Connect with us

Eveniment

Proiect – Tren rapid între Gară și Aeroport la Sibiu – Acum nu există nici măcar un autobuz direct

Published

on



Aeroportul Sibiu este unul internațional. Mulți dintre cei care aterizează aici pleacă mai departe în localitățile învecinate. Și mulți dintre ei ajung acolo cu trenul, dacă „nimeresc„ gara. Și asta pentru că între aeroport și gara nu există nicio conexiune directă. Se poate ajunge ori cu taxi-ul, ori după ce se schimbă trei autobuze.

Programul de Guvernare prevede că Sibiul se află printre alte șase orașe în care aeroportul va fi legat de gară. Promisiunea este că acest lucru se va întâmpla în următorii patru ani. Ar fi un lucru benefic mai ales pentru turiștii care aterizează pe Aeroportul Sibiu sau ajung în oraș cu trenul pentru ca mai apoi să decoleze.

În acest moment legătura dintre cele două puncte este aproape inexistentă. Cei care doresc să ajungă de la Aeroport la gară au o primă soluție, dar foarte scumpă- taxiul pe care îl pot lua din incinta aeroportului. O a doua opțiune, civilizată pentru multe orașe, ar fi autobuzul. Doar că la Sibiu nu există unul care să meargă direct. Pe acest traseu se schimbă trei autobuze, iar timpul estimat este undeva intre 25 și 30 de minute.

Așa că o legătură pe calea ferată ar fi binevenită, mai ales că în acest moment există o rută folosită de trenurile de marfă, care ajunge până în apropierea Aeroportului.

 

sursa: Ora de Sibiu


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Sfântul Andrei: câți români își sărbătoresc ziua numelui. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 30 noiembrie

Published

on

Sfântul Andrei. Ziua de 30 noiembrie reprezintă prilej de bucurie românii care poartă prenume asociate Sfântului Apostol Andrei. Peste 900.000 de persoane îşi sărbătoresc onomastica, iar majoritatea sunt bărbați.

Unul dintre cei 12 apostoli ai Domnului, Andrei era pescar și, potrivit tradiției a propovăduit Evanghelia în mai multe locuri, inclusiv pe teritoriul de atunci al României.

Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Aflarea ursitului în noaptea de Sfântul Andrei, în satele clujene din vechime. „Turta de Indrei” și lătratul câinilor

Published

on

La sărbători, precum Anul Nou sau Boboteaza, fetele de măritat obişnuiau să practice diverse obiceiuri, pentru a-şi afla norocul în dragoste sau orânda, adică „ficioru’ cu care s-or mărita”.

Același lucru se…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Trafic rutier blocat total pe Valea Oltului, pe DN 7, pe raza localității Brezoi. Mai multe stânci au căzut pe un TIR

Published

on

O bună parte din drumul național DN 7, Valea Oltului este blocată total, vineri, 29 noiembrie, din cauza unor căderi de stânci. Blocajul s-a petrecut la la kilometrul 206+500, pe raza localității Brezoi, după ce mai multe stânci au căzut pe carosabil, dar au și lovit un TIR. 

Potrivit IPJ Vâlcea traficul rutier este complet blocat pe Drumul Național 7, la kilometrul 206+500, ca urmare a unui incident cauzat de căderea unor stânci pe carosabil. Stâncile au lovit un autocamion care tranzita zona, însă, din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Sfântul Andrei – Ocrotitorul României: povestea, semnificațiile și superstițiile sărbătorii din 30 noiembrie

Published

on

Sfântul Andrei se sărbătorește pe data de 30 noiembrie în calendarul creștin ortodox și este considerat ocrotitorul României. Acestuia i se mai spune și Apostolul cel dintâi chemat al Domnului, fiind primul apostol care L-a cunoscut pe Hristos.

Sfântul Andrei (n. 6 î.Hr., Betsaida, Districtul de Nord, Israel – d. 30 noiembrie 60 d.Hr., Patra, Imperiul Roman) a fost fratele lui Simon (Sfântul Apostol Petru) și potrivit crestinortodox.ro, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât în anul 1995 ca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading