Alba
Primarul, viceprimarii și consilierii locali din Alba Iulia vor purta în piept insigne pe care scrie ce funcție dețin. Cum arată

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, cei doi viceprimari Emil Popescu și Marius Filimon, dar și consilierii locali își comandă insigne pe care le vor purta în piept. Pe fiecare insignă va fi menționată funcția celui care o poartă.
Totul se va concretiza în următoarele săptămâni pentru că Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat o achiziție directă pentru aceste insigne.
Citește și SONDAJ Alba24: Sunteți mulțumit de activitatea primarului din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, după primele șase luni de mandat?
Este vorba despre 51 de insigne care se pot prinde pe reverul unui sacou.
În urma achiziției, primarul Gabriel Pleșa ar urma să primească trei insigne, viceprimarii Marius Filimon și Emil Popescu tot trei, iar consilierii locali câte două bucăți.
Citește și: SONDAJ Alba24: Sunteți mulțumit de activitatea primarului din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, după primele șase luni de mandat?
Insigna trebuie să fie confecționată din tombac, argintată, având forma unui scut, cu dimensiunile de 24/28 milimetri, pe care sunt marcate culorile drapelului României, stema României și calitatea pe care o are cel care o poartă: primarul, viceprimarul sau consilierul local al Municipiului Alba Iulia.
VEZI AICI invitația de…
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Alba
Scenariile prin care sălile de spectacole și cinematografele se pot deschide din 1 iunie 2021. Condițiile de acces la evenimente


Ministerul Culturi a publicat propunerile cu măsurile și regulile care vor trebui respectate pentru deschiderea cinematografelor și sălilor de spectacole din spații închise de la 1 iunie 2021.
Ministerul Culturii propune două scenarii în care vor fi aplicate măsuri de protecție sanitară. Documentul prevede și reguli pentru desfășurarea evenimentelor din spațiile HORECA.
Scenariile sunt raportate la incidența cazurilor de COVID 19 și reglementează numărul de persoane care pot participa la evenimente/ spectacole.
Măsuri și reguli privind activitățile cultural-creative în spații închise, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19
Prezentul capitol conține reguli particulare pentru reluarea activităților cultural-creative în spații închise, pe baza legislației și a recomandărilor autorităților publice din România.
Prin spații închise se înțelege atât spațiul convențional în care se pot desfășura spectacole, concerte, proiecții de film, conferințe etc., cât și spațiul neconvențional, cum ar fi hale industriale, săli de sport, holul sau spațiul larg al unei clădiri, cafenele, restaurant etc.
Persoanele care coordonează fiecare producție sunt responsabile de verificarea…
Alba
Pasaj nou peste calea ferată, de forma unui cort țigănesc stilizat, la Blaj. Cât va costa realizarea proiectului unic în România


Realizarea unui nou pasaj superior peste calea ferată în municipiul Blaj a intrat în linie dreaptă. Este vorba despre un proiect pentru înlocuirea „Podului Minciunilor”.
Soluția propusă este unică în România, noul pod având forma unui cort țigănesc stilizat, cu cinci benzi de circulație. Trotuarele și pistele de biciclete urmează să fie protejate de tuneluri de sticlă. Investiția se ridică la peste 13,1 milioane de lei, fără TVA.
Primăria Blaj a lansat vineri, 16 aprilie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiție „Realizare pasaj superior peste calea ferată (înlocuire „Podul Minciunilor”) în municipiul Blaj”.
Valoarea totală estimată este de 13.191.188,06 de lei, fără TVA.
Citește și Bani adevărați pentru Podul Minciunilor de la Blaj. Proiectul a primit 7 milioane de lei de la Guvern, după aprobarea bugetului
Vezi mai mult pe Alba24
Alba
DOCUMENT: Regulile pentru reluarea spectacolelor și concertelor de la 1 iunie 2021. Măsurile propuse de Ministerul Culturii


Ministerul Culturii propune măsuri pentru reluarea activităţilor cultural-creative de la 1 iunie 2021, în spaţii închise şi deschise, pe baza legislaţiei şi a recomandărilor autorităţilor publice din România. Acestea vor fi analizate de Ministerul Sănătăţii şi de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). Adeverinţa de vaccinare anti-COVID, un test RT-PCR negativ, realizat cu maximum 48 de ore înaintea începerii evenimentului, sau un test destinat diagnosticării rapide negativ se numără printre condiţiile participării publicului la activităţile cultural-creative în spaţii închise în condiţiile unei rate a incidenţei infecţiilor cu SARS-CoV-2 cumulate mai mici de 7,5/1000 de locuitori.
Alba
RADARE de weekend, pe drumurile din ALBA. Locațiile în care Poliția monitorizează traficul rutier. Atenționări pentru șoferi


Polițiștii din Alba sunt prezenți în trafic și în acest weekend, pentru monitorizarea circulației rutiere.
Aceștia îi atenționează pe șoferi și pe ceilalți participanți la traficul rutier să respecte regulile de circulație, pentru prevenirea accidentelor.
Șoferilor le este recomandat să ţină cont de limitele de viteză, să nu conducă obosiţi sau sub influenţa alcoolului şi să manifeste respect în trafic.
Amplasarea radarelor în perioada 17 – 19 aprilie 2021:
– Drumul Naţional DN 1 – Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
– Drumul Naţional DN 1 – Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
– Drumul Naţional DN 7 – Săliştea – Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
– Drumul Naţional DN 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
– Drumul Naţional DN 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
– Drumul Naţional DN 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni
– Drumul Naţional DN 75 – Baia de Arieş – Lupşa
– Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
– Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga,…