Connect with us

Eveniment

Proiect de investiții a Primăriei Municipiului Zalău, pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ

Publicat


sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Zalău

Primăria Municipiului Zalău lucrează la un proiect de investiții prin programul PNRR pentru dotarea unităților de învățământ din județul Sălaj.

Potrivit Primăriei Municipiului Zalău, o prioritate importantă pentru Primăria municipiului Zalău este asigurarea unor condiții moderne de învățare a elevilor din municipiu.

În acest sens, administrația locală condusă de Ionel Ciunt, lucrează la un proiect de investiții, prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ.

Prin acest proiect sălile de clasă vor fi dotate cu mobilier modern și cu echipamente privind tehnologia informației și comunicației, iar cu mobilier specific și materiale didactice specifice vor fi dotate laboratoarele și cabinetele școlare unităților de învățământ.

De asemenea, se vor dota și laboratoarele de informatică cu echipamente care să asigure desfășurarea optimă a procesului educațional.

În prezent se lucrează la caietele de sarcini și la cererea de finanțare.

„Menționăm faptul că la finalului anului trecut, primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a semnat contractele de finanțare pentru proiectele de reabilitarea a șase unități de învățământ din Zalău, în valoare de aproape 16 milioane de euro”, precizează reprezentanții Primăriei Municipiului Zalău.

Proiect de investiții a Primăriei Municipiului Zalău. Care sunt proiectele

1. Creșterea eficienței energetice a Școlii Ginmaziale ”Simion Bărnuțiu” Zalău, valoare totală cu TVA – 11.150.376,27 lei;2. Creșterea eficienței energetice a Liceului Pedagogic ”Gheorghe Șincai” Zalău, etapa II, valoare totală cu TVA – 17.326.978,47 lei;
3. Creșterea eficienței energetice a Școlii Ginmaziale ”Iuliu Maniu” Zalău, valoare totală cu TVA – 12.743.287,16 lei;
4. Creșterea eficienței energetice a Școlii Ginmaziale ”Mihai Eminescu” Zalău, corp B și Sala de Sport, valoare totală cu TVA 9.902.795,24 lei;
5. Creșterea eficienței energetice a Școlii Ginmaziale ”Porolissu și a Școlii Gimnaziale ”George Coșbuc” Zalău, valoare totală cu TVA – 12.021.657,28 lei
6. Creșterea eficienței energetice a Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazul”, Zalău – valoare totală cu TVA – 14.544.977,63 lei;
Odată implementate aceste proiecte, peste 50 la sută din elevii din municipiu vor beneficia de condiții moderne în școlile în care învață pentru că un act educațional de calitate, înseamnă și infrastructură școlară modernă, infrastructură școlară de nivel european.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

FOTO: Casă din Târgu Mureș, cuprinsă de flăcări. Femeie scoasă decedată din locuință

Publicat

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă dimineață, la o casă din Târgu Mureș. O femeie a fost scoasă din locuință decedată. Pompierii au acționat rapid, reușind să stingă flăcările înainte ca focul să se extindă și la locuința vecină.

Potrivit ISU Mureș, în urma unui apel primit prin D.I.A.U. 112, pompierii Detașamentului Târgu Mureș au intervenit în jurul orei 04:00, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară mecanică de intervenție și salvare de la înălțimi, o autospecială de primă intervenție și comandă, precum și o ambulanță SMURD B2.

Pompierii au fost anunțați despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit din Municipiul Târgu Mureș, strada Podeni.

Ajunse la fața locului echipajele au constatat faptul că incendiul se manifesta pe o suprafață de 100 de metri pătrați, la acoperișul casei și în interiorul acesteia, cu flacără deschisă și degajări de fum.

Exista pericol de propagare la imobilul învecinat.

S-a acționat prompt pentru limitarea propagării, localizarea și lichidarea incendiului.

La intrarea în imobil a fost identificată o victimă de cod negru, sex feminin, în vârstă de aproximativ 86 de ani, care prezenta arsuri.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de aparatele de gătit (aragaz).

Citește mai departe

Cluj

CLUJUL DE ALTĂDATĂ. Clujul în fața unei epidemii serioase? ”Situația orașului nu este deloc îmbucurătoare”

Publicat

Cluj24 prezintă fragmente din Clujul de altădată, surprinse de ziariștii din perioada interbelică și nu numai și culese din gazetele vremii de Felix Ostrovschi de la Biblioteca Centrală Universitară (BCU) Cluj-Napoca.

„Ziarele locale s-au ocupat în vremea din urmă într-un ton destul de alarmant, despre mersul epidemiilor de scarlatină și tifos exantematic, ce bântuie Clujul. Situația orașului din acest punct de vedere nu este deloc îmbucurătoare.

Însă nici disperată. Avem la Cluj o epidemie de scarlatină frecventă mai ales printre copii, epidemie mărită prin  viața în comun, de unde și măsurile preventive de carantină și dezinfecție la…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Brasov

Trei mașini distruse pe o stradă din Brașov, din cauza unui șofer beat

Publicat

Un bărbat s-a ales cu doasar penal după ce, beat fiind, a lovit cu mașina două autoturisme parcate pe o stradă din Brașov. Din fericire, accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Accidentul a avut loc sâmbătă seară, în jurul orei 21.00, pe strada Drumul Cernatului din municipiul Brașov.

Echipajul de poliție sosit la fața locului a stabilit faptul că accidentul s-a soldat doar cu avarii, atât la vehiculul condus, cât și la alte două autoturisme care se aflau parcate în zonă.

Polițiștii au mai stabilit că persoana aflată la volanul autovehiculului, un bărbat de 44 de ani din municipiul Brașov, se afla sub influența alcoolului.

Aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,84  mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, unde i s-au prelevat mostre biologice, urmând a se stabili cu exactitate valoarea îmbibației alcoolice din organism. 

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal  pentru “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Citește mai departe

Alba

Poliţele RCA de la Euroins rămân VALABILE, însă pot fi denunţate în orice moment. Ce se întâmplă în cazul unui accident

Publicat

asigurare masina rca

Poliţele de asigurare emise de Euroins România rămân valabile, dar pot fi denunţate în orice moment, potrivit Ghidului informativ UNSAR – BAAR. În cazul în care deţineţi o poliţă de asigurare emisă de Euroins România poliţa dumneavoastră de asigurare rămâne în continuare valabilă, producându-şi efectele.

”Puteţi însă denunţa în orice moment poliţa şi să încheiaţi una nouă la un alt asigurator autorizat. Dacă denunţaţi poliţa şi nu aţi avut daune în perioada de valabilitate de până la denunţare, pentru perioada rămasă aveţi dreptul să vă recuperaţi diferenţa de primă de la FGA – Fondul de Garantare a Asiguraţilor”,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe