Connect with us

Eveniment

Protest la Penitenciarul Târgu Mureș: Angajații refuză programul și generează întârzieri pentru drepturile deținuților

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

Miercuri dimineață, aproximativ jumătate dintre cei 100 de angajați ai Penitenciarului Târgu Mureș au decis să nu intre în serviciu pentru aproximativ două ore, protestând în fața instituției. Ulterior, aceștia au început să îngreuneze activitatea prin aplicarea unor măsuri excesive, ceea ce a dus la întârzieri de aproximativ patru ore în procesul de acordare a drepturilor deținuților.

„Am început protestele la Penitenciarul Târgu Mureş, ieri am protestat prin grevă japoneză, astăzi, începând cu ora 7:00, colegii care erau planificaţi de serviciu au refuzat să intre în serviciu, doar acum se face accesul.

Accesul se va face prin exces de zel, adică ne facem atribuţiile ca la carte, conform regulamentelor interioare care mai întârzie încă două ore activităţile.

Aceste întârzieri în serviciu sunt de aproximativ patru ore, fapt care va duce la întârzieri în acordarea drepturilor deţinuţilor, prezentarea la instanţe, la punctele de lucru exterioare, ş.a.m.d. (…)

Astăzi, sunt de serviciu aproximativ 100 de persoane şi cam jumătate din personalul penitenciarului participă la această formă de protest, atât din sectorul operativ, cât şi din cel administrativ.

Noi nu avem dreptul la grevă şi cred că asta ar trebui să se întâmple în fiecare zi, să se aplice întocmai regulamentele, dar le mai urgentăm tocmai pentru a nu îngrădi drepturile deţinuţilor.

Protest la Penitenciarul Târgu Mureș.

Având în vedere birocraţia excesivă din sistemul penitenciar, accesul durează 5 minute pentru un cadru, ceea ce în mod normal se poate face în 30 de secunde.

Astăzi facem exact cum scrie la carte: 5 minute pentru fiecare cadru. Socotiţi 100 de persoane care suntem astăzi de serviciu şi deja s-au decalat toate activităţile deţinuţilor”, a declarat preşedintele Sindicatului Unirea din Penitenciarul Târgu Mureş, Alin Pop.

În acest sens, a arătat liderul sindical, prezentările la instanţe ale deţinuţilor se fac cu întârzieri, în sensul că deşi aceştia ar fi trebuit să fie prezenţi la ora 8,00, vor ajunge abia la ora 12:00 sau 13:00.

„De asemenea, nu s-a acordat dreptul la plimbare, dreptul la vizită deşi sunt aparţinători în faţă.

Noi sperăm să se rezolve mai repede ceea ce solicităm să nu se ajungă în situaţia în care deţinuţii să fie nemulţumiţi.

Protest la Penitenciarul Târgu Mureș. Ce susține peşedintele Sindicatului Unirea din Penitenciarul Târgu Mureş

Dar dacă vom continua aşa, cu siguranţă deţinuţii vor deveni nemulţumiţi şi se poate, într-un scenariu nefericit, să se ajungă chiar şi la revolte.

Vedem cu toţii că guvernanţii noştri sunt preocupaţi de altceva, nicidecum de revendicările oamenilor şi de soluţiile şi de nevoile pe care le are România.

Ei sunt ocupaţi cum să-şi împartă ministerele, cum să-şi facă rotativele, nicidecum nu-i interesează de soarta românilor”, a spus Alin Pop.

Potrivit sindicalistului, nemulţumirile poliţiştilor de penitenciare vizează modul în care se doreşte calcularea pensiilor militare, care nu sunt pensii speciale, creşterea vârstei de pensionare până la 65 de ani şi neaplicarea Legii salarizării pentru această categorie de angajaţi. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

APIA: ajutor de peste 83 milioane lei pentru crescătorii de animale. Cum se fac plățile

Publicat

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunțat că a autorizat la plată peste 83 milioane de lei pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovin.

Este vorba despre sprijin aferent anului 2022, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Fondurile totale autorizate la plată se acordă prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru solicitanţii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Centru de colectare deșeuri prin aport voluntar, la Alba Iulia. Cât va fi investiția și contribuția de la bugetul local

Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat miercuri datele investiției pentru construirea centrului de colectare deșeuri prin aport voluntar, în zona stației de transformare din cartierul Gheorghe Șincai. Va fi o locație unde locuitorii vor putea duce resturi din construcții, mobilier și haine vechi și alte deșeuri ce nu sunt colectate de la domiciliu.

A fost aprobată documentația tehnică la faza de studiu de fezabilitate și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj închiriază spațiu pentru un birou de schimb valutar în incintă

Publicat

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj anunță o licitație publică în data de 2 octombrie pentru închirierea unui spaţiu în vederea construirii unui spațiu comercial destinat desfășurării activității bancare…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

”Masă caldă” în școli. Condițiile în care va continua programul de sprijin alimentar pentru elevi, în anul școlar 2023-2024

Publicat

Programul ”Masa caldă” va continua și în anul școlar 2023-2024, în 450 de unități de învățământ din țară. Proiectul a fost aprobat de Guvern, joi, 28 septembrie, la trei săptămâni de la începerea cursurilor.

Actul normativ prevede acordarea cu titlul gratuit a unui suport alimentar – masă caldă sau pachet alimentar – preșcolarilor și elevilor din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat,  în limita…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe