Connect with us

Eveniment

Primarii din Valea Jiului invitați să elaboreze un plan cu nevoile de dezvoltare locală. Vor fi accesate fonduri europene prin ”Mecanismul pentru o tranziţie justă”

Publicat



Primăriile din Valea Jiului au posibilitatea de a beneficia de fonduri europene prin ”Mecanismul pentru o tranziţie justă”, daca în scurt timp vor elabora un plan cu nevoile de dezvoltare locală. Programul sprijină diversificarea şi reconversia economică a unor zone cum este cea din sudul judeţului Hunedoara unde  economia locală este bazată pe exploatarea cărbunelui.

În acest sens, primarii din Valea Jiului s-au întâlnit marţi cu conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara pentru a identifica proiectele care ar putea fi finanţate prin mecanismul de tranziţie justă, a informat instituţia administrativă de interes judeţean.

„Am vrut să am această discuţie cu colegii primari pentru a valorifica acest context favorabil generat de mecanismul de tranziţie justă. Este un pas foarte important pentru că aşa judeţul Hunedoara va transmite în termen scurt documentele pentru a obţine fondurile alocate de Comisia Europeană”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Concret, administraţiile locale din Valea Jiului, urmează să creioneze, într-un termen scurt, nevoile în plan local care pot face obiectul unor proiecte care vizează dezvoltarea regiunii.

În plus, săptămâna viitoare va avea loc o nouă întâlnire cu edilii din Valea Jiului pentru a corela proiectele care sunt finanţate prin diverse programe.

Comisia Europeană a înfiinţat un „Mecanism de Tranziţie Justă”, care include un „Fond pentru Tranziţia Justă”, ce se va concentra asupra regiunilor şi sectoarelor economice cele mai afectate de tranziţie. Fondul va sprijini diversificarea şi reconversia economică a teritoriilor în cauză. AGERPRES/(AS – autor: Sorin Blada, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Plângere penală a unui copil de 9 ani împotriva a 7 medici de la IML Cluj-Napoca. Acuzațiile aduse acestora

Publicat

Un minor de 9 ani a depus o plângere penală, prin părinți, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca împotriva a 7 medici de la Institutul de Medicină Legală (IML) Cluj-Napoca pe care îi acuză de săvârșirea…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

DREPT LA REPLICĂ PSD ALBA: Întrebare pentru Horațiu Florea, bufonul împăratului Dumitrel: Cât a costat palatul de lux al CJ Alba?

Publicat

Având în vedere recentele explicații hilare și pline de ipocrizie ale călătorului între partide Horațiu Florea despre noul sediu de lux al Consiliului Județean, observăm că PNL continuă să sfideze cetățenii județului Alba ascunzând realitatea despre milioanele de euro investite în acest imobil.

Mai mult, Horațiu Florea se transformă în bufonul „împăratului” Ion Dumitrel, care la fel ca și președintele Klaus Iohannis pare că a început să iubească luxul și opulența.

În loc să vină cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

”Pantofiori noi pentru prima zi de școală” pentru aproape 200 de copii din Aiud și împrejurimi

Publicat

Aproape 200 de copii din Aiud și împrejurimi au primit cadouri la începutul anului școlar din partea unor asociații din oraș. 

”În săptămâna  05 – 12 sept 2024, Asociația Maria Agapia Aiud împreună cu Asociația Popa Soare au adus bucurie unui număr de 194 de copii, cărora le-au fost dăruiți ,,pantofiori noi pentru  prima zi de școală”.

Au primit cadouri copii de la Grădinița „Primii Pași” Aiud, de la Grădinița Nr. 2 Aiud precum și elevi de la Școlile Gimnaziale „Ovidiu Hulea”,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Le-ați VĂZUT? Două tinere din Turda, DISPĂRUTE de acasă. Sunați la 112

Publicat

La data de 18 septembrie 2024, Poliția municipiului Turda a fost sesizată despre la faptul că MOCEAN ANA MARIA, în vârstă de 15 ani și MOLDOVAN ANA MARIA, în vârstă de 25 ani, au plecat voluntar de la locuința din…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe
Publicitate