Connect with us

Eveniment

Premierul vrea peste 10 milioane de români vaccinați până în septembrie

Published

on



Premierul Florin Cîțu a spus că este mulțumit de ritmul vaccinării de până acum, dar că, până în septembrie, obiectivul său este ca 10,4 milioane de români să primească vaccinul anti covid, scrie agerpres.ro.

„Ieri m-am asigurat că vom mai lua încă 8 milioane de vaccinuri. În septembrie, obiectivul meu este de a avea 10.400.000 de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă aproape 70% din ceea ce ne-am dorit şi să putem să scăpăm de pandemie. Deci, pentru mine, vaccinarea este o prioritate, merge bine până acum, va merge şi mai bine de acum şi veţi vedea. Partea de cheltuieli şi de cine suportă se va rezolva”, a declarat premierul la Palatul Victoria.

Premierul a subliniat în context că, din datele pe care le deţine, în România, în acest moment, „lumea vrea să se vaccineze” anti COVID, dând asigurări că există suficient personal medical care să asigure derularea în bune condiţii a campaniei de vaccinare.

„Să ştiţi că primesc şi de la spitale private şi de la companii private tot felul de oferte pentru a pune la dispoziţie gratuit centre de vaccinare sau personal. Deci nu este o problemă. Din ce am văzut eu şi văd şi interesul pentru etapa a doua, în România, în acest moment, lumea vrea să se vaccineze, ceea ce e un lucru foarte bun şi de aceea am şi făcut acest efort. Vom face un efort bugetar, nu mi se pare deloc mare, pentru a lua cele 8 milioane de doze în plus, să ne asigurăm că în septembrie vom avea 10,4 milioane de oameni vaccinaţi”, a afirmat Cîţu, întrebat dacă sunt suficiente cadre medicale pentru a putea să facă această campanie de vaccinare.

sursa: Ora de Sibiu


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

30 noiembrie: Ziua naţională a tezaurului uman viu în România. Artiști populari din Alba, care poartă acest titlu

Published

on

Ziua naţională a tezaurului uman viu este sărbătorită la 30 noiembrie, în România. Ziua a fost instituită prin Legea 120/2023. Sunt foarte mulți artiști populari din Alba, care poartă, sau au purtat de-a lungul anilor, acest titlu.

Proiectul de lege a fost iniţiat de deputatul PNL de Alba Florin-Claudiu Roman, care a motivat acest demers prin faptul că satul românesc trebuie apărat.

Conform expunerii de motive din proiectul de lege, iniţiativa legislativă a vizat „creşterea gradului de recunoaştere şi vizibilitate a păstrătorilor şi transmiţătorilor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

S-au deschis pârtiile de schi de la Păltiniș Arena în minivacanța de 1 Decembrie. Prețuri și program

Published

on

Complexul de pârtii Păltiniș Arena își deschide porțile în minivacanța de 1 Decembrie, oferind condiții excelente pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Păltiniș Arena este cel mai apropiat și accesibil domeniu schiabil de Alba Iulia. Este recunoscut pentru facilitățile sale, fiind o destinație ideală pentru familii și începători.

Complexul dispune de instalație de nocturnă, inclusiv pe pârtia de săniuțe, asigurând posibilitatea schiatului și a distracției chiar și după lăsarea serii. Reprezentanții complexului subliniază că principalele obiective…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Saci cu VOTURI din turul 1, găsiți NESIGILAȚI în spațiul de depozitare, la Cluj. Polițiștii fac cercetări

Published

on

Mai mulți saci cu voturi din turul 1 al prezidențialelor au fost găsiți nesigilați într-un loc de depozitare. La sesizarea unui membru BEC, polițiștii fac cercetări.

„În cursul zilei de 29 noiembrie a.c., Poliția…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Foto: Târg de ateliere și meșteșuguri populare, în Cetatea Alba Carolina

Published

on

Un târg de ateliere și meșteșuguri populare are loc sâmbătă în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, în zona Porții a III-a, organizat de Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură „Augustin Bena”.

Organizatorii spun că acolo sunt zeci de meșteri populari din toate colțurile țări. De la vasele de lut, picturile de icoane pe sticlă și sculpturile din lemn, până la țesături tradiționale și articole de cojocărie, fiecare stand așteaptă vizitatorii interesați.

Unul dintre punctele de atracție ale evenimentului va fi reprezentat de atelierele de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading