Connect with us

Alba

Pro Infrastructură: Lotul Alba Iulia – Aiud din A 10 are șanse realiste să fie dat în folosință în 2021. Analiză a asociației

Published

on



Asociaţia Pro Infrastructură afirmă, marţi seară, că, în 2021, ”nu vom sta grozav” la numărul de kilometri de autostradă care vor fi daţi în trafic, estimarea realistă fiind de 35 de kilometri. Șanse mari să fie finalizat are lotul 2 Alba Iulia-Aiud din Autostrada Sebeș-Turda și resturile rămase de la Alba Iulia Nord și Aiud Sud. 

În schimb, organizaţia afirmă că se vor deschide şantiere majore.

”Ca în fiecare an, lumea ne întreabă câţi kilometri de autostradă vom inaugura, iar 2021 nu face excepţie. Deci? Nu prea mulţi.

Şanse reale de a fi deschise traficului le au loturile Alba Iulia-Aiud (24,25 km din A10, posibil în august dar probabil abia în toamnă), cioturile rămase de 2,2 km de la Alba Iulia Nord şi de 4 km la sud de Aiud (tot A10) şi Ungheni-Târgu Mureş (4,5 km parte din A3). Atât. 35 de km de autostradă”, au scris, marţi seară pe Facebok, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Organizaţia afirmă că, teoretic, ”într-un scenariu foarte optimist cu autorităţi care se autodepăşesc şi un constructor la fel de motivat ca pe A7 la Bacău, la finalul lui 2021 am putea circula pe Drumul Expres DX12 Piatra Olt-Valea Mare, adică pe 21,35 km de drum expres care funcţionează ca o centură a Slatinei”.

”Total? 52,35 de kilometri de drumuri de „mare viteză” şi de mare…

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

6 octombrie – Ziua mondială a mersului pe jos. Plimbările sunt gratis și aduc beneficii extraordinare pentru sănătate. Studii

Published

on

Ziua mondială a mersului pe jos este programată pentru data de 6 octombrie în acest an. Ziua este marcată în primul weekend al lunii octombrie și reprezintă o iniţiativă a Asociaţiei Internaţionale a Sportului pentru Toţi (TAFISA).

Ziua mondială a mersului pe jos se adresează persoanelor din lumea întreagă, indiferent de vârstă, condiţie socială sau abilităţi fizice.

Este încurajat, în special, mersul pe jos şi, în general, este promovată activitatea fizică, o condiţie importantă a unei vieţi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân

Published

on

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân. Informația vinde dintr-un nou studiu realizat de Food Packaging Forum Foundation din Elveția. 

Organizația a identificat 189 de substanțe chimice potențial cancerigene în ambalajele alimentare comune, dintre care 76 ar putea fi transferate în alimente, relatează medicalnewstoday.com.

Cercetarea, publicată în revista Frontiers in Toxicology, arată că plasticul conține cele mai multe substanțe problematice – 143, urmat de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Happy History Hours la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei și Muzeul Principia

Published

on

Happy History Hours la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei și Muzeul Principia. Localnicii și turiștii se vor putea bucura de vizitarea a două obiective importante din Cetatea Alba Carolina la prețul unui singur bilet.

Începând de luni, 7 octombrie 2024, vizitatorii vor avea acces gratuit la oricare dintre cele două obiective turistice, cu prețul unui singur bilet, au transmis reprezentanții Muzeului Palatul Principilor Transilvaniei, într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

Oferta va fi valabilă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Vouchere sociale: Când intră banii pe octombrie. Amenzi uriașe pentru persoane fizice și comercianți, dacă sunt folosite incorect

Published

on

Vouchere sociale: Când intră banii pe octombrie. Peste 2,6 milioane de români vor primi în luna octombrie o nouă tranşă de 250 lei pentru cumpărarea de alimente, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Cardurile de alimente (tichetele sociale) vor fi încărcate din data de 15 octombrie. Atenție: din 2025, valoarea lor va fi redusă la jumătate. 

Per total, în acest an, beneficiarii de vouchere sociale mai au de încasat 500 de lei, în două tranșe.

De menționat că după…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement