Connect with us

Eveniment

Prima brăţară electronică montată în judeţul Hatghita, într-un caz de violenţă domestică

Publicatfotografie cu caracter ilustrativ

Forțele de poliție din județul Harghita au instalat primul dispozitiv de supraveghere electronică într-un caz de violență domestică. Acest demers a fost inițiat după ce un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Toplița, a atacat fizic fosta sa parteneră, prinzând-o de gât și amenințând-o cu acte de violență.

Biroul de Presă al IPJ Harghita a informat, luni, că în data de 20 ianuarie, Poliţia municipiului Topliţa a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 37 de ani, din Topliţa, cu privire la un incident de violenţă domestică.

„Investigaţiile efectuate de poliţişti au relevat că la data de 17 ianuarie 2024, fostul concubin, un bărbat de 37 de ani, din aceeaşi localitate, ar fi prins-o pe femeie cu o mână de gât şi ar fi ameninţat-o cu acte de violenţă. În conformitate cu O.M.A.I. 146/2018 privind gestionarea cazurilor de violenţă domestică de către poliţişti, s-a procedat la evaluarea situaţiei de fapt utilizând formularul de evaluare a riscului. Concluziile au indicat poliţiştilor existenţa unui risc iminent în cazul femeii”, se arată în informarea IPJ Harghita.

Drept urmare, faţă de bărbatul în cauză, poliţiştii au emis un ordin provizoriu de protecţie, în paralel cu montarea unei brăţări electronice de supraveghere.

„Aceste măsuri au fost implementate în vederea asigurării securităţii imediate a victimei. Cercetările sunt continuate de către poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violenţă în familie şi ameninţare”, mai precizează sursa citată.

De la începutul anului, a devenit funcţional şi în Harghita Sistemului Electronic de Monitorizare Electronică, acesta fiind primul caz în urma căruia agresorul este obligat să poarte un dispozitiv electronic de supraveghere. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Legea prosumatorilor, trimisă la reexaminare de Klaus Iohannis. Motivele președintelui

Publicat

Legea prosumatorilor, trimisă la reexaminare: Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, reexaminarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea OUG. 

„Încurajez Parlamentul să identifice acele soluţii...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Atenționare Cod Galben de inundații pe râurile din Alba și alte 15 județe. Risc de scurgeri de pe versanţi, torenţi şi pâraie

Publicat

Atenționare Cod Galben de inundații pe râurile din Alba și alte 15 județe: Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până joi dimineaţa pe râuri din 16 judeţe.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

100 de lei pe zi pentru șoferii rămași pe nedrept fără permis. Propunere inedită a APADOR-CH

Publicat

100 de lei pe zi pentru șoferii rămași pe nedrept fără permis, este propunerea inedită a APADOR-CH. Organizația propune modificare a Codului rutier în cazul șoferilor privați pe nedrept de permisul de conducere în urma unui test rapid antidrog.

Presa a relatat deja despre mai multe cazuri de...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Ce pedeapsă a primit un șofer din Alba care a provocat un accident mortal și a fugit de la locul faptei

Publicat

Un șofer din Alba care în urmă cu aproape cinci ani a provocat un accident rutier și a fugit de la fața locului a fost recent condamnat. Este vorba despre o condamnare în primă instanță, la Judecătoria Câmpeni, în data de 11 iulie 2024. 

Victima sa a fost un bărbat care se afla în stare de ebrietate și mergea pe marginea drumului.

Accidentul s-a produs în...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate