Connect with us

Alba

RABLA PENTRU ELECTROCASNICE: Atenție: voucherele nu sunt transmisibile. Nu se pot folosi decât cu actul de identitate

Publicat



Dacă vă gândiți să cumpărați de pe siteurile de anunțuri au din altă parte vouchere pentru rabla pentru electrocasnice, ar fi bine să știți că acestea sunt nominale și netransmisibile și nu le veți putea folosi în magazine unde vi se va cere cartea de identitate.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a emis marți, 9 noiembrie, un ordin care modifică Ghidul de finanțare, toate schimbările fiind publicate joi seara în Monitorul Oficial.

Cu câteva zile înainte de a porni noua sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice, Ministerul Mediului a modificat prin ordin de ministru, în data de 9 noiembrie, câteva prevederi din Ghidul de finanțare al acestui program.

Principala schimbare este precizarea clară că voucherele, care au valori între 200 și 500 de lei, sunt nominale și netransmisibile și nu pot fi utilizate decât de persoana căreia i-au fost emise, în urma înscrierii în aplicația informatică.

Noua prevedere este următoarea:

‘La articolul 19, după alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu următorul cuprins: „(6) Voucherul este nominal și netransmisibil și nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicația…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

„Rădăcinile Credinței: Călătorie prin Timp și Cunoaștere”, expoziție de carte religioasă veche, la Muzeul Palatul Principilor

Publicat

În perioada 7-19 mai, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia este disponibilă expoziția „Rădăcinile Credinței: Călătorie prin Timp și Cunoaștere”, ce reunește o impresionantă colecție de carte religioasă veche, dar nu numai, volume rare, tipărite între anii 1588 și 1856.

Fie că au văzut lumina tiparului în tipografiile mănăstirești ori mitropolitane de la noi, fie în cele de la curțile domnești, majoritatea cărților selectate au reprezentat rădăcinile credinței pentru cei în mâinile cărora și-au găsit rostul, spre…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Un fragment de geam din anticul Apulum, descoperit în cel mai mare șantier arheologic din Alba Iulia. Cum se producea sticla

Publicat

Probabil cel mai mare șantier arheologic din Alba Iulia, săpăturile realizate sub tipografia ”Altip”, au scos la suprafață vestigii arheologice suprinzătoare. 

Situl arheologic a scos la suprafață o casă romană impunătoare care a aparținut unei persoane importante din Apulum. Printre cele mai importante descoperiri se află și o diplomă militară, un artefact rar, care va fi inclus în categoria Tezaur. 

Arheologii muzeului continuă să prezinte ce vestigii au scos din șantierul arheologic și să explice și povestea lor.

Spre exemplu, recent, arheologii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Bărbat din Alba Iulia condamnat pentru violență în familie, la trei ani după ce și-a strâns fosta soție de gât. Pedeapsa primită

Publicat

Un bărbat din Alba Iulia, actual pensionar, în vârsta de 53 ani, cu stagiul militar satisfăcut, a fost condamnat pentru violență în familie. Este vorba despre un caz petrecut la jumătatea anului 2021, dar care a primit o sentință în aprilie 2024. 

Victima bărbatului este fosta soție a sa, cu care la momentul faptei era în proces de divorț.

La mai bine de trei ani de la cominterea faptei, pensionarul în vârstă de 53 de ani a fost condamnat.

Ce au reținut magistrații din Alba Iulia

În data de 1 iunie 2021, în jurul orei 22.00, persoana vătămată a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Datoria României a crescut cu o sumă imensă, într-o singură lună. A ajuns la 52,4% din PIB. Cum arată cifrele iresponsabilității

Publicat

Datoria administraţiei publice (datoria guvernamentală) a urcat, în februarie 2024, până la 841,292 miliarde lei, de la 801,687 miliarde de lei în luna precedentă. Vorbim despre o sumă imnesă, de aproximativ 40 de miliarde lei, de la o lună la alta. 

Informația se regăsește în datele publicate de Ministerul Finanţelor MF), transmite Agerpres.

Ca procent din PIB, datoria guvernamentală a crescut la 52,4%, de la 49,9% în ianuarie.

În a doua lună a anului, datoria pe termen mediu şi lung s-a majorat la 786,851 miliarde de lei, de la 759,95 miliarde de lei în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe