Connect with us

Eveniment

Probleme cu colectarea deșeurilor în Mărginimea Sibiului – Gunoi neridicat de o lună de zile

Publicat



Locuitorii din satele aparținătoare orașului Săliște se plâng de faptul că deșeurile menajere nu au mai fost ridicate din data de 29 decembrie. Oamenii au mai aruncat gunoiul biodegradabil prin grădini, dar sacii încep să se adune pe lângă tomberoane. Primarul Horațiu Răcuciu spune că întârzierile sunt mici și sunt cauzate de defecțiunea mașinilor de gunoi.

Oamenii care locuiesc în satele aparținătoare orașului Săliște (Galeş, Vale, Sibiel, Fântanele, Săcel, Mag, Amnaş, Aciliu) se plâng de faptul că de aproape o lună, mașinile de gunoi nu au mai trecut pe ulițele lor pentru a ridica deșeurile. ”Ultima dată au ridicat gunoiul în 29 decembrie. Se face o lună imediat și gunoiul se tot adună, nu a mai venit nimeni să îl ia. Asta la noi, în Săcel, dar în Sibiel și restul satelor e aceeași problemă. Noi mai aruncăm gunoiul în grădină, care se poate, dar în rest…deja se adună…..nu e normal. În plus, nu ne răspunde nimeni la telefon să ne spună care e situația și când se remediază”, spune un locuitor din Săcel.

gunoi tomberon

Horațiu Răcuciu, primarul orașului Săliște, spune că știe despre problemă, dar că întârzierile sunt mici. ”Știu că sunt ceva probleme, dar este vorba despre mici întârzieri. Sunt din cauza faptului că s-au stricat mașinile de gunoi. Suntem la final de contract, de la 1 martie va intra Soma, prin Adi Eco, așa că acum ne-am concentrat pe repararea mașinilor atât cât se poate, fără să mai facem alte investiții și am recurs la închirierea de mașini. Până la 1 martie vom aduna tot noi gunoiul, după care intră Soma. Ei se află acum în perioada de organizare. Dar, săptămâna aceasta vom rezolva problema”, spune primarul.

De ridicarea gunoiului în Săliște și satele aparținătoare se ocupă Eco Mărginimea, o societate ale cărui acționari principali sunt Primăriile Săliște, Apoldu de Jos și Ludoș.

 

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO: Președintele PNL, Nicolae Ciucă, la Alba Iulia. Ce spune despre candidatura la președinția României

Publicat

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, participă la evenimentul de lansare a candidaților liberali la alegerile locale 2024, de la Alba Iulia.

Acesta a fost întrebat de reporterul alba24.ro despre candidatura sa la președinția României.

”Așteptăm să finalizăm procesul în interiorul partidului. Întâi să vedem cu se termină alegerile locale și după aceea vedem și cum se finalizează procesul în interiorul partidului. Luăm în calcul să candidăm”, a spus Nicolae Ciucă, pentru alba24.ro.

 

Perspectiva PNL: propriul candidat la alegerile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Ce plan are Băltărețu pentru sprijinirea companiilor clujene

Publicat

Fost antreprenor, aflat la primul lui mandat de deputat, Viorel Băltărețu candidează la Primăria Cluj-Napoca cu un program de priorități printre care se numără și sprijinirea mediului de afaceri local.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Ambulanțe fabricate la Aiud. ”Deltamed” va începe producția în ultima parte a anului. Noua fabrică, în construcție

Publicat

Ambulanțe fabricate la Aiud: O unitate de producție de ambulanțe și vehicule speciale își va începe activitatea la Aiud, în ultima parte a anului. Lucrările sunt în plină desfășurare. Compania care o realizează este Deltamed. 

Primăria Aiud a semnatîn 2022 un contract de concesionare a terenului de peste 13.000 de metri pătrați necesari investiției.

”La unitatea de la Aiud se vor produce ambulanțe și vehicule speciale. Deltamed SRL este în prezent cel mai mare producător de vehicule pentru intervenții speciale și de urgență din Europa de Est, o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Bărbat de 29 de ani, șpreiat de o polițistă și imobilizat pentru agresivitate pe Calea Mănăștur

Publicat

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Cluj-Napoca au fost sesizați, miercuri, despre faptul că, pe Calea Mănăștur din municipiu, un bărbat de 29 de ani se manifestă agresiv față de pietoni.

”La loculul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe