Connect with us

Eveniment

Proiect de investiții a Primăriei Municipiului Zalău, pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ

Publicat


sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Zalău

Primăria Municipiului Zalău lucrează la un proiect de investiții prin programul PNRR pentru dotarea unităților de învățământ din județul Sălaj.

Potrivit Primăriei Municipiului Zalău, o prioritate importantă pentru Primăria municipiului Zalău este asigurarea unor condiții moderne de învățare a elevilor din municipiu.

În acest sens, administrația locală condusă de Ionel Ciunt, lucrează la un proiect de investiții, prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ.

Prin acest proiect sălile de clasă vor fi dotate cu mobilier modern și cu echipamente privind tehnologia informației și comunicației, iar cu mobilier specific și materiale didactice specifice vor fi dotate laboratoarele și cabinetele școlare unităților de învățământ.

De asemenea, se vor dota și laboratoarele de informatică cu echipamente care să asigure desfășurarea optimă a procesului educațional.

În prezent se lucrează la caietele de sarcini și la cererea de finanțare.

„Menționăm faptul că la finalului anului trecut, primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a semnat contractele de finanțare pentru proiectele de reabilitarea a șase unități de învățământ din Zalău, în valoare de aproape 16 milioane de euro”, precizează reprezentanții Primăriei Municipiului Zalău.

Proiect de investiții a Primăriei Municipiului Zalău. Care sunt proiectele

1. Creșterea eficienței energetice a Școlii Ginmaziale ”Simion Bărnuțiu” Zalău, valoare totală cu TVA – 11.150.376,27 lei;2. Creșterea eficienței energetice a Liceului Pedagogic ”Gheorghe Șincai” Zalău, etapa II, valoare totală cu TVA – 17.326.978,47 lei;
3. Creșterea eficienței energetice a Școlii Ginmaziale ”Iuliu Maniu” Zalău, valoare totală cu TVA – 12.743.287,16 lei;
4. Creșterea eficienței energetice a Școlii Ginmaziale ”Mihai Eminescu” Zalău, corp B și Sala de Sport, valoare totală cu TVA 9.902.795,24 lei;
5. Creșterea eficienței energetice a Școlii Ginmaziale ”Porolissu și a Școlii Gimnaziale ”George Coșbuc” Zalău, valoare totală cu TVA – 12.021.657,28 lei
6. Creșterea eficienței energetice a Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazul”, Zalău – valoare totală cu TVA – 14.544.977,63 lei;
Odată implementate aceste proiecte, peste 50 la sută din elevii din municipiu vor beneficia de condiții moderne în școlile în care învață pentru că un act educațional de calitate, înseamnă și infrastructură școlară modernă, infrastructură școlară de nivel european.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO FOTO. Aniversare. Un deceniu de studii indiene la UBB Cluj-Napoca, în prezența ambasadorului Indiei

Publicat

Centrul Clujean pentru Studii Indiene al Universității ”Babeș – Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca a aniversat, vineri, 10 ani de la înființare, în prezența ambasadorului Indiei, Rahul Shrivastava.

Fondatorul și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Secretul unui gulaș perfect, în cea mai vizitată comuna din Alba. Cum se prepară mâncarea tradițională maghiară la Rimetea

Publicat

Secretul unui gulaș perfect, în cea mai vizitată comuna din Alba. Comuna Rimetea este celebră pentru ospitalitate, peisaje pitorești superbe și gulaș.

Cei care trec prin comună, chiar dacă doar în vizită de o zi, sau care petrec un sejur, nu pleacă din Rimetea fără a gusta o porție de gulaș. 

Aproape fiecare pensiune în care se gătește are o rețetă proprie. Pe lângă o rețetă mai are și o serie de secrete.

Una dintre…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. PSD Cluj a depus listele candidaților pentru Consiliul Local Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj

Publicat

PSD Cluj a depus, vineri, listele de candidați pentru Consiliul Local Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj pentru alegerile locale din 9 iunie. Reprezentanții filialei județene au precizat că vin în fața clujenilor cu o…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Cine este Daniel Metz, noul prorector al Universității din Alba Iulia. Ce planuri are la UAB, fostul CEO al NTT DATA

Publicat

Daniel Metz este noul prorector al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Timp de mai bine 20 de ani a fost CEO al NTT Data, una dintre cele mai mari companii de IT din România. 

După mai bine de 20 de ani în care a condus o firmă cu peste 2000 de angajați a decis să facă o schimbare. Să lase mediul de afaceri, pentru cel academic. 

Pe lângă lector universitar la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și cadru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe