Connect with us

Alba

PROGRAMUL Festivalului Roman Apulum de la Alba Iulia 27-29 august. Lupte cu gladiatori, parade cu daci și romani, dansuri antice

Published

on



În perioada 27-29 august, la Alba Iulia se desfășoară a opta ediție a Festivalului Roman Apulum: Fondarea”. Vor fi parade cu ”daci” și ”romani”, lupte cu gladiatori, tabere antice, târg de sclavi, pentatlon dacic, dansuri antice, paradă cu torțe.

Festivalul de reenactment istoric revine la Alba Iulia, după un an de pauză din cauza pandemiei de COVID.

Timp de trei zile, Apulumul antic va fi readus la viață, iar publicul se va putea bucura de momente unice, asistând la adevărate lecții de istorie vie.

Participă trupe de reenactori Alba Iulia, Constanța, Pitești, Sibiu, Baia Mare, Cluj-Napoca, dar și din Bulgaria și Croația.

PROGRAM FESTIVALUL ROMAN APULUM. FONDAREA

Ediția a VIII-a, 27-29 august 2021

VINERI, 27 august

16.00 – Expoziție: Figlina lateraria legionis, Muzeul Național al Unirii (custode dr. Dan Anghel) – Muzeul Național al Unirii

16.30 – Prezentare de carte – Conf. dr. Sorin Nemeti (Universitatea “Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca) – The Dacians in the Roman Empire. Provincial Constructions, autori: Sorin Nemeti, Dan Dana, Irina Nemeti, Eugenia Beu-Dachin, Luciana Nedelea, Timea Varga, Cluj-Napoca, Mega PublishingHouse, 2019 – Muzeul Național al Unirii

17.00 – Conferință științifică – Sala Unirii….

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

SONDAJ: Votează MISS și MISTER Alba24.ro la Balul bobocilor 2024 la Liceul de Arte „Regina Maria”din Alba Iulia. Redcarpet Event

Published

on

Șapte perechi de boboci intră în cursa pentru titlul de MISS și MISTER BOBOC 2024, la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia. Balul va avea loc în data de 1 noiembrie 2024, la Casa de Cultură a Studenților, începând cu ora 19:00.

Acesta va fi urmat de un after party în Stage Club, începând cu ora 23:00. Atmosfera va fi animată de un artist surpriză.

Vezi și SONDAJ Votează MISS și MISTER Alba24.ro: Balul Bobocilor 2024 la Colegiul Economic din Alba Iulia. Royal Family „Bridgerton”

Tema balului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Marți: Furnizarea apei potabile, întreruptă într-un sat din comuna Săsciori. Locuitorii, rugați să își asigure rezerva de apă

Published

on

Furnizarea apei potabile urmează să fie întreruptă marți, 24 septembrie, între orele 08:00 – 16:00, în zona înaltă a satului Răchita din comuna Săsciori, au anunțat reprezentanții operatorului Apa CTTA – Sucursala Sebeș.

Potrivit reprezentanților operatorului regional, întreruperea este necesară în vederea montării pe conductele de alimentare a debitmetrelor cu flanse, lucrări care fac parte din cadrul contractului de lucrări „Sistem SCADA Regional”.

Pe perioada întreruperii, consumatorii sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Miercuri, 25 septembrie: Artistul Ducu Bertzi, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. Discuții despre muzică și poezie

Published

on

Miercuri, 25 septembrie, de la ora 18.00, artistul Ducu Bertzi participă la atelierul „Poezii pe șase corzi”, organizat de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. Va participa la discuții cu publicul despre muzică și poezie.

Cei interesați pot afla despre cum poezia se poate transforma într-un cântec valoros, dar și despre multe alte secrete artistice pe care acesta le va împărtăși.

Clubul de poezie și muzică „Poezii pe șase corzi” se va încheia cu un dialog între Ducu Bertzi și public, cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Pompierii din Alba se întorc acasă după misiunea pe care au avut-o în Galați. Au fost în localitățile grav afectate de inundații

Published

on

Pompierii din Alba se întorc acasă după misiunea pe care au avut-o în Galați. Cei 32 de pompieri militari din Alba care au fost în misiune la Galați se întorc acasă. 

Este vorba despre o misiune la care au fost angrenați pompieri militari din toată țara. Pompierii militari au intervenit în cele mai grave localități afectate de inundații, unde peste 7000 de gospodării au fost inundate.

”Astăzi se întorc acasă colegii noștri care au intervenit în ajutorul semenilor afectați de inundații din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement