Connect with us

Eveniment

Primăria Sibiu va cheltui un sfert de milion de lei pentru un sistem de colectare a deşeurilor de pe râul Cibin

Publicat


Arhivă foto

Primăria Municipiului Sibiu a anunțat marți că va aloca peste un sfert de milion de lei pentru a amenaja un sistem plutitor ce va reține și colecta deșeurile aduse din amonte de afluenții râului Cibin. Prin instalarea acestui sistem, deșeurile vor fi oprite și colectate la intrarea în oraș, în zona Zăvoi.

„Contractul de lucrări, încheiat SC Terra Building SRL are o valoare de 229.000 de lei şi presupune: realizarea sistemului plutitor de colectare a deşeurilor în lungime de 16 m. Conducta se va instala perpendicular la un unghi de 45 grade pe râul Cibin pentru dirijarea deşeurilor şi algelor către camera de colectare; realizarea unei camere de colectare a deşeurilor pe malul stâng al Cibinului; amenajarea drumului de acces din materiale de balastieră, pentru a permite accesul maşinii de ridicare a deşeurilor dinspre strada Zăvoi către camera de colectare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către municipalitate.

Totodată, comunicatul Primăriei menţionează că această conductă plutitoare de colectare a deşeurilor „reţine eficient” gunoaiele de pe râul care trece prin municipiul Sibiu şi „nu va cauza inundaţii”, în plus „este realizată din materiale care să nu polueze mediul înconjurător”. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

CTP Cluj: Linia 39L va avea CURSE sâmbăta și duminica, începând din 2 martie 2024

Publicat

CTP Cluj anunță că linia 39L va avea curse sâmbăta și duminica, începând din 2 martie 2024.

„În urma solicitărilor venite din partea călătorilor, începând din 2 martie, linia 39L va avea program de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Interdicție pentru Huawei în România: nu poate participa la infrastructura 5G. Decizie oficială a autorităților, după ședința CSAT

Publicat

huawei logo

Interdicție pentru Huawei în România: Solicitarea Huawei de obținere a autorizării pentru utilizarea echipamentelor de infrastructură 5G în România a fost respinsă oficial. 

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a respins pe 21 februarie 2024 solicitarea grupului chinez Huawei pentru utilizarea echipamentelor sale în rețelele 5G din România.

O decizie în aceste sens a fost semnată joi de premierul Marcel Ciolacu și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Prima zi de primăvară. Grădina Botanică din Cluj-Napoca s-a umplut de culoare. Nou program de vizitare

Publicat

A venit primăvara și oficial. După clasicii „vestitori” ai primăverii, în Grădina Botanică din Cluj-Napoca au înflorit deja o multitudine de flori.

Și pentru că e 1 Martie, programul de vizitare al…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Anchetă DSVSA Alba la Teiuș, în cazul zecilor de câini ținuți într-o gospodărie. Ce amendă a primit proprietara

Publicat

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba a anunțat că derulează o anchetă la Teiuș, în cazul zecilor de câini ținuți în condiții improprii într-o gospodărie.

DSVSA a fost sesizată de către Poliția Animalelor cu privire la faptul că într-o gospodărie, din orașul Teiuș, sunt ținuți și crescuți un număr extrem de mare de câini.

Situația contravine condițiilor de bunăstare a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe