Connect with us

Eveniment

Primăria Miercurea-Ciuc renunță la împrumutul de 15 milioane de lei de la stat, după ce Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a acordat fondurile necesare

Publicatfotografie cu caracter ilustrativ

Primăria Miercurea-Ciuc a informat în ziua de marți că va renunța la un împrumut de 15 milioane de lei de la Trezoreria Statului. Această decizie a fost luată în contextul în care Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transferat suma solicitată de către municipalitate pentru a asigura progresul proiectelor europene în curs.

Potrivit unui comunicat transmis presei, Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc „s-a aflat într-o situaţie de urgenţă” şi a fost fost pusă în situaţia de a apela, la finalul lunii iulie, la un împrumut de stat pentru a asigura continuitatea proiectelor de mobilitate aflate în fază de execuţie, respectiv reabilitarea pasajului peste calea ferată, a staţiei de autobuz şi a străzii Harghita.

„Acest lucru a fost necesar deoarece finanţarea promisă anterior de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene întârzia să sosească, forţând oraşul să acopere costurile de execuţie din resurse proprii.

În luna februarie, am solicitat suma de 20,7 milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor deja efectuate, iar în vara am cerut încă 25,3 milioane de lei.

Astăzi dimineaţă (marţi, 22 august), ‘datoria’ a fost achitată: suma de 46 de milioane de lei se regăseşte acum în contul Primăriei Miercurea-Ciuc, ceea ce face inutilă accesarea creditului de 15 milioane de lei de la Trezoreria de Stat”, se arată în comunicatul menţionat.

În context, primarul primarul Korodi Attila a declarat, citat în comunicat, că se renunţă la această sursă externă, urmând exemplul altor oraşe, dar a punctat faptul că „împrumutul pe termen lung rămâne o opţiune care poate fi luată în calcul, deoarece poate fi necesar pentru realizarea proiectelor majore actuale şi viitoare”. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

CFR Cluj – Farul Constanța, 5-1. Clujenii se impun la SCOR și își adjudecă poziția secundă în play-off

Publicat

CFR Cluj și Farul Constanța s-au întâlnit astăzi, 18 mai, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca în ultima etapă din play-off-ul Superligii României. Clujenii obțin victoria în ultima etapă a…
Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

U-BT Cluj-Napoca PIERDE meciul 3 al finalei Ligii Naționale de Baschet în fața CSM CSU Oradea

Publicat

U-BT Cluj-Napoca a pierdut meciul 3 al finalei Ligii Naționale de Baschet în fața CSM CSU Oradea. Bihorenii au câștigat cu 94-92. Este prima înfrângere în competițiile interne în mai bine de un an, scrie Baschet.ro


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

19 mai: Rusaliile Catolice. Obiceiuri și tradiții legate de această sărbătoare. Când pică Rusalile Ortodoxe 2024

Publicat

19 mai: Rusaliile Catolice. În fiecare an, la 50 de zile de la Sărbătoarea Sfintelor Paşti, creştinii sărbătoresc Rusaliile.

Sărbătoarea Rusaliilor are consacrate două zile, duminică și luni (a doua zi de Rusalii).

Catolicii (cu excepția greco-catolicilor) și ortodocșii au sărbătorit Paștele la date diferite, deci la fel se va întâmpla și cu Rusaliile.

Citește mai departe

Cluj

Trenurile Soarelui vor lega zilnic Clujul de staţiunile de la Marea Neagră şi cu Delta Dunării, de la jumătatea lunii iunie

Publicat

Trenurile Soarelui vor pleca zilnic din gara din Cluj-Napoca începând din noaptea de 14 spre 15 iunie, anunță CFR Călători.

Trenurile vor circula pe toată durata sezonului estival, rtespectiv timp de trei luni,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe