Connect with us

Eveniment

Premieră în România: Un parc cu figurine gigantice, ce reproduc insecte de la noi din ţară, se amenajează lângă Odorheiu Secuiesc

Publicat



sursa foto: Agerpres

Într-o premieră pentru România, se pregătește amenajarea unui parc special cu figurine gigantice care vor reda insectele autohtone, în apropiere de municipiul Odorheiu Secuiesc. Acest parc își propune să familiarizeze copiii cu fascinanta lume a insectelor și să ofere un nou punct de atracție pentru turiștii care vizitează zona.

Iniţiatorul Insect Park este Fazakas Szabolcs, care a creat şi Parcul Mini Transilvania.

El a declarat că ideea s-a născut în urmă cu mai mulţi ani, iar de atunci el şi echipa sa lucrează la materializarea ei.

De altfel, Insect Park se află lângă Parcul Mini Transilvania, pe o suprafaţă de circa patru mii de metri pătraţi fiind expuse atât insecte gigant, de 2 metri înălţime, cât şi insecte mai mici.

Parcul va fi singurul de acest fel din România, un parc asemănător putând fi vizitat în Polonia.

„Ideea s-a născut în urmă cu şase-şapte ani şi de atunci lucrăm la parc, ne pregătim.

Avem insecte care sunt realizate în Asia, de mari dimensiuni, şi insecte realizate cu imprimanta 3D de echipa Legendarium, cu ajutorul biologilor”, a declarat Fazakas Szabolcs, pentru AGERPRES.

În parc vor fi expuse 20 de insecte gigant, care vor fi robotizate, turiştii putând să vadă cum se mişcă ele în natură, dar şi alte zeci de figurine mai mici, realizate la Odorheiu Secuiesc.

Premieră în România. Ce susține Fazakas Szabolcs

Cei interesaţi vor putea să vadă doar insecte de la noi din ţară, de la banala căpuşă, la lăcuste, fluturi, buburuze şi chiar scorpionul care trăieşte în Dobrogea .

În parc se vor putea organiza lecţii de biologie, dar şi activităţi interactive, gen safari, copiii putând să descopere, „înarmaţi” cu lupe, ce insecte se află în jurul lor.

Pentru a-şi da seama care este dimensiunea unei insecte în lumea reală, vor fi amplasate lângă figurine şi diverse obiecte uzuale, şi ele gigantice, cum ar fi o cutie de chibrit sau o conservă.

Fazakas Szabolcs nu a vrut să dezvăluie prea multe detalii despre parcul inedit, unic în România, dar a dat asigurări că în maxim două săptămâni, cei interesaţi vor putea să descopere lumea fascinantă a insectelor.

El a mai spus că deja copiii membrilor echipei Legendarium au mers în parc şi sunt încântaţi de figurine.

„Copiilor nu le este frică, se plimbă printre ele, se joacă.

Premieră în România. Serialul de desene animate Legendarium

Rolul parcului este să îi şi împrietenim cu lumea insectelor, să le arătăm ce este sub picioarele noastre, ce e în lumea înconjurătoare”, a explicat tânărul din Odorheiu Secuiesc.

El a mai arătat că decizia de a construi Insect Park la Băile Seiche are legătură cu faptul că scriitorul şi etnograful Orban Balazs s-a ocupat şi cu studiul insectelor, iar Băile Seiche au fost înfiinţate de el, motiv pentru care obiectivul este şi un omagiu adus acestuia.

Fazakas Szabolcs, din Odorheiu Secuiesc, este creatorul serialului de desene animate Legendarium, singurul de acest fel din lume, care spune povestea legendelor secuieşti, dar şi a parcului Mini Transilvania, unde se regăsesc machete ale unor clădiri reprezentative din Transilvania, precum şi a muzeului Orban Balazs. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

CFR Cluj – Farul Constanța, 5-1. Clujenii se impun la SCOR și își adjudecă poziția secundă în play-off

Publicat

CFR Cluj și Farul Constanța s-au întâlnit astăzi, 18 mai, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca în ultima etapă din play-off-ul Superligii României. Clujenii obțin victoria în ultima etapă a…
Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

U-BT Cluj-Napoca PIERDE meciul 3 al finalei Ligii Naționale de Baschet în fața CSM CSU Oradea

Publicat

U-BT Cluj-Napoca a pierdut meciul 3 al finalei Ligii Naționale de Baschet în fața CSM CSU Oradea. Bihorenii au câștigat cu 94-92. Este prima înfrângere în competițiile interne în mai bine de un an, scrie Baschet.ro


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

19 mai: Rusaliile Catolice. Obiceiuri și tradiții legate de această sărbătoare. Când pică Rusalile Ortodoxe 2024

Publicat

19 mai: Rusaliile Catolice. În fiecare an, la 50 de zile de la Sărbătoarea Sfintelor Paşti, creştinii sărbătoresc Rusaliile.

Sărbătoarea Rusaliilor are consacrate două zile, duminică și luni (a doua zi de Rusalii).

Catolicii (cu excepția greco-catolicilor) și ortodocșii au sărbătorit Paștele la date diferite, deci la fel se va întâmpla și cu Rusaliile.

Citește mai departe

Cluj

Trenurile Soarelui vor lega zilnic Clujul de staţiunile de la Marea Neagră şi cu Delta Dunării, de la jumătatea lunii iunie

Publicat

Trenurile Soarelui vor pleca zilnic din gara din Cluj-Napoca începând din noaptea de 14 spre 15 iunie, anunță CFR Călători.

Trenurile vor circula pe toată durata sezonului estival, rtespectiv timp de trei luni,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe