Connect with us

Cluj

Prefectura Cluj explică de ce a închis restaurantele după 4 zile de “libertate”

Publicat



Restaurantele au fost deschise în județul Cluj pentru 4 zile. Pe când totul începea să revină la normal, autoritățile au închis din nou restaurantele. Subprefectul Clujului, Irina Munteanu, a explicat că legea a impus închiderea localurilor deoarece s-a trecut iar de 3 cazuri la mia de locuitori. 

Prin HCJSU nr.4 din 26.01.2021 au fost dispuse masuri pe 14 zile în aplicarea H.G. nr.3/2021 cu privire la prelungirea starii de alertă.
Termenul de aplicare al măsurilor dispuse a expirat la data de 08.02.2021 cand au fost reevaluate măsurile,  fiind adoptată HCJSU nr.7/08.02.2021 cu aplicabilitate din data de 09.02.2021. Acestea s-au adoptat raportat la rata de incidenta din 08.02.2021 ( cand Cluj Napoca avea o incidenta de 2,97) și  doar pe o perioadă limitată, respectiv până la ieșirea din vigoare a HG nr.3 din 2021, urmând ca după această dată să ne încadrăm în noul cadru legislativ.

Măsurile dispuse astăzi sunt in aplicarea unui alt act normativ de prelungire a stării de alertă, respectiv HG 35/2021 și au ca referința rata de incidenta din ziua adoptării hotărârii, asa cum se procedează de fiecare dată când CJSU adoptă o hotărâre ce implică raportarea la rata de incidenta.

Astfel că, în temeiul legii,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Noutăți pentru cei care beneficiază de pensie de invaliditate sau de urmaș. Anunțul directorului Casei de Pensii Cluj

Publicat

Noua Lege a pensiilor, care a intrat în vigoare la 1 septembrie, aduce modificări pentru anumite categorii de beneficiari.

Potrivit directorului Casei de Pensii Cluj, Mariana Nicoleta Sălciuan, sunt nouăți în ceea…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Dragoș Damian: Doi ardeleni, despre Planul Draghi: No! Nu așa am tăt spus și noi? Mintenaș să avem fabrici și uzine peste tot

Publicat

Nimeni nu a citit (în engleza) cele peste 500 de pagini ale planului Mario Draghi, astfel încât probabil că statele membre ar trebui să facă sesiuni de popularizare, pentru ca lumea să înțeleagă că planul (Mario Draghi al)…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Ofertă avantajoasă pentru CFR Cluj. Un fundaș al echipei este „curtat” de Arabia Saudită

Publicat

Patronul CFR Cluj, Ioan Varga, a anunțat faptul că Anton Kresic (28 de ani) ar putea fi ultima plecare de la vicecampioana României. Ardelenii au primit o ofertă avantajoasă din Arabia Saudită.

Au avut loc mișcări…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Încă un ATACANT vine la „U” Cluj. Are 8 selecții la NAȚIONALA țării sale

Publicat

Universitatea Cluj l-a prezentat, miercuri, pe Răzvan Oaidă (26 de ani), noul jucător al echipei. Joi, „U” îl va prezenta pe Artur Miranyan (28 de ani), atacant cu 8 selecții pentru naționala Armeniei.

Vârful…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe
Publicitate