Connect with us

Eveniment

Primăria Miercurea-Ciuc renunță la împrumutul de 15 milioane de lei de la stat, după ce Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a acordat fondurile necesare

Publicat



fotografie cu caracter ilustrativ

Primăria Miercurea-Ciuc a informat în ziua de marți că va renunța la un împrumut de 15 milioane de lei de la Trezoreria Statului. Această decizie a fost luată în contextul în care Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transferat suma solicitată de către municipalitate pentru a asigura progresul proiectelor europene în curs.

Potrivit unui comunicat transmis presei, Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc „s-a aflat într-o situaţie de urgenţă” şi a fost fost pusă în situaţia de a apela, la finalul lunii iulie, la un împrumut de stat pentru a asigura continuitatea proiectelor de mobilitate aflate în fază de execuţie, respectiv reabilitarea pasajului peste calea ferată, a staţiei de autobuz şi a străzii Harghita.

„Acest lucru a fost necesar deoarece finanţarea promisă anterior de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene întârzia să sosească, forţând oraşul să acopere costurile de execuţie din resurse proprii.

În luna februarie, am solicitat suma de 20,7 milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor deja efectuate, iar în vara am cerut încă 25,3 milioane de lei.

Astăzi dimineaţă (marţi, 22 august), ‘datoria’ a fost achitată: suma de 46 de milioane de lei se regăseşte acum în contul Primăriei Miercurea-Ciuc, ceea ce face inutilă accesarea creditului de 15 milioane de lei de la Trezoreria de Stat”, se arată în comunicatul menţionat.

În context, primarul primarul Korodi Attila a declarat, citat în comunicat, că se renunţă la această sursă externă, urmând exemplul altor oraşe, dar a punctat faptul că „împrumutul pe termen lung rămâne o opţiune care poate fi luată în calcul, deoarece poate fi necesar pentru realizarea proiectelor majore actuale şi viitoare”. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Bărbați cu dosare penale, după ce au fost opriți de Poliție pe drumuri din Alba. Unul dintre ei nu avea permis

Publicat

Doi bărbați s-au ales cu dosare penale după ce au fost opriți de Poliție pe drumuri din Alba. Unul dintre ei nu avea permis.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Bărbat din comuna Unirea, reținut de polițiști. A încălcat un ordin de protecție. Ce s-a întâmplat

Publicat

Un bărbat din comuna Unirea a fost reținut de polițiști după ce a încălcat prevederile unui ordin de protecție. Avea interdicție să se apropie de mama sa.

Actul era emis din 23 iulie și acesta avea interdicția de a se apropia la o distanță mai mică de 100 de metri de mama sa.

Bărbatul...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Cum va fi vremea la Cluj, în următoarea perioadă? Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

Luna august aduce temperaturi peste valorile specifice perioadei pe întregul teritoriu al României, anunță meteorologii. Precipitațiile vor fi mai degrabă deficitare în următoarea lună.

Pe clujeni îi așteaptă…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

S-a îmbătat, a intrat într-o casă și a plecat cu un televizor. Bărbat din Alba, trimis în judecată după mai bine de doi ani

Publicat

Un bărbat din Alba va fi judecat la mai bine de doi ani de la comiterea unui furt. Deși fapta a avut loc în 12 martie 2022, dosarul acestuia a trecut abia de camera preliminară, în data de 19 iulie 2024. 

Este vorba despre un bărbat care în data de 12 martie 2022, după ce s-a îmbătat a intrat într-o casă din Șard și a furat din dormitor, un televizor LCD în valoare de 2690 de lei.

Cazul a ajuns în atenția autorităților, care după doi ani, în data de 19...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate