Connect with us

Cluj

Purtați mască și VACCINAȚI-VĂ. Șeful DSP Cluj: Varianta OMICRON pare că dă forme mai ușoare, dar nu știm ce SECHELE lasă

Publicat



ungaria a treia doza de vaccin devine obligatorie pentru cadrele medicale 170440 1626437728 e1630053168287.jpg

Numărul de cazuri de Covid-19 crește la Cluj, la fel ca în întreaga țară. Chiar dacă în urma secvențierilor făcute la București cazurile cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2 erau la ultima raportare sub 100, această variantă va deveni dominantă.

Miercuri, potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Cluj, incidența cazurilor era la Cluj-Napoca de 1,66 de cazuri de Covid-19 la mia de locuitori, în creștere. În județ, incidența a ajuns la 1,21 de cazuri la mie.

Potrivit directorului DSP Cluj, dr. Mihai Moisescu, în perioada de raportare, repsectiv 19 decembrie 2021 – 1 ianuarie 2022, au fost 916 cazuri noi de Covid-19 în județ, față de 848 la raportarea precedentă.

Omicron, varianta cu cea mai mare forță de transmitere

Dr. Mihai Moisescu a declarat pentru Cluj24.ro că varianta Omicron va ajunge să fie dominantă și în România. Acesta a explicat mecanismul făcând o comparație cu o competiție sportivă.

„E clar tulpina Omicron, ca în orice competiție sportivă, are o forță a mai mare de transmitere și e clar că va duce la alerta de concurs pe pista – va depăși Delta și va deveni majoritară în trasmiterea comunitară.

Din cercetările de până acum, pare că formele de boală nu sunt atât de severe, dar este timpul mult prea scurt ca să putem spune acest lucru cu certitudine. Trebuie văzut la țările din vestul Europei (unde această variantă a devenit deja dominantă – n. red.) care este afectarea pe asistența medicală spitalicească”, a declarat dr. Mihai Moisescu pentru Cluj24.ro.

Vaccinarea, cea mai bună soluție

Directorul DSP Cluj spune că ideea e simplă. Trebuie ca fiecare să respecte măsurile de protecție, cum ar fi purtarea corectă a…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Mesajul mitropolitului Clujului pentru Florin Piersic: Să-i dea Dumnezeu sănătate, să se facă bine

Publicat

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, a transmis, sâmbătă, un mesaj pentru actorul Florin Piersic, care este internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

”Să-i dea Dumnezeu sănătate să se facă bine,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Dinamo București scoate un egal pe Cluj Arena în fața lui ”U” Cluj, scor 3-3

Publicat

Dinamo București smulge, sâmbătă seara, un egal pe Cluj Arena în fața ”U” Cluj, scor 3-3, după un meci plin de răsturnări de situație din play-out-ul Superligii de fotbal.

Clujenii au deschis scorul în…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns pe Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj. E împărțită la biserci pentru Înviere

Publicat

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns, sâmbătă seara, pe Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj, avionul cu care a fost adusă fiind întâmpinat pe pistă de mitropolitul Clujului, IPS Andrei, și mai mulți preoți. Lumina este…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Probleme cu alimentarea cu apă înaintea zilei de Paști în mai multe localități din Cluj. Sistemul e suprasolicitat

Publicat

Compania de Apă Someș anunță, sâmbătă seara, că din cauza suprasolicitarii sistemului de alimentare cu apă, furnizarea apei potabile se realizeaza cu dificultate mai multe localități din mediul rural din județul…
Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe