Connect with us

Eveniment

Primăria Sibiu intenţionează să amenajeze încă 90 de insule ecologice pentru colectarea selectivă a deşeurilor

Published

on



Arhivă foto

Conform unui comunicat de presă trimis miercuri AGERPRES, Primăria municipiului Sibiu are planuri de amenajare a 90 de insule ecologice în zonele de blocuri pentru colectarea deșeurilor. În acest scop, se va solicita o finanțare de 10 milioane de lei din PNRR.

Pentru ca să poată solicita fondurile nerambursabile, primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, va propune un proiect spre aprobare consilierilor locali, în şedinţa extraordinară, programată miercuri.

„Am obţinut deja finanţare europeană nerambursabilă în valoare de 12,5 milioane de lei pentru amenajarea a 110 insule ecologice în locul platformelor existente în zonele de blocuri din Sibiu pentru colectarea deşeurilor.

În 20 aprilie se deschide apelul 2 în cadrul PNRR pentru acest tip de proiecte şi vom solicita fonduri nerambursabile pentru încă 90 de astfel de insule, valoarea finanţării solicitate fiind de 10 milioane de lei.

Principalul beneficiu al acestor investiţii este taxarea pentru salubrizare în funcţie de numărul real, contorizat digital, de aruncări pe fiecare apartament astfel că fiecare va plăti în funcţie de cât de corect şi conştiincios colectează reciclabilele.

Primăria Sibiu intenţionează să amenajeze încă 90 de insule ecologice pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Cu ce vor fi dotate insulele

Investim astfel consistent în sistemul de gestionare a deşeurilor pe plan local, pentru protecţia mediului în care trăim”, a declarat Astrid Fodor, citată în comunicatul de presă.

Potrivit primarului, fiecare insulă va deservi minim 200 de utilizatori şi va fi alcătuită din 5 containere individuale pentru biodegradabil, sticlă, plastic/metal, hârtie/carton şi respectiv rezidual.

Acestea vor fi dotate cu echipamente digitale pentru controlul accesului, dar şi pentru transmiterea datelor la distanţă, care vor fi colectate de un program informatic dedicat.

„Fiecare apartament arondat acestor platforme va primi carduri de acces astfel că se va înregistra numărul de utilizări/container, iar taxa de salubrizare se va calcula în funcţie de acesta.

Scopul este acela de a motiva cetăţenii să sorteze cât mai corect deşeurile şi să utilizeze cât mai puţin containerul de rezidual, tipul de deşeuri a căror gestionare costă şi poluează cel mai mult şi care atrage cele mai mari penalizări legale pentru utilizatorii sistemului”, se mai arată în comunicat. Agerpres


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Admitere școli MAI – jandarmi 2024. Condiții și termen de înscrieri pentru candidați din Alba și din țară. Calendarul probelor

Published

on

Admitere școli MAI – jandarmi 2024. Candidații din Alba și din țară se pot înscrie la școlile de subofițeri de jandarmi până în 6 octombrie. Sunt disponibile 700 de locuri.

Locurile sunt repartizate la:

  • Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani
  • Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni

Candidații din Alba pot transmite cererile de înscriere la adresa: admitere@jandarmeriaalba.ro, inclusiv în zilele de sâmbătă sau duminică.

Continue Reading

Alba

Angajări la Jandarmeria Alba. Posturi scoase la concurs pentru încadrare directă. Înscrieri până în 11 octombrie. Condiții

Published

on

Angajări la Jandarmeria Alba. Inspectoratul de Jandarmi Județean Avram Iancu Alba organizează concurs pentru ocuparea mai multor funcții. Posturile sunt cu încadrare directă, respectiv rechemare în activitate.

Termenul limită pentru înscrieri este 11 octombrie.

Angajări la Jandarmeria Alba. Posturi și condiții

  • subofițer tehnic principal specialitatea administrare patrimoniu imobiliar – IJJ Alba – Serviciul Logistic, Compartiment administrare patrimoniu imobiliar și protecția mediului

Condiții:…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Metodă revoluționară, dezvoltată de cercetători clujeni de la TINS și UBB, pentru înțelegerea activității CREIERULUI

Published

on

Cercetători de la Institutul Transilvan pentru Neuroștiințe (TINS) și Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca au dezvoltat o metodă revoluționară care simplifică și ajută la înțelegerea volumelor foarte mari de date…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Două fenomene meteo extreme se suprapun în weekend. Furtuna Ashley și viitura de pe Dunăre creează condiții de COD ROȘU

Published

on

Două fenomene meteo extreme se suprapun în weekend. Furtuna Ashley și viitura de pe Dunăre creează condiții de COD ROȘU în România, avertizează meteorologii. Nu este exclus ca Autostrada Soarelui să fie inundată de apele Dunării.

România va fi lovită de două fenomene extreme care se suprapun, în acest weekend. Furtuna Ashley va mătura țara noastră de la vest la est, iar vârful de intensitate va fi duminică seara, mai ales în partea de sud a țării.

De asemenea, tot în perioada 30 septembrie- 1…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement