Connect with us

Cluj

Primarul Gilăului, acuzat că încalcă legea. Nu pune în dezbatere publică bugetul local al comunei

Publicat


gelu topan.jpg

Primarul comunei Gilău, Gelu Topan, este acuzat că încalcă din nou legea, pentru că nu pune în dezbatere publică bugetul local.

Acuzat public, atât de către cetățenii comunei cât și de către Instituția Prefectului Județului Cluj, că nu pune în aplicare o hotărâre de consiliu local privind înregistrarea ședințelor de consiliu local, primarul Topan Gelu recidivează.

Aceasta, pentru că nu pune în dezbatere publică, bugetul local al comunei.

Ordonatorii principali de credite (primarii), au obligația de-a permite cetățenilor să cunoască propunerea de buget și să depună amendamente la bugetul local, în termen de 15 zile de la publicarea legii bugetului de stat în Monitorul Oficial al României.

De asemenea, legea îl obligă pe primar să publice bugetul în presa locală, și să-l afișeze la sediul unităţii administrativ-teritoriale.

”Au trecut 7 zile de la expirarea termenului legal, iar primarul Topan Gelu nu a făcut public bugetul local.

În campania electorală, acesta a promis transparență, dar nu se ține de cuvânt.

Nu doar lipsa transparenței în cheltuirea banilor publici caracterizează mandatul de primar al lui Gelu Topan, ci și managementul catastrofal de care dă dovadă, acesta nefiind în stare să cheltuiască banii alocați în execuția bugetară de anul trecut.

Cum se explică faptul că primarul Topan stă pe un purcoi de bani (comuna Gilău fiind una dintre cele mai bogate din județul Cluj), dar nu e în stare să cheltuie banii alocați prin buget?

Oare nu sunt lucruri de făcut în comună?”, a spus un locuitor nemulțumit.

Consiliul Local Gilău va vota în perioada următoare în ședință bugetul comunei pe anul 2022, deși acesta nu a fost supus…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Curtea de Apel Cluj respinge contestația în anulare a lui Cătălin Cherecheș, condamnat la închisoare pentru luare de mită

Publicat

Curtea de Apel Cluj a respins, joi, ca neîntemeiată, contestația în anulare a fostului primar de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, decizia fiind definitivă. 


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Weekend pentru iubitorii LEGO®: o REPLICĂ de 1,5 m a Turnului Eiffel, din peste 10.000 de piese, expusă în Iulius Mall Cluj

Publicat

La Iulius Mall Cluj vei avea parte de un weekend în care poți să te întorci pe tărâmul copilăriei și să redescoperi magia lucrurilor simple. Vino să admiri unul dintre cele mai mari seturi realizate, de-a lungul timpului,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Cine nu poate vota la alegerile locale din 9 iunie. Decizia BEC

Publicat

Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat o hotărâre care prevede că alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară începând cu data de 11 aprilie 2024, nu-şi pot exercita dreptul de vot…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

CFR Cluj pregătește CURĂȚENIA de vară. Ce jucător deschide lista PLECĂRILOR

Publicat

Deși Dan Petrescu n-a semnat încă, CFR Cluj pregătește curățenia de vară. Primul pe listă s-ar afla jucătorul adus ca un star în Gruia și anume Omar El Kaddouri.

Pe modelul ucraineanului Yevhen Konoplyanka,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe