Connect with us

Eveniment

Primul lor de vaccin Moderna a ajuns în România

Publicat


Primele doze de vaccin Moderna au ajuns în țară marți seara, prin punctul de trecere al frontierei Nădlac 2. Primul transport este unul simbolic, de 14.000 de doze, scrie mediafax.ro.

Dozele vor ajunge miercuri dimineață la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „Cantacuzino”, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale și de vaccinare.

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de adiministrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vacinuri este aproximativ aceeași. Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%.

Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO: Ateliere de încondeiat ouă, la Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia

Publicat

În perioada 22 – 27 aprilie și 29 aprilie – 2 mai, la Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia au loc ateliere de încondeiat ouă de Paște.

Atelierele sunt destinate persoanelor cu vârsta de peste 7 ani și se vor desfășura din oră în oră, în intervalul 10:00 – 15:00.

„Copiii fac un desen pe ouăle golite. Urmează o serie de linii trase cu condeiul apoi o serie de vopsiri, cu culori sintentice. Normal se vopsea cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Numărul cererilor pentru vize de flotant a crescut cu peste 110%, comparativ cu alegerile de acum patru ani. Date MAI

Publicat

Numărul cererilor pentru vize de flotant a crescut cu peste 110%, comparativ cu alegerile de acum patru ani. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

„În ţară procentul este cu 112% mai mare decât la alegerile precedente. Sunt judeţe care au cifre record. Vreau să subliniez că, potrivit legii, organele de poliţie efectuează verificări atunci când sunt sesizate”, a spus Predoiu.

Declarația a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Europa se încălzește de două ori mai repede decât restul planetei. Raport OMM: în 2023 a fost un record de zile cu căldură extremă

Publicat

Europa se încălzește de două ori mai repede decât restul planetei. Europa a cunoscut în 2023 un număr record de zile în care căldura resimţită a fost „extremă” pentru organismul uman, din cauza temperaturilor de peste 35 sau chiar 40 de grade Celsius, ale căror efecte asupra oamenilor au fost accentuate de umiditate, absenţa vântului sau de betonul încins, în zonele urbane, relatează luni AFP, Reuters şi dpa, citând un raport al…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Absolvenții de liceu își vor putea mări nota la cel puțin una dintre probele de Bacalaureat. Care este varianta propusă

Publicat

sala clasa liceu examen

Absolvenții de liceu își vor putea mări nota la cel puțin una dintre probele de Bacalaureat. Un proiect în acest sens a fost depus la Parlament. Acesta modifică Legea învățământului preuniversitar.

Opțiunea pentru majorarea notei o vor avea absolvenții de liceu care aleg, la cerere, să participe la o nouă sesiune de examen. După reexaminarea pentru mărirea notei, aceasta se modifică doar dacă este mai mare față de cea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe