Connect with us

Alba

Prețul la pompă rămâne ridicat, chiar și atunci când barilul de petrol se ieftinește. Cât costa carburanții la stațiile din Alba

Publicat



Benzina şi motorina costă, de câteva zile, aproximativ 8 lei pe litru, deşi preţul internaţional al petrolului este în scădere.

După isteria creată miecuri seară, când au fost cozi uriaşe la benzinării şi carburanţii s-au scumpit brusc, preţurile nu au mai coborât la nivelul de la începutul săptămânii.

Preţul petrolului Brent, care a crescut cu peste 20% săptămâna trecută, a scăzut pe ansamblul acestei săptămâni cu peste 5%, după ce luni a atins 139,13 dolari.

Ţiţeiul american a consemnat o scădere săptămânală de aproape 6%, după ce luni a atins un maxim de 130,50 dolari pe baril. Ambele contracte au atins ultima dată aceste vârfuri de preţ în 2008

Duminică, 13 martie, în Alba Iulia, benzina standard nu costă sub 7 lei şi 96 de bani, iar la unele stații sare de 8 lei Cel mai mare preț este înregistrat la stațiile MOL și OMV unde benzina standard este 8,28 lei. Potrivit TVR, calculele făcute de unii specialişti arată că un preţ echitabil ar fi şi 7 lei.

Prețuri carburanți Alba Iulia 13 martie 2022 ( sursa Monitorul Prețurilor)

Prețuri benzină standard

Prețuri motorină standard 13.03.2022

 

Asociația Benzinarilor Particulari susţine că actualele…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

DNSC, sfaturi de securitate pentru dispozitivele mobile. Cum poți să îți protejezi gadgeturile

Publicat

DNSC, sfaturi de securitate pentru dispozitivele mobile. Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a transmis recent câteva sfaturi pentru securitatea dispozitivelor mobile. 

„Săptămâna a fost lungă, dar securitatea dispozitivelor mobile nu are zi liberă! Ia-ți un moment să-ți protejezi gadgeturile pentru a te bucura de weekend fără griji și cu toată încrederea.

La sfârșit de săptămână, tehnologia ta merită și ea un moment sporit de atenție”, au scris reprezentanții DNSC, pe pagina de Facebook.

DNSC, sfaturi de securitate pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

IȘJ Alba cumpără pachete cu rechizite școlare pentru elevii din județ. Ce vor conține și cât vor costa

Publicat

IȘJ Alba cumpără pachete cu rechizite școlare pentru elevii din județ. Inspectoratul Școlar Județean Alba achiziționează aproape 4.800 de pachete cu rechizite școlare ce urmează să fie acordate elevilor în anul școlar 2024-2025. 

Inspectoratul Școlar Județean Alba a lansat, pe 9 mai, în SEAP, o licitație pentru achiziționarea de rechizite școlare pentru elevii din județ, în anul școlar 2024-2025.

Valoarea totală a contractului este estimată la 279.196,97 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, proiectul vizează achiziția de rechizite școlare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Mobilitatea academică a studenților. Metodologia prin care studenții se pot muta la alte facultăți din țară sau din străinătate

Publicat

Mobilitatea academică a studenților. Mobilitatea academică a studenților reprezintă dreptul studenților și studenților-doctoranzi de a li se recunoaște creditele transferabile dobândite, în condițiile legii, la alte instituții de învățământ superior din țară sau din străinătate, potrivit unui ordin publicat recent în Monitorul Oficial. 

Ordinul ministrului Educației pentru aprobarea Metodologiei privind mobilitatea academică a studenților a fost publicat în Monitorul Oficial joi, 9 mai.

Potrivit documentului, mobilitatea academică se referă la toate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Dotări IT de peste 4,4 milioane de lei pentru unitățile de învățământ din Sebeș. Licitație, lansată în SEAP

Publicat

Dotări IT de peste 4,4 milioane de lei pentru unitățile de învățământ din Sebeș. Șapte școli și licee din municipiu vor beneficia de dotări IT în valoare de peste 4,4 milioane de lei. 

Primăria Sebeș a lansat miercuri, 8 mai, în SEAP, o licitație pentru achiziția de echipamente digitale în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din municipiul Sebeș”.

Echipamente digitale pentru școli și licee din Sebeș

Valoarea totală estimată a contractului este de 4.433.965 de lei,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe