Connect with us

Cluj

Programul ”Profesori Fericiți pentru România” la Cluj, despre stres și traumă în timpuri dificile

Publicat



simona baciu 2.jpg

În aceste timpuri, marcate de nesiguranța față de viitor, copiii, tinerii, dar și adulții simt încă factorii de stres cauzați de pandemie. Profesorii vor trebui să își ajute elevii să se simtă în siguranță, să înțeleagă ce se întâmplă cu aceste evenimente care le afectează viețile, gestionându-și emoțiile și sentimentele.

”Profesori Fericiți pentru România” lansează o serie de webinar-ii tematice, dedicate cadrelor didactice din învățământul preuniversitar din România, care includ metode și exerciții practice pentru înțelegerea traumei și a stresului cauzat de aceasta, sub titlul ”Vorbim despre stres și traumă în timpurile dificile”.

În primă etapă, webinar-ul se adresează cadrelor didactice din județul Cluj, urmând ca seria să se extindă la nivel național prin parteneriatele încheiate.

Prin aceste webinar-ii, profesorii din ciclul preuniversitar vor avea acces la informații și resurse de actualitate, materiale create special pentru a-i ajuta pe elevi să se simtă în siguranță. Profesorii vor putea deveni facilitatori în comunicarea cu elevii, ajutându-i să devină conștienți de situația actuală, să își gestioneze sentimentele și emoțiile pe care le trăiesc în aceste timpuri.

Aceștia vor putea să modereze conversațiile cu elevii despre traumă și stres, ajutându-i să înțeleagă ce se întâmplă de fapt și cum aceste evenimente le pot afecta sau nu viețile proprii. Profesorilor li se vor prezenta o serie de tehnici care pot fi folosite la clasă pentru a gestiona reacțiile emoționale cauzate de timpurile în care trăim.

Prima serie de webinarii se va desfășura în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și va avea loc…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Cod GALBEN de ploi în zona montană a Clujului

Publicat

Meteorologii anunţă cod galben de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică în zona montană a Clujului și în alte câteva județe.

Specialiştii precizează că vremea continuă să se răcească….

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Emil Boc: Eu nu sunt în campanie electorală. Tot ce fac e sub lupa publică

Publicat

Primarul Clujului, Emil Boc, spune că el nu face campanie electorală pentru alegerile locale care vor avea loc în data de 9 iunie.

În cursa pentru funcția de primar al Clujului s-au înscris 10 candidați.

Emil…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Radu Constantea (președinte „U” Cluj): Sabău are contract și pentru sezonul următor, a SEMNAT pentru doi ani

Publicat

Președintele Universității Cluj, Radu Constantea, a anunțat antrenorul echipei pentru sezonul viitor. În ultimele zile s-a discutat despre iminenta plecare a lui Ioan Ovidiu Sabău, deranjat de speculațiile potrivit cărora…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

LIVE VIDEO. Emil Boc și ambasadorul Marii Britanii testează un autobuz cu hidrogen la Cluj-Napoca

Publicat

Primarul Emil Boc și ambasadorul Marii Britanii, Giles Matthew Portman, testează, joi, un autobuz alimentat cu hidrogen pe străzile din Cluj-Napoca.

autobuz hidrogenautobuz hidrogen

Acesta va circula până vineri, cu pasageri, pe liniile de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe