

pisi 1

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe