Connect with us

Eveniment

Proiect finanțat prin PNRR, pentru amenajarea unui centru de colectare a deşeurilor cu aport voluntar, câștigat de Primăria Miercurea-Ciuc

Published

on



Arhivă foto

Primăria Miercurea-Ciuc a câştigat un proiect, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru amenajarea unui depozit pentru colectarea deşeurilor reciclabile cu aport voluntar, potrivit unui anunț făcut joi, 9 februarie 2023 de primarul municipiului, Korodi Attila.

„Un nou proiect câştigat de către municipiul Miercurea-Ciuc amenajarea unui depozit pentru colectarea deşeurilor reciclabile în valoare de 4,55 milioane lei. (…)

Conform proiectului, locuitorii vor putea depune gratuit 12 tipuri de deşeuri – tipuri care nu pot fi depozitate la punctele de colectare din oraş din cauza dimensiunilor sau a altor caracteristici: anvelope, mobilier, medicamente expirate, baterii şi acumulatori”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a primarului Korodi Attila.

Potrivit aceleiaşi surse, contractul de finanţare a fost semnat, joi, cu Ministerul Mediului.

Korodi Attila a declarat, pentru AGERPRES, că finanţarea acordată acoperă exclusiv echipamentele necesare, iar amenajarea spaţiului, conform standardelor impuse de Ministerul Mediului, va fi responsabilitatea municipalităţii.

Primarul consideră că, prin acest proiect, se va reduce cantitatea de deşeuri abandonate la marginea oraşului sau în zona cursurilor de apă şi a arătat că, în acest moment, managementul deşeurilor în oraş nu permite ca în fiecare zi sau măcar săptămânal să poate fi preluate deşeuri speciale, cum ar fi mobilier, moloz, medicamente expirate, uleiuri, cauciucuri uzate sau acumulatoare.

În plus, Korodi a spus că oamenii acceptă foarte greu să plătească pentru preluarea deşeurilor provenite de la amenajarea apartamentelor şi este o problemă reală depozitarea lor ilegală, chiar dacă situaţia s-a mai îmbunătăţit, după înfiiinţarea Poliţiei Locale.

„Foarte greu acceptă oamenii să plătească.

Este, totuşi, o tendinţă favorabilă, pozitivă, de când a apărut Poliţia Locală, dar este o problemă reală. Şi atunci, dacă există un centru unde pot fi aduse prin aport voluntar, atunci va fi mult mai uşor şi mult mai gestionabil. (…)

Sau sunt deşeuri speciale la care, la ora actuală, nu ai soluţii, de exemplu medicamentele. Sunt foarte multe familii care chiar doresc să predea undeva medicamentele şi nu au un loc amenajat.

Farmaciile, chiar dacă legea impune nu oferă aceste servicii”, a mai arătat Korodi. Agerpres


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Vremea în Alba, săptămâna 30 septembrie – 6 octombrie: Când se opresc ploile. Prognoza meteo pe zile și localități din județ

Published

on

Vremea în Alba în săptămâna 30 septembrie – 6 octombrie: Când se opresc ploile. Prognoza meteo pe localități din județ. Toamna și-a intrat în sfârșit în drepturi. Temperaturile au scăzut semnificativ, iar ploile au cuprins toată țara. Vremea devine tot mai mohorâtă, iar soarele va fi tot mai zgârcit la vedere.

Se anunță o săptămână de toamnă autentică, în care vom avea parte de tot ce înseamnă acest anotimp: vreme înnorată, perioade de ploaie dar și perioade cu soare. Hidrologii au emis avertizări cod portocaliu și Cod Galben de inundații pe râuri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

FOTO: Femeie din Alba, implicată într-un accident rutier pe DN 1, în județul Sibiu. Patru persoane au ajuns la spital

Published

on

O femeie din județul Alba, care conducea o autoutilitară, a fost implicată duminică după-amiaza într-un accident rutier produs pe DN 1, între Brad și Veștem, în județul Sibiu.

Potrivit IPJ Sibiu, din primele cercetări efectuate a rezultat că, în timp ce conducea un autoturism spre Brașov, într-o curbă la dreapta, la urcarea pe Hula Bradului, o femeie în vârstă de 34 de ani, din județul Bacău, a pierdut controlul direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autoturism,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Pericolul de INUNDAȚII crește la Cluj. Hidrologii au prelungit avertizările până marți, 1 octombie

Published

on

Noi avertizări au fost emise duminică de hidrologi, inclusiv pentru județul Cluj, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore.

Vor fi scurgeri…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Ministerul Finanțelor lansează în octombrie o nouă emisiune de tiluri de stat Fidelis. Dobândă specială pentru donatorii de sânge

Published

on

Ministerul Finanțelor lansează în octombrie o nouă emisiune de tiluri de stat Fidelis. Potrivit reprezentanților ministerului, cea de-a cincea emisiune din acest an va avea o dobândă specială și un prag minim de zece ori mai mic pentru donatori. 

„Fidelis este deja consacrat ca una dintre variantele de investiții cu risc minim pentru populație, dar și ca pilon de bază în dezvoltarea pieței de capital din România, facilitând circulația capitalului și diversificarea portofoliilor de investiții.

Tranșa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement