Connect with us

Cluj

Președintele CNCAV: Vaccinul AstraZeneca, eficient pentru formele grave ale infecției cu SARS-CoV-2

Publicat



Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi după-masă, că vaccinul AstraZeneca protejează într-o proporţie „foarte mare” faţă de formele severe de boală, acesta având deci, potențialul de a ne proteja de o eventuală internare în spital.

„Acest tip de vaccin, ca şi celelalte, a primit autorizare de punere pe piaţă de la Agenţia Europeană a Medicamentului, ceea ce înseamnă că a făcut dovada profilului de siguranţă, de calitate şi de eficacitate.

„Nu ajungem să ne internăm”

În ceea ce priveşte protecţia oferită de vaccin, din punct de vedere practic, în studiile derulate de compania AstraZeneca nu au fost înregistrate cazuri de forme severe de boală sau de internări la pacienţii vaccinaţi, ceea ce înseamnă că acest vaccin ne protejează într-o proporţie foarte mare faţă de formele severe de boală, nu ajungem să ne internăm.

Din acest punct de vedere, trebuie să interpretăm corect această rată de eficacitate. Practic, atât timp cât, la nivel individual, eu nu ajung să fac o formă severă de boală, nu ajung să mă internez la spital, este un lucru cât se poate de important din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Protest la Cluj pentru animale. Se vrea sterilizarea câinilor și pisicilor și oprirea eutanasierii

Publicat

Iubitorii de animale sunt așteptați, sâmbătă, de la ora 14, vizavi de Prefectura Cluj, la un protest împotriva eutanasierii animalelor și pentru sterilizarea câinilor și pisicilor. 

”Împreună putem schimba…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

PNL Cluj acuză USR că este mai presus de lege și bunul simț: Să îndepărteze materialele electorale ilegale cu Lasconi

Publicat

PNL Cluj a constatat, cu stupoare, faptul că în ciuda solicitărilor formulate cu privire la îndepărtarea mesh-urilor ilegale ale candidatului USR la prezidențiale, Elena Lasconi, amplasate pe raza municipiului Cluj-Napoca, USR…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Cum arată mașinile scoase la licitație de primărie la prețuri de pornire între 100 și 300 de lei

Publicat

Primăria Cluj-Napoca organizează o licitație publică pentru valorificarea mașinilor abandonate sau fără stăpân, care au fost ridicate de pe domeniul public al orașului.

În urma unui articol publicat de Cluj24

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Un nou festival exclusivist ajunge la Cluj-Napoca. SACRO, pe 12 octombrie la BT Arena

Publicat

Cluj-Napoca va fi gazda unui eveniment excepțional pe 12 octombrie 2024: SACRO, un concept unic de festival internațional care combină muzica electronică de top cu spectacole vizuale impresionante.

Evenimentul,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe
Publicitate