Eveniment
Programul artistic, finalizat pentru Festivalul Intercultural Sighişoara ProEtnica. Evenimentul are loc în Cetatea Medievală
Volker Reiter, Directorul Centrului Educaţional Interetnic pentru Tineret (ibz), a făcut cunoscut finalizarea programului artistic al Festivalului Intercultural Sighişoara ProEtnica. Evenimentul este planificat să aibă loc în perioada 24 – 27 august, în atmosfera încântătoare a Cetăţii Medievale din Sighişoara.
„A fost alcătuit programul artistic şi interactiv pe scena din Piaţa Cetăţii pentru perioada 24 – 27 august 2023 de desfăşurare a Festivalului ProEtnica – Sighişoara 2023.
Programul este redactat în limbile română, engleză şi germană şi include totalitatea evoluţiilor la scenă – pe zile şi ore – ale participanţilor la această manifestare interculturală ajunsă la ediţia a XIX-a.
Evenimentul este finanţat de Guvernul României prin Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Ministerul Culturii, de Consiliul Judeţean Mureş şi de Ambasada Republicii Federale Germania”, a informat Volker Reiter, pe Facebook.
Deschiderea oficială este programată pe 24 august, la ora 17,00, după care, pe scena din Piaţa Cetăţii Medievale, Uniunea Elenă din Romania va prezenta un program artistic cu ansamblurile de dans Elpis din Constanţa, Agoria din Oneşti şi Ithaki din Cluj-Napoca.
Programul artistic, finalizat pentru Festivalul Intercultural Sighişoara ProEtnica. La Festivalul Intercultural Sighişoara ProEtnica, participă anual peste 600 de reprezentanţi
În aceeaşi seară, pe scenă vor urca ansambluri ale germanilor, albanezilor, macedonenilor, italienilor şi romilor, urmate de un Laser Show.
La Festivalul Intercultural Sighişoara ProEtnica, „un instrument unic pentru punerea în valoare a diversităţii etnoculturale a patrimoniului cultural naţional”, participă anual peste 600 de reprezentanţi ai celor 20 de minorităţi naţionale din România.
„Festivalul este un model de convieţuire paşnică care promovează diversitatea etnoculturală ca motor şi comoară a dezvoltării şi nu ca un pericol de combătut.
Considerăm că acest festival contribuie în mod concret la consolidarea păcii într-o societate pluralistă şi democratică.
El este un semnal că popoarele şi etniile nu mai acceptă sisteme dictatoriale care promovează teza că un popor este superior altora, care promovează războaie şi genocide drept instrumente legitime pentru îndeplinirea unor vise de hegemonie etnică”, evidenţia Reiter, iniţiator al festivalului, la ediţia de anul trecut. Agerpres
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
Închisoare cu executare pentru un bărbat din Sebeș care nu a plătit pensie alimentară. Avea de dat 9 lei pe zi, pentru un copil
Un bărbat din Sebeș a fost condamnat la închisoare cu executare pentru abandon de familie. Mai exact, timp de doi ani a refuzat să plătească pensia alimentară celor doi copii pe care îi avea cu o femeie din oraș.
Magistrații au calculat că acesta avea de plătit 9 lei pe zi, pentru fiecare copil, adică 18 lei pe zi. În data de 14 noiembrie 2024, magistrații Judecătoriei Sebeș au dat o decizie în acest caz.
Situația este una simplă, o femeie din oraș a avut o relație cu bărbatul inculpat, iar în…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
VIDEO Acțiune de igienizare în Peștera Ghețarul Scărișoara. Au fost extrase 10 tone de deșeuri, unele abandonate de câteva decenii
În Peștera Ghețarul Scărișoara din comuna Gârda de Sus a avut loc, pe 16 noiembrie, o importantă acțiune de igienizare la care au participat 27 persoane. Particularitatea acestei intervenții a constat în specificul peșterii, intrarea se face printr-un aven adânc de 50 m, ceea ce a impus utilizarea unui sistem de cablu pentru evacuarea deșeurilor pe o vericală de câteva zeci de metri.
În cadrul acțiunii, au fost extrase aproximativ 10 tone de deșeuri, de la scări metalice abandonate de cateva decenii ca parte…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Comuna Gârda de Sus din Munții Apuseni, atestată oficial ca stațiune de interes local. Obiective și trasee turistice din zonă
Comuna Gârda de Sus din județul Alba a fost atestată oficial ca stațiune de interes local. Hotărârea a fost luată în ședința Guvernului de joi, 21 noiembrie.
Potrivit Executivului, atestarea ca stațiune turistică va genera creșterea circulației turistice și a cifrei de afaceri a investitorilor din domeniul turismului. De asemenea, va avea un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creșterea calității vieții pentru locuitorii din zonă.
Comuna Gârda de Sus este situată în județul Alba, în…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Cluj
Sunt interzise ANVELOPELE all-season? RAR: Vă anunțăm din timp când vor apărea NOUTĂȚI legislative
În vară, presa prelua o informație din mass-media europeană legată de faptul că de la 1 octombrie 2024, așa numitele anvelope all-season vor fi interzise.
„Începând cu 1 octombrie 2024, șoferii se pot…
Citește mai mult pe Cluj24