Connect with us

Eveniment

Primăria Sibiu nu vrea transformarea parcării de la Împăratul Romanilor în zonă pietonală

Publicat



O clădire de birouri s-ar putea ridica în centrul Sibiului, pe strada A.D. Xenopol. Proiectul a fost supus dezbaterii publice, iar sibienii au avut câteva obiecții. Printre propunerile celor care doresc să construiască se numără și transformarea parcării din capătul străzii în zonă pietonală.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROPUNERILE PROIECTANTULUI

Proiectantul propune acest lucru ca aliniere la direcția Primăriei de a transforma mare parte din centrul orașului în zonă pietonală. Dar, reprezentanții Primăriei Sibiu spun că propunerile proiectantului rămân la stadiul de propuneri, iar că parcarea va deservi în continuare acestui scop.

”Raportul informării și consultării populației pentru Planul Urbanistic Zonal de Zone Construite Protejate SZCP Centru Istoric_4 (parțial), afișat pe site-ul Primăriei, prezintă concluziile etapei de inițiere și de formulare a propunerilor preliminare prin care publicul interesat a putut formula recomandări/sesizări și comentarii privind planul supus dezbaterii publice incluzând totodată și prezentarea modului în care proiectantul răspunde la acestea.

Aceasta este o etapă care se desfășoară conform legii înainte de promovarea unei documentații de urbanism pe circuitul legal de avizare.

Propunerea menționată, de transformare a parcării din capătul străzii A.D. Xenopol în spațiu pietonal, aparține proiectantului, iar această propunere nu este susținută de către Primăria Municipiului Sibiu.”, a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

 

 

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO ȘTIREA TA: Incident într-un sens giratoriu la Alba Iulia. Cum ”a dat prioritate” șoferul unui SUV

Publicat

Un incident petrecut într-un sens giratoriu din Alba Iulia a fost surprins în imagini de un participant la trafic. Au fost implicate două mașini.

Scena s-a petrecut luni, pe strada. A. I. Cuza, în dreptul sensului giratoriu de la benzinăria OMV.

Unul dintre șoferi pare să-și dea seama în ultima clipă că trebuie să schimbe banda și să dea prioritate, în sensul giratoriu.

Se apropie cu mașina (BMW) de alt autoturism (Audi), ce circula pe prima bandă.

Cele două mașini se ating ușor, iar în urma incidentului nu par să fie pagube semnificative, cel puțin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Desant spectaculos. 2000 de parașutiști militari la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii

Publicat

Circa 2.000 de parașutiști militari din mai multe țări au participat la un desant aerian, la Baza de la Câmpia Turzii, în cadrul exercițiului SWIFT RESPONSE 24.

Una dintre cele mai mari operațiuni de desant…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Înscrieri la școlile de poliție, până în 14 mai. IPJ Alba a prezentat elevilor din Alba detalii despre cariera de polițist

Publicat

Înscrieri la școlile de poliție. Cei interesați de o carieră de agent de poliție mai pot depune cereri până marți, 14 mai. Sunt disponibile 1880 de locuri la cele trei școli postliceale.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba sportivă va fi în perioada 25-21 mai, iar proba scrisă este programată în 15 iunie. Examinarea medicală va fi în 19 iunie-21 iulie, în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Mașini vandalizate de un grup de adolescenți, la Gherla. Au rupt mai multe oglinzi și au forțat portierele

Publicat

„Distracția” unor tineri din orașul Gherla, decontată de mai mulți locuitori care s-au trezit cu mașinile vandalizate peste noapte. 

Un grup de tineri din orașul Gherla, județul Cluj, au fost surprinşi de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe