Eveniment
Prima asistentă vaccinată în România – „Nu a durut absolut deloc”

Campania națională de vaccinare anti-COVID a început oficial în România iar prima persoană care a fost vaccinată împotriva COVID-19 este o asistentă medicală de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Ea a fost cea care a preluat primul pacient din țară confirmat cu virusul SARS-CoV-2.
Mihaela Anghel este asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, la data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2. Mai exact, pe tânărul de 25 de ani din Gorj, care a fost depistat cu noul coronavirus în luna februarie, după ce a intrat în contact cu un italian pozitiv.
Mihaela Anghel a avut de transmis un mesaj și pentru cei care nu vor să fie vaccinați sau nu sunt siguri de această procedură.
„Le transmit să deschidă bine ochii și să vină să se vaccineze și să scăpăm de greutatea asta care ne apasă pe toți și să nu mai aștepte ei sau cei dragi să se îmbolnăvească pentru a înțelege că există această boală”.
De asemenea, asistenta medicală a declarat că în cele 10 luni de pandemie, nu a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2.
„Simt și sper că este începutul sfârșitului acestei pandemii. Sper din tot sufletul să ne putem relua activitățile obișnuite. Când am venit astăzi aici m-am gândit că în scurt timp o să scăpăm de această problemă și că o să fim din nou fericiți, pentru că fericirea noastră s-a cam distrus odată cu această pandemie”.
Cea de-a doua doză de vaccin le va fi administrată cadrelor medicale în următoarele 21 de zile.
„Urmează să primesc următoarea doză în următoarele 21 de zile. Nu am stat deloc pe gânduri, când am auzit că vine vaccinul m-am gândit să mă vaccinez pentru că nu vreau să-i îmbolnăvesc pe cei dragi”, a mai spus asistenta.
Întrebată de un caz care i-a rămas în minte după toate aceste luni de pandemie, Mihaela Anghel a răspuns că încă își amintește de cazul unui bărbat de 33 de ani, care a stat 3 luni jumătate la ATI și pentru care, din păcate, nu s-a putut face nimic pentru a-i salva viața.
„Gândiți-vă că toți stăm ore în șir îmbrăcați în acele costume, vara a fost groaznic, pentru că s-a întâmplat vara când a fost pacientul acesta. 5-6 ore fără apă, fără aer, numai căldură și transpirație, este groaznic”, a mai adăugat asistenta medicală.
Sursa: Digi 24
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Știm că începuturile pot fi neclare, iar trecerea de la teorie la practică vine adesea cu întrebări și incertitudini. În același timp, ele sunt și cele mai bune momente pentru a învăța, a experimenta și a-ți contura drumul profesional.
La Star Transmission și Star Assembly, subsidiarele Mercedes-Benz AG de la Sebeș și Cugir, credem că viitorul aparține celor care au curajul să înceapă. De aceea, prin programele…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Cluj
Cursuri gratuite pentru viitori beneficiari ai Start-Up Nation. Sunt OBLIGATORII pentru a primi până la 250.000 de lei

Ministerul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului (MEDAT) anunță lansarea oficială a sesiunii de înscrieri pentru cursurile gratuite de competențe antreprenoriale.
Înscrierile încep de marți, 15…
Citește mai mult pe Cluj24
Alba
Autorizațiile de construire emise în baza unui PUZ anulat în instanță rămân VALABILE. Decizie controversată a CCR

Autorizațiile de construire emise în baza unui PUZ anulat în instanță rămân VALABILE: Curtea Constituțională (CCR) a adoptat o decizie controversată care prevede că, în cazul în care un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) este anulat în instanță, autorizațiile emise în baza lui rămân valabile.
CCR a declarat astfel neconstituțională hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 10/2015, care permitea anularea…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Modificări la portarea numerelor de telefon. Cum se transferă dreptul de utilizare, dacă are loc o reorganizare a companiilor

Modificări la portarea numerelor de telefon: Aceste modificări simplifică și clarifică procesul de transfer al numerelor de telefon între companii care trec prin fuziuni, divizări sau alte reorganizări, și asigură că numerele portate rămân active și funcționale pentru clienți, chiar dacă furnizorul lor se schimbă.
ANCOM a adoptat decizia care completează şi clarifică cadrul de reglementare ce vizează modalitatea de…
Citește mai mult pe Alba24.ro