Connect with us

Alba

Prognoza meteo 20-26 septembrie în România: Frig, ploi și chiar ninsori în primele zile. La finalul săptămânii se întoarce vara

Publicat



Vremea se răcește semnificativ în săptămâna care urmează, cu temperaturi de sfârșit de octombrie prin unele zone, ploi și chiar ninsori pe crestele montane, pentru ca la finalul săptămânii vara să revină în bună parte din țară.

Dacă până acum septembrie a arătat mai mult a vară târzie, iată că ultimele zile ale lunii ne aduc și o toamnă în toată regula.

Vezi și VREMEA în ALBA, 20-26 septembrie. Vine FRIGUL și vor fi câteva ploi. Prognoza meteo pe zile, în localități din județ

Începutul săptămânii va fi dominat de prezența unui nucleu de presiune scăzută din nord-est, care aduce cu sine și avansul unor fronturi atmosferice, care vor aduce precipitații, dar și al unei mase de aer arctic-maritim a cărui componentă foarte rece se va așeza fix în zona țării noastre și va aduce temperaturi cu valori chiar și cu 8-10 grade sub normalul perioadei.

Începând cu ziua de miercuri spre regiunea noastră avansează un anticiclon mobil, iar pe o circulație atlantică avem parte de o nouă advecție de aer cald, care se va intensifica spre finalul săptămânii. Adică se mai încălzește în weekend.

Prognoza Meteo – Vremea 20-26 septembrie: Nopți reci, cel frig va fi la munte

Vremea se…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Modificări propuse la salarizarea bugetarilor care gestionează fonduri europene. Angajații MIPE cer majorări și statut special

Publicat

Salariaţii din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) organizează proteste, nemulțumiți de nivelul salariilor. Aceștia cer și statut special, având în vedere activitățile complexe din gestionarea fondurilor europene.

Ministrul Adrian Câciu susține că nivelul de salarizare actual al personalului MIPE este la nivelul maxim prevăzut în grila de salarizare pentru familia ocupaţională „Administraţie” (Legea 153/2017). Acesta recunoaște însă că aplicarea mai mult sau mai puţin corectă a legislației a creat inechităţi între salariaţii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Tânăr din Cugir, cu dosar penal după ce a fost oprit în trafic, pe DJ 107C. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

Un tânăr de 20 de ani din Cugir este cercetat penal după ce a fost oprit în trafic, pe DJ 107C la Vințu de Jos. Polițiștii au descoperit că nu avea permis de conducere.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 15 mai, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107 C, pe raza localității Vințu de Jos.

Acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO Protest la APM Alba: Angajații au ieșit în fața instituției și au afișat mesaje legate de solicitări salariale

Publicat

FOTO Protest la APM Alba: Angajații au ieșit în fața instituției și au afișat pancarte cu mesaje legate de solicitări salariale. 

Pe scurt, aceștia cer alinierea salariilor de la nivel local, la nivelul celor de la nivel central.

Solicitările angajaților din APM-uri

Angajații din Agențiile Județene pentru Protecția Mediului protestează împotriva discriminării salariale:

”Aproximativ 1400 de salariați din întreaga țară, sunt profund indignați de discriminarea salarială la care sunt supuși în comparație cu colegii lor din alte agenții și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Evaluare Națională 2024 clasa a II-a. Subiectele la proba de Matematică și Științe ale Naturii. Cerințele pentru elevi

Publicat

Evaluare Națională 2024 clasa a II-a. Joi, 16 mai, elevii au susținut proba la Matematică și Științe ale naturii. Rezultatele la testări vor fi comunicate elevilor și părinților și nu se trec în catalog.

Acestea vor fi valorificate la nivelul școlii prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, pentru îmbunătățirea competențelor, acolo unde este cazul, a anunțat ministerul.

Elevii au susținut testări la Limbă și comunicare – scris, Limbă și comunicare – citit și acum la Matematică și Științe ale naturii.

În 17 mai va fi proga de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe