Connect with us

Eveniment

Primăria Miercurea-Ciuc renunță la împrumutul de 15 milioane de lei de la stat, după ce Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a acordat fondurile necesare

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

Primăria Miercurea-Ciuc a informat în ziua de marți că va renunța la un împrumut de 15 milioane de lei de la Trezoreria Statului. Această decizie a fost luată în contextul în care Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transferat suma solicitată de către municipalitate pentru a asigura progresul proiectelor europene în curs.

Potrivit unui comunicat transmis presei, Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc „s-a aflat într-o situaţie de urgenţă” şi a fost fost pusă în situaţia de a apela, la finalul lunii iulie, la un împrumut de stat pentru a asigura continuitatea proiectelor de mobilitate aflate în fază de execuţie, respectiv reabilitarea pasajului peste calea ferată, a staţiei de autobuz şi a străzii Harghita.

„Acest lucru a fost necesar deoarece finanţarea promisă anterior de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene întârzia să sosească, forţând oraşul să acopere costurile de execuţie din resurse proprii.

În luna februarie, am solicitat suma de 20,7 milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor deja efectuate, iar în vara am cerut încă 25,3 milioane de lei.

Astăzi dimineaţă (marţi, 22 august), ‘datoria’ a fost achitată: suma de 46 de milioane de lei se regăseşte acum în contul Primăriei Miercurea-Ciuc, ceea ce face inutilă accesarea creditului de 15 milioane de lei de la Trezoreria de Stat”, se arată în comunicatul menţionat.

În context, primarul primarul Korodi Attila a declarat, citat în comunicat, că se renunţă la această sursă externă, urmând exemplul altor oraşe, dar a punctat faptul că „împrumutul pe termen lung rămâne o opţiune care poate fi luată în calcul, deoarece poate fi necesar pentru realizarea proiectelor majore actuale şi viitoare”. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Noi reglementări privind publicitatea la jocurile de noroc pentru protejarea minorilor şi adolescenţilor. Proiect

Publicat

Deputaţii USR au iniţiat şi depus la Parlament un proiect de lege prin care se introduc mai multe restricţii cu privire la publicitatea din domeniul jocurilor de noroc.

Proiectul de lege modifică Ordonanţa de Urgenţă 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc şi Legea 148/2000 privind publicitatea.

Potrivit acestei iniţiative legislative, publicitatea pentru jocurile de noroc este însoţită de prezenţa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO ȘTIREA TA: Un minor a fost filmat în timp ce fura energizante, dintr-un magazin din Alba Iulia

Publicat

Un video în care un minor a fost surprins în timp ce ar fi sustras mai multe doze de energizant dintr-un magazin din Alba Iulia, a fost făcut public pe un grup de Facebook. 

Mai exact, video-ul a fost postat pe grupul Părinți de Alba, o comunitate online cu peste 12.000 de membri. 

”Îi cunoaște cineva? Au furat energizante din magazinul Agra’s Ampoi 3 ( lângă fostul BT)”, a scris utilizatorul contului Mariana C., persoana care a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Incident la Liceul „Eugen Pora” din Cluj-Napoca. Elevii dintr-o clasă, evacuați după ce bateria unui telefon a luat foc

Publicat

Elevii unei clase a Liceului Teoretic „Eugen Pora” din Cluj-Napoca au fost evacuați joi din sală, în urma unui incident care a avut loc în timpul unei ore.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Închisoare cu executare pentru un bărbat din Sebeș care a lovit un medic de pe Ambulanță. Cum a reacționat echipajul

Publicat

Un bărbat din Sebeș care a lovit un medic de pe ambulanță a fost condamnat la închisoare cu executare, de magistrații Judecătoriei din oraș. 

Mai exact, este vorba despre David T., un bărbat din Sebeș, care în timpul unei intervenții a echipajului, a devenit recalcitrant și l-a lovit pe unul dintre medicii sosiți la fața locului. 

În data de 20 septembrie 2023, magistrații Judecătoriei Sebeș l-au condamnat pe bărbat, iar…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe