Connect with us

Eveniment

Primul medic vaccinat în Sibiu, dr. Călin Cipăian, cel care a tratat primele cazuri în județ. ”Ne vaccinăm ca să putem munci, indiferent în ce sector”

Publicat



Primul medic vaccinat în județul Sibiu este dr. Călin Cipăian, cel care a tratat primele cazuri în județ, în martie: „Atunci, virusul a venit ca la război. Nu am fost atacați numai din față, a trebuit să ne ferim și spatele”.

Dr. Călin Cipăian a declarat că a fost ales să fiu primul vaccinat în județul Sibiu pentru că a tratat primele cazuri.

„În 25 martie 2020, virusul a ajuns în Sibiu nu pe ușa din față, prin UPU, cum ne așteptam, ci pe ușa din spate, în secțiile medicale, când de la aceeași adresă au venit două persoane: una cu simptomatologie digestivă și pneumonie și apoi soțul persoanei respective, cu pneumonie și manifestări respiratorii. Făcând legătura între cele două persoane, mai ales că și nora care îngrijea aceste persoane a făcut febră, dureri de gât, dureri musculare s-a cerut testarea și s-a făcut confirmarea acestor pacienți”, a spus dr. Călin Cipăian.

Medicul a adăugat că a fost prima lecție pe care a învățat-o despre virus: „Ca la război, nu ești atacat numai din față, trebuie să ai grijă și de spatele tău”.

În ceea ce privește motivele pentru care oamenii trebuie să se vaccineze, medicul sibian a afirmat că ne vaccinăm pentru cei dragi și pentru cei susceptibili de a dezvolta forme severe, pentru ca nepoții să poată să meargă la bunici, ca să poată începe școala în condiții de siguranță.

„De ce ne vaccinăm? Ca să putem să mergem la muncă, noi personalul medico-sanitar și să tratăm și alte boli, care nu au luat o pauză. Ne vaccinăm ca să putem munci, indiferent în ce sector, pentru că după pandemie va urma și o criză economică și trebuie să putem munci”, a susținut dr. Călin Cipăian.

În județul Sibiu au ajuns joi dimineață 975 de doze de vaccin care au fost distribuite în șase centre de vaccinare.

(sursa: Mediafax)

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Restanțe salariale de 767 de milioane de lei, achitate către angajații din Justiție. Alte miliarde, datorii față de aceștia

Publicat

Înalta Curte de Casație și Justiție a achitat anul trecut restanțe salariale de 767 milioane de lei, echivalentul a 153 milioane de euro.

Cu toate acestea, angajații din sistem mai însă au de încasat câteva miliarde de lei, scrie Europa Liberă, într-un articol documentat de jurnaliștii publicației.

Protest: Curtea de Apel Alba Iulia și o parte din instanțele subordonate vor judeca doar cauzele urgente. Motivul deciziei

Din aprilie 2023, cei aproximativ 8.600 de grefieri de ședință din întreaga țară obținuseră dreptul de a-și primi veniturile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Cum va fi VREMEA în următoarele patru săptămâni. VARIAȚII de temperatură și zile cu ploi

Publicat

ANM anunță cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. După câteva zile mai răcoroase, în intervalul 13-17 mai, temperaturile vor crește până la valori peste 20 de grade Celsius.

Vor fi variații de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Studenții UBB au dominat podiumul concursului Modul Business Championship de la Viena

Publicat

Două echipe studențești reprezentând Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB)  Cluj-Napoca, alături de alte 7 echipe de la universități din 5 țări diferite,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Câte locuințe și terenuri au fost vândute în Alba și în țară, în aprilie. A crescut numărul tranzacțiilor imobiliare

Publicat

A crescut numărul tranzacțiilor imobiliare, în Alba și în țară. În luna aprilie 2024 au fost vândute, în țară, 61.718 de imobile. Sunt cu 7.360 mai multe față de luna martie. Datele au fost prezentate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

În Alba, a crescut numărul caselor și apartamentelor vândute, dar a scăzut cel al terenurilor agricole tranzacționate.

Tranzacții imobiliare în țară

Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor vândute în luna aprilie este cu 19.797 mai mare, comparativ cu aceeași perioadă din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe