Connect with us

Alba

Programări la centrele de evaluare COVID din ALBA. Capacitatea de primire la centrul din Alba Iulia, dublată

Publicat


dsp alba directia de sanatate publica

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a comunicat programul de funcționare a centrelor de evaluare COVID din județ și numerele de telefon pentru programări.

În centrele de evaluare organizate în spitale se acordă servicii medicale de tip spitalicesc – spitalizare de zi destinate în vederea evaluării şi tratării pacienţilor confirmaţi cu COVID-19 (forme ușoare și medii de boală). Pacienții ar trebui să se adreseze acestora în ziua în care au primit rezultatul pozitiv sau într-un interval de timp cât mai scurt.

Medicul de familie va programa pacientul pozitiv la evaluare, care, conform legislației este eligibil, adică există doi factori de risc (obezitate, vârstă peste 65 de ani/copiii cu vârsta de 12-17 ani cu patologii severe asociate, patologii cronice preexistente: afecţiuni cardiace sau respiratorii cronice, imunodepresii, diabet zaharat, insuficienţă renală cronică, hepatopatii cronice).

Capacitate de primire pacienți, dublată la centrul de evaluare de la Spitalul Județean Alba

DSP anunță că, în contextul creșterii numărului de cazuri COVID 19 și a adresabilității pacienților către centrele de evaluare, conducerea DSP împreună cu conducerea SJU Alba Iulia a decis ca, începând de luni 24…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Ploile se extind în toată țara, iar temperaturile continuă să scadă. Directorul ANM: „Minimele vor coborî la valori negative”

Publicat

vreme meteo umbrela ploaie ploua

Meteorologii anunță o vreme rece cu ninsori și ploi însemnate cantitativ în următoarele ore. Temperaturile vor continua să scadă, iar minimele vor coborî până la -5 grade Celsius. 

Reamintim faptul că sudul județul Alba se află sub avertizări Cod Galben de ploi și ninsori însemnate cantitativ, până luni, la ora 15:00. Marți, ploile se vor extinde din nou, iar mai ales în zonele de munte și în sud-vest se vor acumula…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Doi elevi ai Școlii „Avram Iancu” din Alba Iulia, calificați la Concursul Național de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”

Publicat

Maia Nicula și Petru Joldeș, elevi ai Școalii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, vor participa la Concursul Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”, care se va desfășura la Iași, în perioada 16-19 mai 2024. Ambii elevi au obținut rezultate remarcabile la faza județeană a Olimpiadei  de limba și literatura română, reușind astfel calificarea la acest concurs național.

Potrivit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

”Materie și Icoană”, expoziție în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș

Publicat

materie si icoana

Grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș va găzdui miercuri de la ora 11.00,  vernisajul expoziției documentare „Materie și Icoană”, care va fi la dispoziția publicului până în data de 15 mai 2024. Accesul vizitatorilor va fi gratuit.

Expoziția valorifică rezultatele unui proiect de cercetare care a adunat în jurul icoanelor transilvănene specialiști din diverse domenii (conservare-restaurare, știința patrimoniului,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Radare la început de săptămână, pe drumurile din Alba. Unde vor fi amplasate echipajele de Poliție

Publicat

Radare la început de săptămână, pe drumurile din Alba. Reprezentanții IPJ au transmis lista drumurilor pe care se vor afla echipaje ale Poliției, care vor supraveghea traficul rutier la începutul acestei săptămâni. . 

Amplasarea radarelor în data de 22 aprilie 2024

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe