Connect with us

Cluj

Primarul Clujului, Emil Boc, îl atacă pe ministrul Sănătății: „Nicio sarcină nu poate fi atribuită în plus administrațiilor locale fără să-i acorzi susținerea financiară aferentă”

Publicat



Există tensiuni între primari și Ministerul Sănătății în plină campanie de vaccinare. Edilii se plâng că au fost obligați să organizeze și să doteze centrele de vaccinare și să asigure plata personalului, fără a primi bani însă bani pentru aceasta. Sâmbătă, la Digi24, primarul Clujului, Emil Boc, și ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, au avut un schimb de replici pe această temă, în direct.

Cum bugetul pe 2021 încă nu a fost adoptat, iar primăriile își adoptă oricum bugetul la 45 de zile după aceea, „ar însemna să luăm bani de la creșe, de la bursele pentru elevi, de la sănătate, de la spitale, de la iluminatul public pentru a aloca resursele aferente procesului de vaccinare și în aceste condiții, am cerut politicos, dar ferm în același timp, ca în această ordonanță de urgență pe care Ministerul Sănătății o pregătește să nu ignore problema finanțării”, a explicat Emil Boc.

„Ne dorim să fie o reușită”

„Este un principiu larg, european recunoscut, că nicio sarcină nu poate fi atribuită în plus administrațiilor locale fără să-i acorzi susținerea financiară aferentă. Se pare că la Ministerul Sănătății acest lucru nu s-a înțeles suficient, noi de acest…

Citește mai mult pe Cluj24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Profesorul clujean Vasile Pușcaș împlinește 72 de ani. A negociat intrarea României în Uniunea Europeană

Publicat

Vasile Pușcaș, profesor, diplomat, om politic român și membru corespondent al Academiei Române înplinește astăzi, 8 iulie, vârsta de 72 de ani.

De numele său se leagă aderarea României la Uniunea…
Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Doi universitari clujeni comentează alegerile din Franța. Critici la adresa președintelui Macron

Publicat

Doi profesori de la Univesitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, Valentin Naumescu și Adrian Papahagi, au comentat alegerile de duminică din Franța. 

Macron, pompierul care a dat foc la casă

”Macron, POMPIERUL care…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Femeie moartă într-un accident la Tritenii de Jos. Coliziune între o mașină și un buldozer parcat

Publicat

Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit în noaptea de duminică spre luni la un grav accident rutier petrecut pe raza localității Tritenii de Jos.

Apelul de urgență a venit la ora 00.49, iar la…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Trupa Daoud din Franța, marea câștigătoare a Jazz in the Park Competition 2024 de la Cluj-Napoca

Publicat

Trupa Daoud din Franța este marea câștigătoare a celei de-a șaptea ediții a Jazz in the Park Competition, organizată în 5-7 iulie, în Parcul Central din Cluj-Napoca. Considerată ”copilul problemă al jazzului francez”,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe
Publicitate