Connect with us

Alba

Prosumatorii vor avea parte de compensare cantitativă. Cât de „gratuită” este branşarea la energie pentru clienţii casnici

Publicat



contor curent

Guvernul a adoptat, joi, la iniţiativa Ministerului Energiei, o ordonanţă de urgenţă care prevede, printre altele, că prosumatorii vor avea parte de compensarea cantitativă a energiei generate şi livrate în reţea cu cea consumată, potrivit unui comunicat al ministerului de resort.

Această OUG era necesară şi pentru transpunerea Directivei 944 a Uniunii Europene privind normele comune pentru piaţa internă de energie electrică.

Astfel, prosumatorii vor beneficia de compensare cantitativă, iar furnizorii de energie electrică sunt obligaţi să achiziţioneze energia electrică, la solicitarea prosumatorilor care produc energie electrică în unităţi de producere a energiei cu o putere instalată între 200 kW şi 400 kW.

Prosumatorii care deţin unităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu putere instalată de cel mult 400 kW pe loc de consum pot vinde energia electrică produsă şi livrată în reţeaua electrică furnizorilor de energie electrică cu care aceştia au încheiate contracte de furnizare a energiei electrice, conform reglementărilor ANRE.

Autorităţile publice locale care deţin capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile realizate, parţial sau total, din…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Ziua mamei, sărbătorită în 5 mai, în România. Când va fi celebrată Ziua tatălui în acest an

Publicat

Ziua mamei este sărbătorită în 5 mai, în România, în acest an.  Celebrarea acestei zile a fost instituită din anul 2009. Tot în luna mai va fi sărbătorită și Ziua tatălui.

Legea nr. 319/2009 prevede marcarea Zilei mamei în fiecare an, în prima duminică a lunii mai. Potrivit acestei legi, este marcată şi Ziua tatălui în cea de-a doua duminică a lunii mai, respectiv în acest an la data de 12 mai.

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Prin sărbătorirea Zilei mamei, la nivel…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Sfânta Irina, considerată ocrotitoarea căsătoriilor, pomenită în 5 mai. Mesaje pentru cei care-și sărbătoresc ziua numelui

Publicat

sfantul

Sfânta Irina este pomenită în calendarul creştin ortodox în data de 5 mai. Este considerată ocrotitoarea căsătoriilor și mesager al păcii. 

Irina a fost singura fiică a lui Liciniu, rege în cetatea Maghedon. Sfânta Muceniță Irina s-a născut păgână. Numele ei a fost la început Penelope.

Când a implinit 6 ani, tatăl ei a zidit pentru ea, dincolo de cetate, un turn cu multe camere. A fost închisa în acest turn, împreună cu 13 fecioare, o învățătoare cu numele Caria și cu Apelian, un bătrân înțelept.

Într-o noapte, i-a aparut în vis îngerul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Prima zi de Paște 2024: ”A doua Înviere” sau „Învierea Mică”. Semnificații pentru credincioși. Vecernia din Duminica Paștelui

Publicat

Prima zi de Paște 2024. În Duminica Paștelui, în biserici se oficiază o slujbă religioasă specială. Este vorba despre Vecernia Sfintei Învieri, cu citirea Sfintei Evanghelii în diverse limbi.

Ceremonia religioasă se mai numește „A doua Înviere” sau „Învierea mică”.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

A doua Înviere este slujba Vecerniei special din prima zi de Paște. În cadrul acestei slujbe este citită pericopa evanghelica de la Sfântul Evanghelist Ioan,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

5 mai: Ziua Internațională a Moașelor. Rolul esențial pe care îl au acestea, în raport cu mama și copilul

Publicat

5 mai: Ziua Internațională a Moașelor este o sărbătoare recunoscută la nivel mondial, care are loc în fiecare an la această dată.

Această zi este dedicată recunoașterii și celebrării contribuției esențiale a moașelor în domeniul îngrijirii sănătății reproductive și materne.

Lansată de Confederaţia Internaţională a Moaşelor (CIM), la sfârşitul anilor 1980, Ziua internaţională a moaşelor a fost marcată pentru prima dată în 1991.

De atunci, peste 50 de ţări celebrează anual această zi.

Istoric, moașele au jucat un rol crucial în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe