Alba
Proiectul care ar putea salva femeile agresate de către soți bate pasul pe loc. Cum putea fi evitată o tentativă de omor în Alba
Proiectul care ar putea salva femeiile de la violența domestică este e departe de a deveni realitate. Vorbim despre sistemul de brățări electronice, proiect pe care statul român se chinuie de ani buni să îl implementeze.
Mai exact, bărbații pe numele cărora s-a emis un ordin de protecție și au interdicție de a se mai apropia de neveste sau concubine, ar putea fi urmăriți dacă pe piciorul lor ar fi montată o brățară electronică.
Ministrul Bode spune că implementarea proiectului este o provocare și că în a doua parte a anului 2022 ar putea fi demarat proiectul pilot.
Cel mai recent caz în care se putea preveni un act de violență domestică este la Sebeș, unde un bărbat care avea interdicție de a se apropia de nevastă și copil, a încercat să își omoare soția.
Ce sunt brățările electronice
Într-un interviu la digi24.ro, Bode a spus că momentan vor să vadă cum funcționează sistemul. Mai exact, că în 2022 statul român va cumpăra 15.000 de brățări electronice, dar cam aici se oprește certitudinea.
Brățările fac parte dintr-un sistem complex, în care toate instituțiile statului trebuie să colaboreze. În primul rând este nevoie de un soft care să permită monitorizarea în…
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
FOTO: Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Aiud. dezbatere, prezentarea unor cărți și recital de muzică
La Aiud s-a desfășurat pe 15 ianuarie o nouă manifestare dedicată Zilei Culturii Naționale, care a cuprins dezbaterea cu tema „Eminescu și cultura națională”, prezentarea unor cărți apărute în proiectul editorial al Centrului Multicultural Liviu Rebreanu, un recital de muzică, o retrospectivă a volumelor dedicate aniversării a 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu (2024).
Au participat elevi de la Colegiul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
FOTO: Biserica medievală care a dispărut din Cetatea Alba Carolina. A fost cel de-al treilea monument ca mărime din cetate
Biserica medievală care a dispărut din Cetatea Alba Carolina. Cetatea din Alba Iulia a găzduit în trecut monumente reprezentative care, de-a lungul timpului, au fost demolate sau distruse. Printre acestea se numără Biserica eremiţilor augustinieni, care a fost cel de-al treilea monument medieval, din punctul de vedere al mărimii, din Cetatea Alba Carolina, după Catedrala Sf. Mihail şi Palatul episcopal.
Biserica a fost…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Alba Iulia. Spectacol folcloric extraordinar la Sala Unirii. Program
Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită la Alba Iulia, în 24 ianuarie, prin evenimente organizate de autoritățile locale.
La Sala Unirii va fi spectacol folkloric extraordinar ”Asta-i România – Ziua Unirii Principatelor Române”, de la ora 18.00. Intrarea este gratuită, însă pe bază de rezervare.
Evenimentul este organizat de Centrul de Cultura ”Augustin Bena” Alba, Muzeul Național al Unirii Alba…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
FOTO: ACCIDENT rutier pe Autostrada A10, între Alba Iulia și Teiuș. Impact între două autocamioane
Un accident rutier s-a produs sâmbătă dimineața, în jurul orei 05:00, pe Autostrada A10 între Alba Iulia și Teiuș. Două autocamioane s-au lovit.
Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical și descarcerare la un accident rutier produs pe autostrada A10, sensul de mers Alba Iulia – Teiuș.
În accident au fost implicate două autocamioane. Nu…
Citește mai mult pe Alba24.ro