Connect with us

Eveniment

Premieră în România. Câni care detectează COVID 19 pe aeroportul din Sibiu

Publicat



Pentru prima dată în România, câini poliţişti antrenaţi la Centrul Chinologic din Sibiu au început, de sâmbătă dimineaţa, să caute semne ale infecţiei cu SARS-CoV-2, la pasagerii de pe Aeroportul Internaţional din municipiul reşedinţă de judeţ, după ce au fost antrenaţi luni de zile, folosindu-se mostre de transpiraţie de la pacienţi cu COVID-19, au precizat autorităţile locale.

Doi dintre cei cinci câini special antrenaţi să depisteze infecţia cu SARS-CoV-2, însoţiţi de poliţiştii care i-au pregătit, au fost prezenţi la poarta de Sosiri a Aeroportului Internaţional din Sibiu, unde cei 110 pasageri ai cursei Ryanair de la Veneţia, au trecut prin faţa animalelor, fiind despărţiţi de aceştia printr-un perete prevăzut cu găuri, în aşa fel…

Vezi mai mult pe Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO: Punct de lucru deschis oficial la Câmpeni pentru permise auto și înmatriculări. Ce servicii oferă locuitorilor din Apuseni

Publicat

Punct de lucru definitiv la Câmpeni pentru permise auto și înmatriculări. La Câmpeni a fost inaugurat marți, 14 mai, Centrul Local Suplimentar al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba.

Punctul de lucru deservește circa 60.000 de locuitori din Apuseni, care nu mai sunt astfel nevoiți să vină cu documentele până la Alba Iulia.

Centrul funcționează în sediul Poliției Orașului Câmpeni.

La Câmpeni funcționa din octombrie 2020 un ghișeu de Înmatriculări la care locuitorii din zonă puteau aduce dosarele,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Evaluare Națională 2024 clasa a II-a. Subiectele la proba de Română citit. Cerințele pentru elevi la testarea din 14 mai

Publicat

Evaluare Națională 2024 clasa a II-a. Marți, 14 mai, elevii au susținut testarea de Limba română – citit. Joi, 16 mai, va fi ultima probă, la Matematică și Științe ale naturii.

Testările sunt organizate pentru evaluarea cunoștințelor elevilor, la finalul clasei a II-a. În funcție de rezultate, învățătorii vor face planuri individualizate de învățare, dacă este cazul.

Notele nu sunt comunicate public. Le vor afla părinții, pentru a cunoaște gradul de acumulare a cunoștințelor de către elevi.

Testările durează 30 de minute și sunt susținute în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Boc, despre tronsonul 2 al centurii metropolitane: Încep lucrările sau reluăm licitația. Nu dormim până nu mergem mai departe

Publicat

Emil Boc spune că dacă trebuie reluată licitația pentru tronsonul 2 din centura metropolitană, Primăria este pregătită.

Firma care a depus singura ofertă pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane a depus…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Șoferii care conduc băuți sau drogați, fără permis timp de 10 ani. Noua lege, la vot final în Camera Deputaților

Publicat

Șoferii care conduc băuți sau drogați vor risca să rămână fără permis timp de 10 ani. Legea a intrat la vot final în Camera Deputaților.

Proiectul a fost adoptat de Senat în decembrie 2023. De atunci, a intrat de mai multe ori pe ordinea de zi a Camerei.

Acum, este programată pentru votul final, după raport favorabil de la comisii.

Legea completează mai multe acte normative din domeniul prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri și alte substanțe cu efecte psihoactive.

Una dintre prevederile propuse este că:

”dreptul de a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe