Connect with us

Eveniment

Puțin peste 400 de cazuri de infectare cu Covid-19 înregistrate în țară în ultima zi. În Cluj sunt 32

Publicat



În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 424 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

În intervalul 19.12.2021 (10:00) – 20.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 36 de decese, dintre care 8 anterioare intervalului de referință, (19 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Ialomița, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 3.204. Dintre acestea, 527 sunt internate la ATI. Dintre cei 527 de pacienți internați la ATI, 47 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 68 sunt minori, 64 fiind internați în secții și 4 la ATI.

În ultimele 24 de ore, 32 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj.

În acest moment sunt internați 264 pacienți la Cluj dintre care 43 persoane în ATI.

Doar 994 de clujeni s-au vaccinat în ultimele 24 de ore.

Au fost administrate la Cluj până în prezent 807.906 doze de vaccin.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Începând cu 1 ianuarie 2022, costul traficului suplimentar de internet în roaming scade în Europa, ca urmare a reglementărilor din programul „Roam like Home”. Primul operator care a anunțat deja ieftinirea este Vodafone România. Românii vor putea trimite la costuri mai mici mesaje pe rețelele de socializare, informează ziarul Alba24.ro.

Costul traficului suplimentar de internet în roaming scade în Europa, începând cu 1 ianuarie 2022. Măsura a fost luată ca urmare a reglementărilor din programul „Roam like Home”. Primul operatorul care a anunțat deja ieftinirea este Vodafone România, relatează Economica.net.

Începând cu 1 ianuarie 2022, costul traficului suplimentar de internet în roaming scade în Europa, ca urmare a reglementărilor din programul “Roam like Home”.

După depășirea volumului de consum rezonabil, furnizorii pot să aplice o suprataxă, chiar și în cazul în care traficul inclus în planul tarifar nu a fost complet epuizat.

Astfel, traficul de internet suplimentar în roaming SEE scade pentru clienții Vodafone de la 0,0036/MB la 0,003/MB (TVA inclus), conform reglementărilor europene. De asemenea, va crește și volumul de date disponibil fără cost suplimentar în roaming SEE înclus în abonament.

Prevederile se aplică atât celor cu abonamente, cât și celor care folosesc o cartelă pre-pay.

SEE este Spațiul Economic European și este format din țările membre UE plus Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

Europarlamentarul Mircea Hava: milioane de copii nu și-au putut auzi părinții spunându-le <noapte bună>, în fiecare seară

”Mulți dintre românii cu rude în străinătate nu au cum să nu-și amintească anii 90 sau începutul lui 2000, atunci când vocea celui drag, plecat departe, era doar amintirea ultimei discuții la plecarea dintr-o autogară sau un aeroport.

Tarifele exagerat de scumpe la convorbiri ne-au pus, pentru vreme lungă, o barieră nedreaptă în a rosti sau auzi atât de doritul <Alo, mamă>, <Alo, tată>, <Alo, draga mea> sau <Alo, dragul meu>.

Pentru multă vreme, milioane de copii nu și-au putut auzi părinții spunându-le <noapte bună>, în fiecare seară.

Au apărut rupturi ireparabile în sufletele a milioane de români, între cei plecați la muncă ori la studii și cei rămași acasă.

O rană pansată doar de promisiunea unei revederi, poate, anuală.”

Reduceri tarife roaming UE: Măsura nu este valabilă pentru Regatul Unit

Vă reamintim că începând cu data de 1 ianuarie 2021 reglementările europene privind „Roam like at home” nu mai sunt obligatorii pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (inclusiv Gibraltar), ca urmare a încheierii perioadei de tranziție după retragerea acestei țări din Uniunea Europeană.

În 2013, Comisia Europeană a înaintat o propunere legislativă menită să elimine tarifele de roaming pentru cetățenii care călătoresc periodic în UE. În octombrie 2015, Parlamentul European și Consiliul au convenit asupra faptului că aceasta ar trebui să intre în vigoare la 15 iunie 2017.

Astfel că, începând cu 15 iunie 2017, puteţi să vă folosiți dispozitivul mobil atunci când călătoriți în UE la aceleași tarife ca în țara de origine, cu alte cuvinte, să beneficiați de roaming la tarife naționale, în limita politicilor de utilizare echitabilă ale operatorilor.

De asemenea, documentul prevede o reducere progresivă, pe parcursul a cinci ani, a tarifelor pentru serviciile de date, de la 50 de euro pe Gigabyte la începutul anului 2017 până la 7,7 euro pe Gigabyte, începând cu 15 iunie 2017, la 6 euro pe Gigabyte, la 1 ianuarie 2018, apoi 4,5 euro în 2019, 3,5 euro în 2020, 3 euro în 2021 şi 2,5 euro în 2022.

Din 2007, UE a obținut reduceri de 92 % ale tarifelor cu amănuntul pentru apeluri, iar din 2009, UE a obținut reduceri de 92 % ale tarifelor pentru SMS-uri.

Transferul de date în roaming este acum cu până la 96 % mai ieftin față de 2012, când a început să se aplice primul plafon impus de UE pentru tarifele la serviciile de date în roaming.

Între 2008 și 2015, volumul serviciilor de date în roaming a crescut de peste 100 de ori.

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Infotrafic: Restricții de circulație pe A1 Sebeș-Sibiu și în alte zone din țară. Se fac lucrări pe mai multe tronsoane

Publicat

CNAIR și Poliția anunță restricții de circulație pe A1 Sebeș-Sibiu și pe alte tronsoane de autostradă din țară, valabile vineri, 17 mai. Se fac lucrări de reparații la carosabil. Șoferii sunt atenționați să circule cu prudență.

Restricții de circulație A1 Sebeș-Sibiu

  • km 304- 306, Sebeș (Alba), până la ora 17.00 – lucrări de reparații rosturi de dilatare pod+demontare panouri; banda de urgență și banda unu sunt restricționate; se circulă pe banda doi
  • km 247+500 – 249+700, Sibiu, până la ora 15.00 – lucrări de reparații la partea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

EXCLUSIV. Alexandra, polițista anului 2023 la Cluj. De la jurnalism la poliție

Publicat

Alexandra Tomoiag, inspector de poliție la Secția 7 Poliție Rurală Gherla, este ”polițistul anului 2023”, titlu primit din partea IPJ Cluj. Tânăra a lucrat la un radio din Dej încă în perioada liceului, a absolvit…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Atenționare meteo Cod Galben de vânt puternic în Alba și alte județe din țară, până la ora 23.00. Zonele vizate

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționare Cod Galben de vânt puternic. Aceasta este valabilă în Alba și alte județe din țară, până la ora 23.00.

În Alba, este vizată zona montană din sud (Munții Șureanu), dar intensificări ale vântului sunt semnalate și în restul județului.

Vremea până în 17 iunie. Variații mari de temperatură și perioade cu ploi sau furtuni. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Atenționaremeteo Cod Galben de vânt puternic: 17 mai, orele 10.00-23.00

În intervalul menționat, în Banat, Maramureș, cea mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Vremea până în 17 iunie. Variații mari de temperatură și perioade cu ploi sau furtuni. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

Vremea până în 17 iunie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni. 

Până la finalul lunii mai, temperaturile vor varia între 21 și 27 de grade. Zile mai răcoroase vor fi în intervalul 29-30 mai. Temperaturile vor avea variații semnificative.

Va mai ploua săptămâna viitoare, în majoritatea regiunilor, mai ales în sudul și nordul țării, dar și la munte, unde vor fi furtuni. Noi precipitații sunt anunțate în jurul datei de 28 mai, în centru, sud și nord-est.

Vremea de weekend în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe