Connect with us

Alba

Primăria Alba Iulia a cumpărat materiale pentru repararea mobilierului urban aflat pe pista de biciclete de pe Dealul Mamut

Publicat



Primăria Alba Iulia a cumpărat recent materiale pentru întreținerea și repararea obiectelor de mobilier urban degradate sau distruse, aflate pe pista de biciclete de pe Dealul Mamut. 

Administrația locală a achiziționat, prin intermediul platformei Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), lațuri din lemn pentru repararea suporților de biciclete din zona Parcului Dendrologic.

Vezi și VIDEO: Bănci rupte, mobilier incendiat și rastele călcate în picioare, pe pista de biciclete de pe Dealul Mamut din Alba Iulia

Mai exact, au fost cumpărate 500 de bucăți de lațuri din brad, cu dimensiunea de 425 mm x 45 mm x 24 mm, lăcuite de două ori.

Produsele au fost solicitate de către Serviciul Întreținere a Domeniului Public din cadrul Primăriei Alba Iulia, valoarea achiziției fiind de 2.000 de lei.

De asemenea, tot pentru lucrări de întreținere și reparare a obiectelor de mobilier urban, au fost achiziționate pensule, lac 2 în 1 și diluant, în valoare totală peste 840 de lei.

 

 

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Klaus Iohannis, vizită în SUA. Președintele va fi primit la Casa Albă de Joe Biden

Publicat

Președintele Klaus Iohannis efectuează, în perioada 7-8 mai 2024, o vizită de lucru la Washington, D.C., Statele Unite ale Americii.

Programul vizitei prevede o întâlnire cu președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, potrivit Agerpres.

“Un loc aparte în schimbul de opinii al celor doi șefi de stat îl va ocupa situația din Ucraina și din bazinul Mării Negre, precum și întărirea securității în spațiul euroatlantic.

Dialogul la nivel înalt va fi o bună oportunitate pentru ridicarea profilului Parteneriatului Strategic cu Statele Unite și reconfirmarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Savantul Sergiu Pașca, originar din Aiud, articol pe prima pagină în cea mai recentă ediție a prestigioasei reviste Nature

Publicat

Savantul Sergiu Pașca, originar din Aiud, a scris un articol care a ajuns pe prima pagină în cea mai recentă ediție a prestigioasei reviste Nature, cu o strategie ce ar putea servi ca tratament pentru sindromul Timothy, caracterizat prin afecțiuni ale inimii, autism și epilepsie.

Cercetarea este semnată de Sergiu Pașca și 15 colegi ai săi de la Universitatea din Stanford, scrie Edupedu.

Potrivit sumarului oferit de Nature, „sindromul Timothy este o tulburare genetică ale cărei caracteristici includ afecțiuni ale inimii, autism și epilepsie.

Cauza este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Borbolatița, obiceiul străvechi al veseliei, al ploii și al belșugului, ținut a doua zi de Paște în satul Limba din Alba. FOTO

Publicat

Borbolatița, obiceiul străvechi al veseliei: Locuitorii salului Limba (comuna Ciugud) au sărbătoresc luni Borbolatița, un obicei păstrat în judetul Alba din moși strămoși.

Borbolatiţa este un obicei care se desfăşoară în ziua de „Sfântul Gheorghe”, dar când 23 aprilie cade în post, obiceiul se desfăşoară în a doua zi de Paşte. Este un ritual pentru dezlegarea ploii fertilizante.

Unul dintre tinerii satului se îmbracă în crengi, pentru a reprezenta o creatură verde, care semnifică abundența.

Este vorba despre o tradiție străveche, în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: „Pomana copiilor”, obicei străvechi păstrat la Presca Ampoiului. Tradiții în a doua zi de Paște, în comuna Meteș

Publicat

„Pomana copiilor”, obicei străvechi păstrat la Presca Ampoiului. Luni, în a doua zi de Paște, în satul Presaca Ampoiului din comuna Meteș a fost organizat evenimentul „Pomana copiilor”. 

Obiceiul păstrat la Presaca Ampoiului este transmis de generații, din tată-n fiu. Ritualul începe în Duminica Floriilor, când gosopdinele satului duc făina la ”prescurariță”, adică femeia din sat care coace prescurile pentru biserică.

După slujba religioasă desfășurată la Biserica Ortodoxă „Sfântul Nicolae” din sat, în a doua zi de Paște, colăceii sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe