Connect with us

Eveniment

Programul artistic, finalizat pentru Festivalul Intercultural Sighişoara ProEtnica. Evenimentul are loc în Cetatea Medievală

Publicat



sursa foto: Facebook / ProEtnica - Festival Intercultural Sighișoara, arhivă foto

Volker Reiter, Directorul Centrului Educaţional Interetnic pentru Tineret (ibz), a făcut cunoscut finalizarea programului artistic al Festivalului Intercultural Sighişoara ProEtnica. Evenimentul este planificat să aibă loc în perioada 24 – 27 august, în atmosfera încântătoare a Cetăţii Medievale din Sighişoara.

„A fost alcătuit programul artistic şi interactiv pe scena din Piaţa Cetăţii pentru perioada 24 – 27 august 2023 de desfăşurare a Festivalului ProEtnica – Sighişoara 2023.

Programul este redactat în limbile română, engleză şi germană şi include totalitatea evoluţiilor la scenă – pe zile şi ore – ale participanţilor la această manifestare interculturală ajunsă la ediţia a XIX-a.

Evenimentul este finanţat de Guvernul României prin Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Ministerul Culturii, de Consiliul Judeţean Mureş şi de Ambasada Republicii Federale Germania”, a informat Volker Reiter, pe Facebook.

Deschiderea oficială este programată pe 24 august, la ora 17,00, după care, pe scena din Piaţa Cetăţii Medievale, Uniunea Elenă din Romania va prezenta un program artistic cu ansamblurile de dans Elpis din Constanţa, Agoria din Oneşti şi Ithaki din Cluj-Napoca.

Programul artistic, finalizat pentru Festivalul Intercultural Sighişoara ProEtnica. La Festivalul Intercultural Sighişoara ProEtnica,  participă anual peste 600 de reprezentanţi

În aceeaşi seară, pe scenă vor urca ansambluri ale germanilor, albanezilor, macedonenilor, italienilor şi romilor, urmate de un Laser Show.

La Festivalul Intercultural Sighişoara ProEtnica, „un instrument unic pentru punerea în valoare a diversităţii etnoculturale a patrimoniului cultural naţional”, participă anual peste 600 de reprezentanţi ai celor 20 de minorităţi naţionale din România.

„Festivalul este un model de convieţuire paşnică care promovează diversitatea etnoculturală ca motor şi comoară a dezvoltării şi nu ca un pericol de combătut.

Considerăm că acest festival contribuie în mod concret la consolidarea păcii într-o societate pluralistă şi democratică.

El este un semnal că popoarele şi etniile nu mai acceptă sisteme dictatoriale care promovează teza că un popor este superior altora, care promovează războaie şi genocide drept instrumente legitime pentru îndeplinirea unor vise de hegemonie etnică”, evidenţia Reiter, iniţiator al festivalului, la ediţia de anul trecut. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Marius Lulea (AUR): TRĂDARE. Guvernarea PSD-PNL se pregătește să mai VÂNDĂ și ce a mai rămas din economia națională

Publicat

Prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea acuză guvernul PSD-PNL că se pregătește să mai vândă și ce a mai rămas din economia națională.

Guvernul României, condus de premierul Marcel Ciolacu, trebuie să…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Weekend dedicat experiențelor SENZORIALE, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic și Festivalul ARGO

Publicat

Ești pregătit pentru un weekend plin de experiențe senzoriale în Iulius Parc? În acest final de săptămână, food-truck-urile de la Street FOOD Picnic – ediția de primăvară, te așteaptă cu o varietate de sortimente…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO Transapuseana: A fost recepționat lotul I al celui mai spectaculos drum din Alba. O nouă destinație de vară în județ

Publicat

FOTO Transapuseana: Vicepreședintele Consiliului Judeațean Alba, Marius Hațegan, a anunțat vineri că instituția a recepționat lucrările la lotul I al unuia dintre cele mai frumoase drumuri din țară. Este vorba despre Transapuseana sau Transalpina de Apuseni. Lotul II va fi recepționat în august. 

Drumul străbate pe de o parte una dintre cele mai frumoase regiuni din țară, cu păduri vechi, neumblate și cu puncte de belvedere aflate pe creasta muntelui, dar totodată și una dintre cele mai izolate și depopulate zone.

Traseul este presărat de case…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, marea sărbătoare care precede Floriile. Tradiții, obiceiuri și semnificații

Publicat

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, este o sărbătoare creștină ortodoxă care precede Floriile și Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor (Săptămâna Sfântă).

Această sărbătoare cade în fiecare an în sâmbăta dinaintea Duminicii Floriilor și este celebrată pentru a comemora evenimentul biblic al învierii lui Lazăr din Betania de către Isus Hristos, așa cum este relatat în Evanghelia după Ioan (Ioan 11:1-45).

Învierea lui Lazăr

Potrivit Bibliei, Lazăr din Betania, fratele Mariei și al Martei, a fost înviat de Isus Hristos după ce a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe