Connect with us

Alba

Povestea drezinei Buick, restaurată de angajații CFR. A fost prezentată la 150 de ani de la deschiderea căii ferate Alba-Mureș

Publicat


Împlinirea a 150 de ani de la construirea căii ferate Alba Iulia – Târgu Mureș a fost prilej pentru prezentarea unei drezine americane, restaurate de angajați CFR, pe bani proprii. Drezina a fost depozitată inițial la Zlatna, după ce a fost abandonată pe o linie ferată din Brașov.

Drezina a fost folosită de Gheorghe Gheorghiu Dej, la verificarea șantierelor sau la recepții, spun restauratorii.

Povestea drezinei Buick

Restaurarea drezinei model american Buik Road Master Sedan, fabricată în 1940 a fost făcută din fonduri proprii, de mai mulți lucrători ai Secției L7 Târgu-Mureș din cadrul CNCF CFR S.A.

A fost adusă la Districtul Exploatare Utilaje din cadrul Secției L7 Târgu Mureș la începutul anului 2020. Angajați pasionați de istoria căilor ferate din cadrul sectie L7 au reușit să-i redea strălucirea de altădată, transmit reprezentanții secției.

Potrivit surselor citate, drezina face parte din istoria perioadei comuniste a României. Aceasta a fost folosită la început în corpul diplomatic 1 și 2, după care a trecut la calea ferată și a fost una dintre drezinele liderului vremurilor comuniste, Gheorghe Gheorghiu Dej. A fost abandonată în 1996 pe o linie ferată din Brașov, unde, din cauza…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Procurorii din Blaj au transferat un dosar de înșelătorie la nivel european, magistraților din Germania. Escrocherii cu utilaje

Publicat

Un bărbat din Blaj a căzut victima unei escrocherii făcute de mai mulți bărbați din Germania, la nivel european. Este vorba despre o înșelăciune cu vânzarea unor utilaje agricole. 

Utilaje agricole folosite, care au un preț destul de mare, de peste 10.000 de euro. La doi ani de când a devenit victimă, magistrații din Blaj au admis cererea de transfer a cauzei penale, procurorilor din Germania. 

Din câte se pare făptuitorii, mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

TOP salarii pe județe. Cele mai mari și cele mai mici salarii medii din România. Pe ce loc se află Alba. HARTĂ

Publicat

TOP salarii pe județe: București, Cluj și Timiș sunt zonele cu cele mai mari salarii medii din țară, conform statisticilor oficiale.

Alba se află aproape de jumătatea clasamentului, cu o medie de 4.287 de lei, mai puțin decât Cluj și Sibiu, dar mai mult decât Mureș, Hunedoara și Vâșcea. 

Acestea au și cele mai mult locuri de muncă postate, după cum arată datele centralizate de o platformă de recrutare, citate de Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: La Sebeș se construiesc două noi creșe moderne, în cartierul Aleea Parc și în Parcul Arini

Publicat

La Sebeș se construiesc două noi creșe moderne. Acestea sunt ridicate în cartierul Aleea Parc și în Parcul Arini din municipiu.

Potrivit primarului Dorin Nistor, prima creșă publică realizată după anul 1990, a fost dată în funcțiune la Sebeș, în anul 2023, înlocuind o fostă centrală termică și un depozit de cărbune.

Aceeași locație generoasă și luminoasă din cartierul Valea Frumoasei găzduiește și o grădiniță…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Modernizarea unor drumuri în comuna Roșia Montană. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

Modernizarea unor drumuri în comuna Roșia Montană. Mai multe drumuri comunale și locale din comuna Roșia Montană, în lungime de 10,95 km, urmează să fi modernizate. O porțiune aflată în zona istorică va fi pietruită, iar restul drumurilor vor fi asfaltate. 

Primăria comunei a solicitat recent emiterea acordului de mediu. Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat, pe 17 aprilie, depunerea solicitării de emitere a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe