Connect with us

Alba

Primarul Pleșa vrea ca Alba Iulia să devină oraș neutru din punct de vedere climatic, până în 2030. Ce înseamnă asta

Published

on



Primarul Gabriel Pleșa a anunțat că administrația locală a depus la Comisia Europeană o cerere prin care este interesată ca Alba Iulia să participe la un proiect european de mediu. Mai exact este vorba despre un proiect al Uniunii care să ajute 100 de orașe să devină neutre din punct de vedere climatic.

Prin asta până în 2030 s-ar reduce poluarea atmosferică și fnică, scăderea facturilor la energie și locuitorii ar avea parte de un stil de viață mai sănătos. 

Primarul a anunțat acest lucru pe Facebook.

Prezentăm mai jos postarea primarului municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, postare de pe Facebook:

Primăria municipiului Alba Iulia a depus cu succes la Comisia Europeană cererea de exprimare a interesului de a se alătura Misiunii Europene privind orașele inteligente și neutre din punct de vedere climatic, în strânsă colaborare cu managerii energetici ai municipalității: Agenția Locală pentru Energie Alba și SERVELECT.

Obiectivul misiunii Comisiei Europene este acela de a selecta 100 de orașe europene care să beneficieze de sprijinul Comisiei Europene pentru a deveni inteligente și neutre din punct de vedere climatic, până în anul 2030.

Orașele selectate vor acționa ca centre de…

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Fabrica de Arme Cugir caută membri în CA cu ajutorul unei firme private, abonată la contractele de recrutare în funcții la stat

Published

on

Fabrica de Arme din Cugir caută membri pentru Consiliul de Administrație. Este vorba despre trei persoane care vor beneficia de o indemnizație de câteva zecii de mii de lei pe an. 

Dosarele trebuie depuse până în data de 28 octombrie, ora 12, la registratura Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, în plic sigilat și închis.

Selecția are loc, potrivit unui document al fabricii, consultat de Alba24, în baza ordonanței de guvernanță corporatistă care ar trebui, cel puțin teoretic, să…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Comunicat Mircea Hava: Grupul PPE din Parlamentul European cere amânarea imediată a legii privind defrișările

Published

on

Indiferent de măsura legislativă luată, atunci când efectele negative le depășesc pe cele pozitive trebuie să măsurăm de două ori și să tăiem doar o singură dată. Din punctul meu de vedere, unul identic cu al colegilor mei din PPE, legea defrișărilor vine la pachet cu o seamă consistentă de neajunsuri.

Deja, fermieri, comercianți cu amănuntul reprezentanți ai întreprinderilor mari și mijlocii ori guverne și-au exprimat fățiș dezacordul față de această lege, care vine la pachet cu o birocrație…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

19 octombrie: Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș va fi adusă la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

Published

on

Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș va fi adusă la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. Evenimentul va avea loc cu ocazia cu ocazia sărbătoririi Sfinților Cuvioși Ardeleni.

Racla cu moaște se va afla la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia începând de sâmbătă, 19 octombrie 2024, la ora 17:00.

Aceasta se va afla în lăcașul de cult până în data de 22 octombrie 2024, la ora 10:00, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Vezi și: LIVE-VIDEO:…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

18 octombrie: Art Aiud. Festivalul Internațional de Film și Artă Fotografică. PROGRAM

Published

on

18 octombrie: Art Aiud. Festivalul Internațional de Film și Artă Fotografică. Publicul se va putea bucura de expoziții de fotografie și o prezentare video legată de tehnică fotografică.

Evenimentul, ajuns la cea de-a XX-a ediție, va avea loc vineri, în data de 18 octombrie 2024, începând cu ora 16:00.

Acesta se va desfășura la Galeriile Inter-Art Aiud (Piața Cuza Vodă, nr. 1), au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Aiud, într-o postare pe pagina de Facebook a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading