Connect with us

Eveniment

Premierul vrea peste 10 milioane de români vaccinați până în septembrie

Publicat



Premierul Florin Cîțu a spus că este mulțumit de ritmul vaccinării de până acum, dar că, până în septembrie, obiectivul său este ca 10,4 milioane de români să primească vaccinul anti covid, scrie agerpres.ro.

„Ieri m-am asigurat că vom mai lua încă 8 milioane de vaccinuri. În septembrie, obiectivul meu este de a avea 10.400.000 de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă aproape 70% din ceea ce ne-am dorit şi să putem să scăpăm de pandemie. Deci, pentru mine, vaccinarea este o prioritate, merge bine până acum, va merge şi mai bine de acum şi veţi vedea. Partea de cheltuieli şi de cine suportă se va rezolva”, a declarat premierul la Palatul Victoria.

Premierul a subliniat în context că, din datele pe care le deţine, în România, în acest moment, „lumea vrea să se vaccineze” anti COVID, dând asigurări că există suficient personal medical care să asigure derularea în bune condiţii a campaniei de vaccinare.

„Să ştiţi că primesc şi de la spitale private şi de la companii private tot felul de oferte pentru a pune la dispoziţie gratuit centre de vaccinare sau personal. Deci nu este o problemă. Din ce am văzut eu şi văd şi interesul pentru etapa a doua, în România, în acest moment, lumea vrea să se vaccineze, ceea ce e un lucru foarte bun şi de aceea am şi făcut acest efort. Vom face un efort bugetar, nu mi se pare deloc mare, pentru a lua cele 8 milioane de doze în plus, să ne asigurăm că în septembrie vom avea 10,4 milioane de oameni vaccinaţi”, a afirmat Cîţu, întrebat dacă sunt suficiente cadre medicale pentru a putea să facă această campanie de vaccinare.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Titularizare 2024: Listele finale, cu posturile scoase la concurs în Alba și în țară, publicate de minister. Calendarul examenului

Publicat

Titularizare 2024: Listele finale, cu posturile scoase la concurs în Alba și în țară, au fost publicate de Ministerul Educației. În Alba, sunt peste 200 de posturi titularizabile, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean.

Candidații se mai pot înscrie la concursul național, până în 17 mai.

Listele cu posturile scoase la concurs au fost actualizate în 29 aprilie.

AICI, listele cu posturi pe județe.

AICI, lista posturi Titularizare 2024 în Alba

AICI, lista posturi Titularizare 2024 în Alba (perioadă nedeterminată).

În Alba, sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. ACCIDENT la Căianu, în Cluj. Două mașini IMPLICATE. Un bărbat de 60 de ani a fost grav RĂNIT

Publicat

Un accident rutier a avut loc, marți, pe raza loc. Căianu din jud. Cluj. Au fost implicate două mașini. Mai multe persoane au fost rănite, printre care un bărbat de 60 de ani, care a suferit multiple traumatisme.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii mai. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii mai. Prognoza meteo pe patru săptămâni. Meteorologii de la ANM au actualizat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarea perioadă, în intervalul 29 aprilie – 27 mai 2024.

Potrivit datelor furnizate de ANM, ultimele săptămâni de primăvară aduc cu ele o vreme în general potrivită perioadei în care ne aflăm. Excepție face doar Săptămâna Mare, cu temperaturi ușor mai coborâte decât în mod normal.

Vremea în minivacanța de 1 Mai și de Paște: Săptămâna în care românii se bucură de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Săptămâna Patimilor: Marțea Mare – Pilda celor zece fecioare. Semnificații pentru credincioși, tradiții și obiceiuri

Publicat

Săptămâna Patimilor: În Marțea Mare, la slujba de seară în biserici se face pomenirea celor zece fecioare. Seria Deniilor continuă cu amintirea evenimentelor ce au avut loc în Săptămâna Mare, până la Punerea în Mormânt a Mântuitorului. 

Pilda din Marțea Mare aduce în atenție zece fecioare. Cinci dintre ele sunt „înțelepte” și cinci „neînțelepte”. Acestea se pregătesc pentru nuntă. În Noul Testament, întâlnirea cu Hristos este asemănată unei nunți. Hristos se numește pe sine „mire”, iar Apostolii poartă numele de „prietenii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe